R
Randy
Гостин
Градски е карактерот!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа, потопло и посончево е на југоисточниот делСега излезе дека западно од Вардар нема ништо добро..
Пак меѓусебе ќе се „јадеме“? Аман.
Јас пак мислев компарација на карактери на луѓе из Скопљу и Београда.![]()
Тетовчани не само што се стиснати туку се и најголеми кењатори. Само кењаа за све нештоНе за џабе Тетово е најзагаден град
![]()
Абе ме изнасмеа, кај ги откопа овие ? Или така од памет ги треснаМислам дека вака треба да генерализираме, подобро е да се направи поделба на маала.
Пример
Охрид
Варош маало-Ептен чурук луѓе
Горно маало - Фалбаџии
Долно маало - Сељаци
Битола
Довлеџик - Врплани
Брусничка - Снобови
Гинимале - Тепачи
Скопје
Дебар Маало - Мазни Газиња
Аеродром - Провинцијалци
Чаир - Љочки
Just saying...
Не е да го хејтаме Охрид, ама самиот си кажа тоа што другите од страна го перцепираат.Гледам го хејтате Охрид и во други теми, а и овде иако во ова тема не до толку ко на друго место. Прво како прво да ви кажам дека не мојте да ни се фатите ни на мало прсте. Ко ќе имате град со таква историја, култура и ко ќе му дајт вашиот град азбука на светот тогаш да кажвите сонина. До тогаш да си ќутите! Јасно!?
Да не бевме ние на форумов со чкртајнци ќе пишевте, копита едни. Љуѓе ве напрајфме.
Охриѓани биле катиљи по табиет. Како да не. Ајде еден од вас да видам храброст да речит од Охриѓанец вакво зло сум видел. А немојт да речит дека немат такво нешчо. Охриѓани сме аристократи, народ со традиција. Можда сме на јазик оштри ама во душата сме памбук меки, и имаме најубај моми.
Е сеа, то шо идате на лето со пет пари в џеб си е ваш проблем не наш. Уместум фала да ни речите шо уопште ве пушчаме да влезите во градон и да се восхитвите на она убајна вие пљукате. Засрамота.
Само лајна да се јадело без потреба. Ко невидени. Ама ако, ве разбирам. Тешко е чоек да не завижџат ко ќе е роден негде во некоја вукојебина пиле кј шо не пејт. Или во онај асфалтон во Скопјено.
Имат ушче да се кажит ама потака ќе кажам да видам прво уш колку мојте да лајте.
Аре Ренди, з'ш олку се сашчиса? Ам љуѓено немет поумна работа и хејтет Охриџани. Ево јас на пример ногу убо знам дека сета наша аристократија потеквит од Охрид а патрицискион слој скоро сиот влечит корени од Мешеишта, Врбјани, Елшани и Ташмаруништа (технички то спаѓат под струшко-охридски регион, кајшо Охрид, секако, преoвладвит како епицентар). И секојпат ко ќе слегвам од Ботун кун езеро, застанвам кај хотелон на Коцарета и му вељам: „Ногу фала шо не пушчате да влезиме нас клети Скопјанишча, да се искапиме тро, да касниме најуба пастрмка, да се повосхитвиме на културава, да опулиме некое убо момиче, и општо, да се сузејме малу.“ Коцаре, ко шо го далгоспот фиљанчоек, ми велит: „Немат гајле ре, само да зн'јте да цените и да не се занесвите толку“. И ко ќе те дочекат некој така убо, мораш, шосевелит да возвратиш со реципроцитет. Јас пак му вељам аку идат Скопје по роба или да истајт виза по амбасадине посекако да поминит одкајмене -- дасодморит и да паркират беспари ак му е густ сообраќајон. И ево доденденес си се поштоваме. Мисљам тое пример за соживот.Гледам го хејтате Охрид и во други теми, а и овде иако во ова тема не до толку ко на друго место. Прво како прво да ви кажам дека не мојте да ни се фатите ни на мало прсте. Ко ќе имате град со таква историја, култура и ко ќе му дајт вашиот град азбука на светот тогаш да кажвите сонина. До тогаш да си ќутите!
Да не бевме ние на форумов со чкртајнци ќе пишевте. Љуѓе ве напрајфме.
Охриѓани биле катиљи по табиет. Како да не. Ајде еден од вас да видам храброст да речит од Охриѓанец вакво зло сум видел. А немојт да речит дека немат такво нешчо. Охриѓани сме аристократи, народ со традиција. Можда сме на јазик оштри ама во душата сме памбук меки, и имаме најубај моми.
Е сеа, то шо идате на лето со пет пари в џеб си е ваш проблем не наш. Уместум фала да ни речите шо уопште ве пушчаме да влезите во градон и да се восхитвите на она убајна вие пљукате. Засрамота.
Само лајна да се јадело без потреба. Ко невидени. Ама ако, ве разбирам. Тешко е чоек да не завижџат ко ќе е роден негде во некоја вукојебина пиле кј шо не пејт. Или во онај асфалтон во Скопјено.
Имат ушче да се кажит ама потака ќе кажам да видам прво уш колку мојте да лајте.
![]()
Сега излезе дека западно од Вардар нема ништо добро..