A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

P

PewDiePie

Гостин
Од Оне велат дека може од Јануари ќе влезе некој спортски канал(мислам дека ќе биде SK PRIME) ама сеуште немаат финален одговор. :)
Абе рекла казала муабети.......не ми се верува да го убацат СК прајм.

Иначе следниов месец ми истекува договор со аматериве,едвај чекам да се префрлам на МАКС ТВ,не можам кога ќе почне да ми се прави коцки сликата на ова бумов ми иде плазмата да ја искршам. А да не зборам дека понудата на канали им е БЕДА.

Само за 24 kitchen ќе ми биде жал.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе рекла казала муабети.......не ми се верува да го убацат СК прајм.

Иначе следниов месец ми истекува договор со аматериве,едвај чекам да се префрлам на МАКС ТВ,не можам кога ќе почне да ми се прави коцки сликата на ова бумов ми иде плазмата да ја искршам. А да не зборам дека понудата на канали им е БЕДА.

Само за 24 kitchen ќе ми биде жал.
Ау, ја не знам што го бапнале 24 Китчн, некако глуп ми е каналот. :D
И Макс Тв не се баш цвеќе за мирисање, и они еден канал ставаат на една година, али сепак каде каде се подобри од Бумтв. :D
ТОТАЛТВ ЦАР! :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Официјална порака на facebook откако ги контактирав One, наскоро може да очекуваме локализација на скоро сите програми што ги нуди. :vozbud:

Иначе за поздравување е ова се', ама навистина го тупат со ексклузивни права за превод. Каде се видело во која земја, само одреден оператор да располага со превод над каналите, а другите оператори, снајди се па работи.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Официјална порака на facebook откако ги контактирав One, наскоро може да очекуваме локализација на скоро сите програми што ги нуди. :vozbud:

Иначе за поздравување е ова се', ама навистина го тупат со ексклузивни права за превод. Каде се видело во која земја, само одреден оператор да располага со превод над каналите, а другите оператори, снајди се па работи.
Другар, ама другите оператори не сакаат да платат, а сакаат да користат превод.
Како тоа локализација на сите програми што ги нуди? И на ОБН? :D

S

Sheldon Cooper

Гостин

До пред некое време и jас мислев дека не е фер да имаат ексклузива на преводите но од друга страна само тие се ангажираат за преведување а Макс ТВ се правдаат демек не било до нив туку самите канали требало да проjават интерес (абе аjде?), така што Макс ТВ вероjатно му плаќа на ONE „рента“ за преводите а ТоталТВ нема што да плаќа затоа што они се сателитска платформа па имаат пристап до сите преводи.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Другар, ама другите оператори не сакаат да платат, а сакаат да користат превод.
Како тоа локализација на сите програми што ги нуди? И на ОБН? :D
Знам дека се правиш, ама ајде на другите да не сфатат погрешно, каналите: Eurosport, Eurosport2, Sport Klub, Sport Klub+, ID, History channel, CN и Boomerang. Но искрено се сомневам за спортските канали.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185

Нешто за промена на канали дан спомнаа?!?Или за додавање на нови...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Нешто за промена на канали дан спомнаа?!?Или за додавање на нови...
Нешто велат дека ќе почекаат до 15ти јануари да видат кој ќе ги купи правата за англиската лига, па ако ги земе некој друг освен Спорт Клуб можеби ќе стават нов канал, еве видете што ми одговорија:

"Се уште нема најави. Околу 15 ќе знаеме кој канал ја добил лиценцата за англиската лига па следствено на тоа ќе правиме промени доколку е потребно. За други канали ќе известуваме како пристигнува инфо."
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 16:31 ---
Знам дека се правиш, ама ајде на другите да не сфатат погрешно, каналите: Eurosport, Eurosport2, Sport Klub, Sport Klub+, ID, History channel, CN и Boomerang. Но искрено се сомневам за спортските канали.
Баш би сакал спортскиве и каналиве со цртани да бидат со македонски превод, супер би било(за спортските аудио, не превод :D) . :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Баш би сакал спортскиве и каналиве со цртани да бидат со македонски превод, супер би било(за спортските аудио, не превод :D) . :)
Јас досега не сум сретнал спортски канал со превод :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
А зошто пак не ги стават АренаСпорт каналите за Македонија, или пак спортски канали од Sky, или JSC Sports? Да не несмеат да се емитуваат во Македонија, или...?

А и што е проблемот што ХРТ1 не може да влезе на Бумтв(исто како и Макств и Близу), дали сеуште не се договориле или не им се плаќа?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
А зошто пак не ги стават АренаСпорт каналите за Македонија, или пак спортски канали од Sky, или JSC Sports? Да не несмеат да се емитуваат во Македонија, или...?

А и што е проблемот што ХРТ1 не може да влезе на Бумтв(исто како и Макств и Близу), дали сеуште не се договориле или не им се плаќа?
ХРТ немаат сателитски канал и не смее да се емитува во други држави :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.944
Поени од реакции
16.263
На сателит се качени сите канали на ХРТ, кој ве лажел дека не се ..
Како ги емитуваа/т, ако не се на сателит. Тоа што кај нас некои телевизии изедоа гомна за да се укине ХРТ1, а и 2, за да им се гледа нивната програма е друга работа.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
На сателит се качени сите канали на ХРТ, кој ве лажел дека не се ..
Како ги емитуваа/т, ако не се на сателит. Тоа што кај нас некои телевизии изедоа гомна за да се укине ХРТ1, а и 2, за да им се гледа нивната програма е друга работа.
Точно така, сите 4 канали на HRT(HRT1, HRT2, HRT3 и HRT4) ги има на Eutelsat Hotbird 13, кодирани во Viaccess.

Kajgana Shop

На врв Bottom