Помош, проблеми, прашања, совети...

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Дечки ај еден хелп. Батеријава ми се испразни, се гаси лаптопот и го ставам полначот и не сака лаптопов да се уклучи. Ако ја извадам батеријата лаптопов се уклучува. Од кога ќе се уклучи ми вика дека батеријата не ја препознава. Дали тоа значи дека е цркната?

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
imam asus lap top x55c i ne mozam ni edna igra da igram se instalira bez problem ama koga sakam da ja vklucam nikako da pocne stoi crno pred ekran inaku lap topot e so slednava konfiguracija intel-i3 4GBR DD3 Intel hd 3000 500GB hard disk i intaliram igra need for speed carbon i nikako da pocne ako moze pomos

Член од
7 март 2009
Мислења
34
Поени од реакции
1
Проблем: компјутерот почна сам да се гаси по пет мин откако ќе го пуштам, помислив кабелот да не има прекин па пробав со друг кабел но повторно истото,помислив да не не е во ред некој кулер ама не ми е логично после 5 мин да загрее до толку за да се исклучи +собата каде што е компјутерот е како во фрижидер,(откако ќе се исклучи пробувам да го пуштам пак но не реагира ,па го исклучувам кабелот за напојување-повторно го ставам го пуштам и почнува за работи неколку секунди и пак се гаси) што би можело да е проблемот???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Проблем: компјутерот почна сам да се гаси по пет мин откако ќе го пуштам, помислив кабелот да не има прекин па пробав со друг кабел но повторно истото,помислив да не не е во ред некој кулер ама не ми е логично после 5 мин да загрее до толку за да се исклучи +собата каде што е компјутерот е како во фрижидер,(откако ќе се исклучи пробувам да го пуштам пак но не реагира ,па го исклучувам кабелот за напојување-повторно го ставам го пуштам и почнува за работи неколку секунди и пак се гаси) што би можело да е проблемот???
Мене вака ми правеше компјутерот пред да му рокне напојувањето. Ај види дали мириса нешто од таму?

Член од
26 декември 2012
Мислења
229
Поени од реакции
159
Кај мене се случува истото, но издржува подолго од 5 минути. Мислам дека најдов што е проблемот. Напонот од 3,3В е пренизок, 3,02В. Влези во БИОС и провери ги напоните. Ако проблемот не е кабел тогаш најверојатно е напојувањето. И бај д веј не мора ништо да мириса :)

Член од
13 ноември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Прво ке прашам за што графичка збориме, имаш само Интелова (од процесорот) или имаш и некоја екстерна плус као ATI Или Нвидиа ? Ја имам ист 4520с со АТИ екстерна и ако може да кажеш кои драјвери ги имаш симнато и од каде.
Инаку лесно се проверува дали е до драјверите, влези у БИос при укључување и дреми таму 10-20мин дур не се стемни сликата, ако во Биос имаш проблем со сликата тогаш имаш хардверски проблем пошто тука драјвери не користи, а ако е све Ок тоаш до драјверите е.
Графичката е Intel. Драјвери симнувам од програмата DriverGenus. Сега воопшто нема слика, не се вклучува екранот или ќе свети екранот ама сликата е црна. Сабајле имаше 5-10 минути слика и сега нема.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
imam asus lap top x55c i ne mozam ni edna igra da igram se instalira bez problem ama koga sakam da ja vklucam nikako da pocne stoi crno pred ekran inaku lap topot e so slednava konfiguracija intel-i3 4GBR DD3 Intel hd 3000 500GB hard disk i intaliram igra need for speed carbon i nikako da pocne ako moze pomos
Со таа интегрирана графичка јас не би очекувал да се стартува игра од типот на NFS.

TDM

Член од
5 јули 2012
Мислења
67
Поени од реакции
11
Мојот wireless маус Gigabyte Aire M77 откако се испразнија батериите ја изгуби конекцијата.
Ставив нови батерии но сега нема конекција.
Пробав со reset копчето, но не успеа.
Мислам дека ја изгуби фрекфенцијата.
Дали некој знае како повторно да ја воспоставам?

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
едно прашање?
имам лаптоп баш за нова година се погоди ми се истури малце пиво врз тастатурата, одма го избришавме лаптопот си продолжи со работа. утредента кога го запалив тастатурата не реагираше но све друго си функционира ако може некој да ми даде совет или помош дали е до тастатурата или нешто друго. и каде можам да најдам тастатура фала однапред

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
едно прашање?
имам лаптоп баш за нова година се погоди ми се истури малце пиво врз тастатурата, одма го избришавме лаптопот си продолжи со работа. утредента кога го запалив тастатурата не реагираше но све друго си функционира ако може некој да ми даде совет или помош дали е до тастатурата или нешто друго. и каде можам да најдам тастатура фала однапред
Do tastatura e kazi so laptop e (mislam na serija i na model) i ke ti kazam kade bi mozelo da ima

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
едно прашање?
Нешто слично ми се случи и на мене (пиво = сок), пробав со друга тастатура и нормално си работеше. Во Македонија има неколку фирми одкаде што би можел да најдеш тастатура, но сигурно ќе те чини 2-3пати поскапо од она што би го плател ако ја купиш преку ибеј/амазон.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
ucom uc 108m драјвери за камера некој ако има да ми ги прати по ПП, немозам никаде да најдам а сајтот нема драјвери никакви фала.

TDM

Член од
5 јули 2012
Мислења
67
Поени од реакции
11
Знае ли некој во што е проблемот?
Имам wireless маус Gigabyte Aire M77 откако се испразнија батериите ја изгуби конекцијата.
Ставив нови батерии но сега нема конекција.
Пробав со reset копчето, но не успеа.
Мислам дека ја изгуби фрекфенцијата.
Дали некој знае како повторно да ја воспоставам?​

Kajgana Shop

На врв Bottom