Лиснато тесто

  • Креатор на темата Креатор на темата NelTu
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде жени кажете во што е штосот??????( ова кај французите) - лиснато тесто во секое парче јаболко се става во некаков си сад и се полива со една чаша спрајт - да отстои половина час и така се пече со се“ течноста во рерна
не ја сфаќам улогата на спрајтот:unsure:
 
Ајде жени кажете во што е штосот??????( ова кај французите) - лиснато тесто во секое парче јаболко се става во некаков си сад и се полива со една чаша спрајт - да отстои половина час и така се пече со се“ течноста во рерна
не ја сфаќам улогата на спрајтот:unsure:

Спрајтот веројатно ја врши улогата на било која течност што се користи при печење во рерна, на ист начин како што макарони некои потпекуваат со минерална вода и голем број вакви примери... Не сум го правела рецептот и нема, бидејќи не сакам благо лиснато и не сум љубител на француската кујна, само пикантната салата им ја обожавам...

Инаку лиснато преферирам готово, тоа заедно со еклерите, ми се на листата кои не би се трудела да ги правам сама, поради многу веројатна загуба на време и ресурси, конкретно поради постојаното мачкање со масло и маргарин, може да излезат премрсни :)...
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom