Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој од Б паралелка од овие што се прва на форумов? =)

Планирам да се запишувам на факултетов наредна година, па да ве прашам едно деликатно прашање што може зависи од човек до човек, но сепак би ценел мислење. Дали може да се научи и да се постигне резултат со самостојно учење и решавање или има потреба од дополнителни часови со професор?

Планирам да се запишувам на факултетов наредна година, па да ве прашам едно деликатно прашање што може зависи од човек до човек, но сепак би ценел мислење. Дали може да се научи и да се постигне резултат со самостојно учење и решавање или има потреба од дополнителни часови со професор?

Нема потреба од дополнителни часови со професор, но ќе имаш потреба од соработка со колегите, т.е. заедничко учење и размена на материјали.

Чепкајки по PC-то го најдов и ова http://www.speedyshare.com/Y6NFG/Fizika-1.rar

Одговорите на сите прашања, освен од темата кинематика. Веројатно ќе ти биде од помош
Ми завршија прашањава голема работа фала уште еднаш :) И да не знае некој кај Грчев теорија што се паѓа?

Може ли некој ако има у пц да ми прати лист за запишување предмети оној што се зема од с.служба зш на веб страната не можам да го најдам

Може ли некој ако има у пц да ми прати лист за запишување предмети оној што се зема од с.служба зш на веб страната не можам да го најдам
а тој сувиот жиг по гулаб да го пратам??:D

СПФЕИТ Скопје сака да им соопшти на студентите дека вчера на Научно Наставниот Совет на Факултет за електротехника и информациски технологии - ФЕИТ беше донесена одлука со која се укинуваат предусловите што постоеа за предметите за старите студиските програми по ЕКТС! (оние со индекс од 2004 до 2011)

Што всушност значи ова?

СПФЕИТ Скопје сака да им соопшти на студентите дека вчера на Научно Наставниот Совет на Факултет за електротехника и информациски технологии - ФЕИТ беше донесена одлука со која се укинуваат предусловите што постоеа за предметите за старите студиските програми по ЕКТС! (оние со индекс од 2004 до 2011)

Што всушност значи ова?
Демек ни искачаат у пресрет, и се ептен фини и добри. Да, така изгледа, додека не размислиш зошто уствари го прават ова...

Што всушност значи ова?

Можеш да си запишеш предмет без молба, ако немаш положено некој што ти бил услов да го запишеш него :)

Демек ни искачаат у пресрет, и се ептен фини и добри. Да, така изгледа, додека не размислиш зошто уствари го прават ова...

Друго ми беше прашањето... претпоставувам дека веќе нема да ми важи ова http://www.feit.ukim.edu.mk/fakultet/studii/fajlovi_pocetna/preduslovi_informator_TK.pdf
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 19:39 ---
Можеш да си запишеш предмет без молба, ако немаш положено некој што ти бил услов да го запишеш него :)

Тоа и си мислев, меѓутоа некако too good to be true ми беше и си викам чекај да прашам. Иако сега кога ќе размислам поубаво, чудно ми е што од порано не било вака, глупо е некако со предуслови.

Се извинувам може некој да ми помогне....
Која метода да ја применам за да решам мрежа со 6 јазли и 8 гранки
(да се одредат сите струи и напони на гранките) и колку равенки ке треба да се решаваат.....

(да се одредат сите струи и напони на гранките) и колку равенки ке треба да се решаваат.....

N1 = Ng - (Nj - 1) - За контурни струи
N2 = Nj - 1 - За јазлови потенцијали

Во твојот случај:
N1 = 3
N2 = 5

Што значи дека решаваш со метода на контурни струи, бидејќи имаш помалку равенки...

Увел гледај да решаваш со метод на контурни струи кога ќе можеш, помалце работа има ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom