- Член од
- 31 мај 2012
- Мислења
- 116
- Поени од реакции
- 79
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве со што се подновив за скромна пара.
Specialized Rockhopper sport 1994
Се мислев дали да го земам подолго време, но после долго читање по странски форуми дека точакот е одличен, се решив да го земам.
Оригинал сите делови, Shimano STX, во супер состојба за годините.
Рамот му е double butted cro-mo, челик.
Задоволен од вожња ептен, стабилен, менува одлично, една шпица беше скршена на задното тркало ја сменив и тоа е се.
Треба да му сменам гуми, ставам браници и багаж и некои ситници можеби. Оваа пролет што иде му спремам поголема генералка, се со тек на време.
+ Девојка ми за поклон ми купи брзинометар Сигма.
![]()
И полека со пиењето вечерва.![]()
Ај убаво да те вози, прав олдтајмер, од сликиве колку што се гледа убаво сочуван. Смени му гуми обавезно, овие "дибечкиве" што ги има, тешко вртат. Евентуално некое амортизерче да му најдеш само не знам колку му е тесно грлото на рамот. Како и да е, интересен улов.Еве со што се подновив за скромна пара.
Се мислев дали да го земам подолго време, но после долго читање по странски форуми дека точакот е одличен, се решив да го земам.
Задоволен од вожња ептен, стабилен, менува одлично, една шпица беше скршена на задното тркало ја сменив и тоа е се.
Треба да му сменам гуми, ставам браници и багаж и некои ситници можеби. Оваа пролет што иде му спремам поголема генералка, се со тек на време.
![]()
Колку пари го зема ? И неможеше нешто поново да најдеш пројдено му е времето на овој. Како и да е создравје да си возишЕве со што се подновив за скромна пара.
Го земав 80 евра, а за друго се мислев и си реков ми се пружи шанса па ај да ја искористам, можеби си во право, можеби и не, ќе видиме како ќе се покаже.Колку пари го зема ? И неможеше нешто поново да најдеш пројдено му е времето на овој. Како и да е создравје да си возиш![]()
Каде отприлика мислиш да го возиш точакот?Го земав 80 евра, а за друго се мислев и си реков ми се пружи шанса па ај да ја искористам, можеби си во право, можеби и не, ќе видиме како ќе се покаже.
Фала!![]()
Стриктно по улица, никаков маунтинбајкинг, затоа сакам да му сменам гуми, браници да му ставам, багаж такви работи.Каде отприлика мислиш да го возиш точакот?![]()
Аха епа за тоа според мене ти е добар за низ град, но мој предлог би ти било да му ставиш армонтизер преден тоа ти е некаде околу 1,800 - 2,000 денари новСтриктно по улица, никаков маунтинбајкинг, затоа сакам да му сменам гуми, браници да му ставам, багаж такви работи.![]()
Еве со што се подновив за скромна пара.
![]()
Ако му предлагаш да стави амортизер од 1800 - 2000 ден., тогаш поубаво да си ја остави статичната вилушка која е веке монтирана. Таквите кои ти ги предлагаш само прават проблеми а да не спомнам дека лесно се кршат. Друг проблем е грлото на рамката каде тешко ке помине некој од новиве амортизери.Аха епа за тоа според мене ти е добар за низ град, но мој предлог би ти било да му ставиш армонтизер преден тоа ти е некаде околу 1,800 - 2,000 денари новИнаку со здравје да си го возиш
![]()
Ако му предлагаш да стави амортизер од 1800 - 2000 ден., тогаш поубаво да си ја остави статичната вилушка која е веке монтирана. Таквите кои ти ги предлагаш само прават проблеми а да не спомнам дека лесно се кршат. Друг проблем е грлото на рамката каде тешко ке помине некој од новиве амортизери.![]()