Pinkie Pie
and Deedee
- Член од
- 25 ноември 2009
- Мислења
- 2.011
- Поени од реакции
- 3.246
сигурно би ми било исто како и пред 21 година пред да се родам...ама секој ден ме мачи ова истово прашање ...шо е поентата со ова...зошто баш е вака а не поинаку, ..зошто сум баш во ова тело, во ова време , во оваа галаксија , каде бев пред тоа и дали воопшто постоев и како е чуството да не постоиш толку долго време ,да се родиш и да умриш и пак да не постоиш и како е чуството да не си чуствувал ништо толку долго време.....како можи да има нешто што постоело од секогаш...а се настанува од нешто ама и тоа нешто треба да настани од друго нешто и така до бесконечност...така и со времето и просторот....стварно не знам...можеби е подобро по смртта ама можеби само еднаш се има шанса да се живее можеби нонстоп се постои во времето и просторот во различни форми и облици.....навистина не знам...секој ден размислувам и не можам никаков заклучок да донесам.....ми преостанува само да го изживеам овај живот што го имам што знам сигурно дека го имам а за смртта толку и многу не се плашам оти посекако не сум постоела пред да се родам...како тогаш така и потоа...само не сакам да имам болна смрт , да не се мачам , шо би се рекло ништо да не сетам, за така спремна сум и утре да умрам.......