Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
После нова година ќе почнам да користам Protein 90 i креатин монохидрант , имам 80к и 185см . Да ми препорачате некој режим на исхрана да качам 4-5 кила ? :)
Си се заебал со протеинот.
Режим на исхрана редовно јади, дневно имај три главни оброка и две ужини меѓу прв и втор оброк и втор и трет. Ова како за почеток.
200-300 калории над потребата + вежбање внесувај
над 300 ќе ризикуваш салце да качиш

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
те надополнив, не те исправам ;)
Кога се дава совет за исхрана барем според мене најлесно е да се каже внесувај Х калории дополнително и ќе почнеш да качуваш, зашто дневниот калориски внес не се знае а и не се знае базалниот метаболизам колку е активен и за него колку калории се потребни а и редовната исхрана е сепак проблем број еден дефинитивно.
Еден сникерс дневно се плус 270 калории, problem solved. :coffee:

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
А нечини овај протеин ?
И ако може да ми кажеш што поконкретно да јадам :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Наброј што како јадеш до сега да видиме каде треба да се чкртне нешто каде треба да се додаде итн.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Па немам уште некој посебен режим на исхрана , ама практикувам да јадам варени јајца , варени компири , ориз , стек , сирење и т.н .. ова распоредено во текот на денот

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
А нечини овај протеин ?
И ако може да ми кажеш што поконкретно да јадам :)
Па за парите може да се каже дека не чини. Подобро ако си слаб со пари земи го мутант, барем другари кои го користеле се фалат дека е подобар откако овој Протеин 90. Или пак плати повеќе и земи си некој подобар протеин.
Или пак крај краева не давај пари за протеин ако си почетник туку почни да вежбаш извесен период, парите (околу 3000 секако) дај ги во истиот период додека треба да го пиеш протеинот за месо таман ќе внесеш и калории и ќе креваш маса + најаден, а ете ти и протеин. ;)

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Па за парите може да се каже дека не чини. Подобро ако си слаб со пари земи го мутант, барем другари кои го користеле се фалат дека е подобар откако овој Протеин 90. Или пак плати повеќе и земи си некој подобар протеин.
Или пак крај краева не давај пари за протеин ако си почетник туку почни да вежбаш извесен период, парите (околу 3000 секако) дај ги во истиот период додека треба да го пиеш протеинот за месо таман ќе внесеш и калории и ќе креваш маса + најаден, а ете ти и протеин. ;)
Не сум почетник везбам скоро 2 години ама не континуирано со прекини по некој месец , мутант користеше еден другар и не беше задоволен па затоа не зедов таков , реков да го пробам овај протеин па ќе видиме дали ќе даде резултат :)

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Ја стварно незнам како некој се занимава со бб 1-2 години а незнае да си состави една основна исхрана... не зборам само сега за овој случај... општо многу има такви примери и воопшто не ми се јасни, буквално 2 години залудно вежбање

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Викам 1-2 години ама не континиурано значи 2 месеци појди 2 не :) Иначе знам да составам некоја основна исхрана но сакам од некој поупатен да ми каже конкретно што o_O

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Не сум почетник везбам скоро 2 години ама не континуирано со прекини по некој месец , мутант користеше еден другар и не беше задоволен па затоа не зедов таков , реков да го пробам овај протеин па ќе видиме дали ќе даде резултат :)
Додуша незнам како би биле задоволни од протеин, како би осетиле и што очекувате само со протеин. Лошо е ако ги фрлиш парите на протеин а исхраната после да ти биди што ќе се најде.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Додуша незнам како би биле задоволни од протеин, како би осетиле и што очекувате само со протеин. Лошо е ако ги фрлиш парите на протеин а исхраната после да ти биди што ќе се најде.
Затоа и прашувам некој поупатен да ми каже што поточно треба да се јаде :)

Kajgana Shop

На врв Bottom