- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
za slavenje na praznik e bog da cuvaВо Саудиска Арабија уапсени луѓе поради „заговор за славење Божиќ“
Божиќ за поголемиот дел од светот дојде и пројде (освен за дел од православните), но Саудиска Арабија сака да ги потсетува своите граѓани дека не е во ред да се прославува овој празник во оваа земја на Блискиот Исток. Религиската полиција упаднала во куќа и уапсила 41 лице поради тоа што „заговарале прославување Божиќ“, според извештајот на локалните власти. Рацијата се случила во куќа на азиски дипломат, каде наводно заедно славеле и христијани и муслимани, јавува сајтот Ал-акбар.Сѐ уште не се знае каква казна им се заканува, или дали сѐ уште се во затвор. Саудиската влада ги забрани сите јавни прославувања на Божиќ, но не е баш јасно дали прославите во приватните домови се спротивни на законот.
i posle ke mi propoveda mene nekoj ovde na forumov kako e toa najdobra religija SEKTA PLEME da crknat
e za toa mi se polni dusa koa gledam so im praat na sektasive vo germanija i rusija i taka treba za ovie