Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
155/70 R12
знам дека постарите сузуки свифт возат таквиЗа што се овие гуми со оваа димензија ??? На што ги возиш ?
За тие пари, може ќе додадеш уше 15 еур по гума, нови Тигар зимски гуми ќе си купиш.Ај ако знае некој каде можам да најдам зимски половни гуми Мишелинки по можност. Најдов од Тетово по 40 евра од гума мишелинки. Ама далеку ми се, кој да оди до таму. Скопје или Прилеп ми треба инфо.
Се работи за 185/65 R15
уф, јас имам дома 4 мишелин по 30 евра, многу малку возени, ама малку се поголеми 16ки се..... 195/65/16 мислам дека беа.Ај ако знае некој каде можам да најдам зимски половни гуми Мишелинки по можност. Најдов од Тетово по 40 евра од гума мишелинки. Ама далеку ми се, кој да оди до таму. Скопје или Прилеп ми треба инфо.
Се работи за 185/65 R15
ништо од бизнисот, кај мене 15 ки се плус и да можи да се стават 16ки не ги менувам овие бандаши за другиуф, јас имам дома 4 мишелин по 30 евра, многу малку возени, ама малку се поголеми 16ки се..... 195/65/16 мислам дека беа.
Можеби си во право за ова, најверојатно ќе одам на варијантата да земам 2 нови предни и 2 половни задни. Најдов едни последно по 35 евра мишелин, со се пат 40. Али сепак како што сум осетил на колата вожња со мишелинките со тигар и со некој други немам. Некако ми се погруби и помала амортизација ми имаат другите.Гледам овде дека многумина прашуваат каде да купат половни гуми. Како поискусен во оваа област веднаш да ви кажам дека доколку немате намера брзо да го продавате возилото, не купувајте половна гума никогаш! Тоа што гумата ќе има длабочина на шарата и ќе пишува на нејзе Good Year, Michelin...или што и да е, нека не ве пали како млади мајмуни. После 2 години од моментот на производство ниедна гума не е оптимално безбедна за возење. Дури и нови ако ги купувате од салон, обрнте внимание на годината на производство. Гумата со тек на време ги менува своите карактеристики. Активниот протектор кој се наоѓа на нејзината површина станува лесно ронлив и за кусо време гумата е без него. А токму тој е она што прави гумата да има што подобар контакт со подлогата. Според мене, подобро е да се купи нова, „тазе“ гума па макар и да не е од некој познат производител одколку половна возена гума од „звучно име“ постара од 2 години.
Ти па ептен на најлошото што може кај нас да се најде си отишол.Тигар е со ептен лоши прформанси и низок процент на каучук во протекторот, висока шара ама од крут материјал (најлон и пластика) на челниот дел.ништо од бизнисот, кај мене 15 ки се плус и да можи да се стават 16ки не ги менувам овие бандаши за други
--- надополнето: 31 декември 2012 во 01:34 ---
Можеби си во право за ова, најверојатно ќе одам на варијантата да земам 2 нови предни и 2 половни задни. Најдов едни последно по 35 евра мишелин, со се пат 40. Али сепак како што сум осетил на колата вожња со мишелинките со тигар и со некој други немам. Некако ми се погруби и помала амортизација ми имаат другите.
по 35 евра нови или половни. Ефтино такаТи па ептен на најлошото што може кај нас да се најде си отишол.Тигар е со ептен лоши прформанси и низок процент на каучук во протекторот, висока шара ама од крут материјал (најлон и пластика) на челниот дел.
-Јас лани купив за зима Firestone нови од „Мото Центар“, 165-70/16 и ги платив по околу 35 евра парче сосе монтажа. Искрено, сосема сум задоволен од нив, одлична зимска гума со која искачувам прилично лоша угорница покриена со снег речиси секој ден кога е снежно времето без никаков проблем или пролизгување, додека други возила во најголем дел не можат да искачат.
Матадор е некогашниот чешки "Barum", не е воопшто ќрка-фирма на Continental, но прави релативно добри гуми. Зимските им се полши од летните.Јас земав Matador MP 52 Nordicca Basic
Бев малце скептик на почетокот, no-name беа за мене ама екстра се покажаа. Ги земав по сугестија на вулканизерот, наводно се ќерка фирма на Continental
![]()
3000ден и неште беа
Ти пишува ако прочиташ повнимателно.по 35 евра нови или половни. Ефтино така