Имате ли пријатели Албанци?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ептен си загреови.Ако во 2001 Албанците убивале тоа не значи дека секој Албанец ќе убива и јас може имам предци убијци па јас не сум убил до сега никој
Caki,citaj Caki,navlezi vo srzta Caki.

Promenlivo e nivnoto odnesuvanje kako esenskoto vreme Caki.

Caki drag,generacijata na Albancite,segasna,e zaglavena pomegju dve vreminja Caki.
Varvarskoto i Modernoto.Zatoa i nivnoto razmisluvanje e takvo kakvo sto e.

Ajde Caki domasna,razmisluvaj Cakson.

Caki,citaj Caki,navlezi vo srzta Caki.

Promenlivo e nivnoto odnesuvanje kako esenskoto vreme Caki.

Caki drag,generacijata na Albancite,segasna,e zaglavena pomegju dve vreminja Caki.
Varvarskoto i Modernoto.Zatoa i nivnoto razmisluvanje e takvo kakvo sto e.

Ajde Caki domasna,razmisluvaj Cakson.

Ја мислам дека ти си заглавен помеѓу две времиња, минатото и сегашното ама тоа сељачкото во тебе не ти дава да продолжиш.

сочувство

Ја мислам дека ти си заглавен помеѓу две времиња, минатото и сегашното ама тоа сељачкото во тебе не ти дава да продолжиш.

сочувство
Jas Caki mislam deka ti si zadoen so lazniot optimizam koj go propagirata vladata.
I iskreno bi ti preporacal da si go otvoris mozoceto vo golemina na leblebija i da gi sledis nastanite.

;)

Jas Caki mislam deka ti si zadoen so lazniot optimizam koj go propagirata vladata.
I iskreno bi ti preporacal da si go otvoris mozoceto vo golemina na leblebija i da gi sledis nastanite.

;)

Не можам да бидам излажан од некаков лажен оптимизам кој го пропагира владата бидејќи не знам што пропагирала владата, никогаш не ме интересирало и нема да ме интересира. Тоа е кај тебе проблемот, во се ја мешаш политиката, испиен ти е мозокот.

Ептен си загреови.Ако во 2001 Албанците убивале тоа не значи дека секој Албанец ќе убива...
Точно. Ова никој не го спори.
Не се сите Албанци убијци на каури, ама затоа сите Албанци ги подржуваат убијците на каури и со тоа самите се класифицираат навистина блиску до првиве.
Сакаш пример?

Не можам да бидам излажан од некаков лажен оптимизам кој го пропагира владата бидејќи не знам што пропагира владата, никогаш не ме интересирало и нема да ме интересира. Тоа е кај тебе проблемот, во се ја мешаш политиката, испиен ти е мозокот.
Togas Caki,mozokot i pametot tvoj te laze,sto e uste postrasno.
--- надополнето: 27 декември 2012 во 17:10 ---
Не се сите Албанци убијци на каури, ама затоа сите Албанци ги подржуваат убијците на каури и со тоа самите се класифицираат навистина блиску до првиве.
Сакаш пример?
I site ja baraat zapadna Makedonija.

Сакаш пример?

Не можеш ти да знаеш дека СИТЕ Албанци ги подржувале убијците, може да знаеш само за некои ама за сите неможеш тоа да го докажеш. Исто е и кај нас, ако Македонец убие Албанец ќе има такви шо ќе го подржат, а ќе има и што ќе го осудуваат

Не можеш ти да знаеш дека СИТЕ Албанци ги подржувале убијците, може да знаеш само за некои ама за сите неможеш тоа да го докажеш. Исто е и кај нас, ако Македонец убие Албанец ќе има такви шо ќе го подржат, а ќе има и што ќе го осудуваат
Не сите, ама 99% ДА, така да се ти паѓа во вода. А тоа се потврдува со секојдневните постапки во државава.

Уште не ви доаѓа памет...
Уште не ми е јасно како сите имаат по некој Албанец, што им помогнал многу повеќе во споредба со некој Македонец што им зарил нож во грб (по дифолт во приказната мора таков Македонец да постои), а ниту еден не излезе на пример да осуди едно грозоморно убиство. Интересно.

сочувство
Шефе во Македонија не живеат 20-25% Швеѓани,Данци или Норвежани туку Албанци кој нивниот систем на вредности е спротивен од Македонскиот а тој е негирање на државата, први се да бараат права а кога треба да плаќаат даноци и да почитуваат закони фаќааат кривини, Косово што ништо им нема направено за нив повеќе го сакаат од Македонија кој им дава бесплатно здравтсво, образование итн. Иди шетај во доминатно албанско место слободно да видиш како ќе поминеш , еден другар мој бил на Шапка и поминал покрај некое убаво место природа- (село албанско) на симнување да гледа зајдисонце да ужива во погледот му искочиле 2 двајца еден со калаш друг со пиштол му рекле што бараш бе тука ти нормален ли си ова е албанска земја, да не искочел некој трет може ќе требаше на погреб да идам. Ама сум гледал Албанци како се шетаат во Македонски населби и влакно не им фали. Доволно е да видиш група тинејџери Македонци како се однесува во град како група Албанци тинејџери и се ќе ти стане јасно околу цивилизациските разлики , или прошетај во некој автобус со мешан состав како се понашаат Македонци како Албанци се ќе ти стане јасно. Инаку демократија и анархија не е исто. А кај нас рамковните сметаат дека демократија=анархија а први се да зборат за евроатлански интеграции пена им фати устата а не се погледнале како малцинство што живеат во Македонија на што личат, и како се однесуваат.

Ok,No dali se sekavas koga Makedonija stana samostojna zemja i nemirite vo zapadna Makedonija i Skopje organizirani od Albanci.Togasnite Albanci baraa Makedonija da ne dobie poddrska i da ne se priznava kako samostojna.
Potoa pocnaa da uslovuvaat so toa sto baraa zapadniot del da bide spoen so Albanija,a vo sprotivno da dobieme nivna poddrska vo osamostujuvanjeto,no dokolku go odbieme nivniot predlog ke nastane vojna.
Koja i nastana malku podocna vo 2001.

Не сите, ама 99% ДА, така да се ти паѓа во вода. А тоа се потврдува со секојдневните постапки во државава.

Уште не ви доаѓа памет...
Уште не ми е јасно како сите имаат по некој Албанец, што им помогнал многу повеќе во споредба со некој Македонец што им зарил нож во грб (по дифолт во приказната мора таков Македонец да постои), а ниту еден не излезе на пример да осуди едно грозоморно убиство. Интересно.

Да бе да, нас не ни доаѓа памет, а тебе постојано ти иде?
И да се 1% како шо викаш ти, значи според тебе со тие 1 процент може да се живее, оти нели тие не ги подржуваат убијците.

И да се 1% како шо викаш ти, значи според тебе со тие 1 процент може да се живее, оти нели тие не ги подржуваат убијците.
Caki ti toa sto go zboruvas e utopija.I jas sum za mir,spokojstvo i razbiranje,no vo toa prestanav da veruvam po 2001 koga zabelezav kolkava e nivnata omraza prema Makedoncite i Makedonskata drzava.

Stavi si granici na toj tvoj sekularizam i liberal.

Го наведов тоа за само да те демантирам дека живееш во некаков свет НЕ СЕ СИТЕ ИСТИ.

Нормално каде што се малцинство се добри, ама малцинство до 10%. Тогаш ако се некоја понеписмена фамилија, не комуницираат со никого, ако се пообразовани тогаш се прави жители на модерниов свет. Не им е битно со кого се дужат, друштвата им се воглавно од Македонци, имаат право и да искритикуваат некој свој без да им виси животот на конец и слично.
Оди најди другари во доминатно Албанска средина. Таму има вештачки пријателства. Дел од Македонците воглавно наведнуваат глави за да не бидат рекетирани или напаѓани од локалните бараби, па се "дружат" со нив, па и ако видат некое понемоќно дете и они ќе им се приклучат на Албанците во малтретирањето, колку да се покажат колку се јаки. Другите Македонци, секој со своја приказна... Излагање во маало НЕ, таксито/автобусот и дружење со луѓе од други населби.
Муабетот е за оние од 12-20+ години.
Нормално дур се деца уште си живеат во свој свет, не е толку изразена омразата ама после...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom