Смртта - крај или нов почеток?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Pa, ne e taka?
Se ragas na pocetok za da umres na kraj. Sam si odgovori so prasanje.
Чив крај, чив почеток... стварно мислиш дека имало почеток и ќе има крај...
Кој е твојот почеток... кога си излегол од утробата... или пред тоа додека се формирало и растело телото, или пред тоа кога се сретнале спрматозоидите и јајце клетката за да оформат зигот... или можда пред тоа си постоел, дел во мајката, дел во таткот... а они од кога постојат... и до кога ќе се враќаме вака до првиот човек... а како пак првиот човек настанал... не ваљда од секс бидејки за секс морало да има веќе некој за да го прави сексот, нели... некој богови можда во тантра уживале... или можда некој од друга планета вмешал раце во генетски инжињеринг и генетско клонирање... или можда никнал првиот човек на дрво како плод... а или викаш од мајмун еволуирал... Да не те збунив баго мајката... :)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Toa ti e zaebano. Nema mozebi. Ima sum i ima ke me nema. Bez mozebi. Samo tie dve konstanti nemaat mozebi. Se drugo moze ama i toa jok.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Toa ti e zaebano. Nema mozebi. Ima sum i ima ke me nema. Bez mozebi. Samo tie dve konstanti nemaat mozebi. Se drugo moze ama i toa jok.
Врти сучи... кај и да си... пак тука си... нема бегање од целината... кај и да идеш пак си тука... различна форма можеби... сепак си тука...

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
......каде си ти во моментот на раѓање.
Roden. Na 21.12.1982 u 10:32, bolnica. :)
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 01:45 ---
Врти сучи... кај и да си... пак тука си... нема бегање од целината... кај и да идеш пак си тука... различна форма можеби... сепак си тука...
Koja razlicna forma, navedi edna, molim te.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Sam sebe ne moze da se stavis nitu vo edna od ovie tri sposobnosti.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Sam sebe ne moze da se stavis nitu vo edna od ovie tri sposobnosti.
Не сум сигурен дека те разбирам....како и да е, во таа реченица се крие тајната за тоа кој си. А тоа повлекува одговор на уште мал милион работи. :)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Не сум сигурен дека те разбирам....како и да е, во таа реченица се крие тајната за тоа кој си. А тоа повлекува одговор на уште мал милион работи. :)
You can not see yourself, you can not observe yourself and sure as hell you can not become aware of yourself. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
You can not see yourself, you can not observe yourself and sure as hell you can not become aware of yourself. :)
Да беше толку едноставно...ти реков контемлирај на реченицата, а тоа бара денови, може месеци.
Инаку да, тоа што го кажа е така ...затоа ова:
That who you can see, you are not... that which you can observe, you are not... that which you can become aware of, you are not.;)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Jok bre. Cogito, ergo sum! :)
Jas sum. I tolku. Zatoa i moznosta da kontempliras u bilo kakov smer.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Да, ама кој е тој што може или не може... Хм... do you think this is air you are breathing... think twice, or don't think at all... be and you will know... that you are breathing your self... you are the air and you are the one who breaths it... :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Roden. Na 21.12.1982 u 10:32, bolnica. :)
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 01:45 ---

Koja razlicna forma, navedi edna, molim te.
Како која... зарем исчезнува нешто во универзумот... мислиш дека кога ке умре телото, тоа исчезнува или менува форма... молекуларна, атомска и тако даље... така е и со свеста... Мислиш дека мислите исчезнуваат... дека чувствата немаат свое поле на вибрирање кое не исчезнува во универзумот само менува форма и вибрација... така и ти како целина... т.е. јас... т.е. она што е' ... не може да исчезне... или ќе остане фрагментално или ќе ја спознае свесно целината... Не сум сигурен дека ме разбираш или погрешно сваќаш кон што потенцирам...

Kajgana Shop

На врв Bottom