Загрозена безбедност во Скопје - работат ли институциите?

• Креатор на темата Креатор на темата *LION*
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве кратко видео од „битката“:

Како хиените бегате!

Na zalost ne znam kolku e toa tocno, ima eden problem vo skopsko kale ne znam koj begase kako hieni, pozadi specialcite ?!!
vaka i vie imate nacionalizam no nemate potpora, a nie pod vasi provokaci go povisuvame nacionalizmot no i imame potpora od 2 Albanski drzavi,

Izvini vaka ako mislite deka provociram no nema vrska so toa, vie imate pogolemi vnatresni problemi sto ne mozete da gi resite i seta se isturvate kon nas

Na zalost ne znam kolku e toa tocno, ima eden problem vo skopsko kale ne znam koj begase kako hieni, pozadi specialcite ?!!
vaka i vie imate nacionalizam no nemate potpora, a nie pod vasi provokaci go povisuvame nacionalizmot no i imame potpora od 2 Albanski drzavi,

Izvini vaka ako mislite deka provociram no nema vrska so toa, vie imate pogolemi vnatresni problemi sto ne mozete da gi resite i seta se isturvate kon nas

Мршо една скапана, дремеш на македонски форум и ми зборуваш за некаков национализам од македонска страна? Ако беа Македонците какви што си ги замислувате еден немаше да ве има, мочле едно неизделкано.
Јас немам никаков проблем со тебе, ти имаш со мене. Го покажавте вашето вистинско лице со протестите што ги одржавте после убиството кај Смилковското езеро.
Македонија нема потпора од две албански држави, тие две држави бараат формирање на Голема Албанија. Пред да се вклучиш во дискусија провери ги ставовите на вашите политичари кон Македонија и желбите за федерализација.

П.С. Вистински мажи не рушат објекти по темници, туку тоа го прават сред бел ден. Патем, вие сте малцинство во Македонија, изгледа го заборавивте тоа.

Запален автомобил во Чаир

Текст: Макфакс
Црна Хроника | 17 декември 2012

zapalen-avtomobil-vo-chair-114319.jpg
Непознат сторител во текот на вчерашниот ден запалил автомобил „Ауди“ што бил паркиран на улица „Ферид Заири“ во скопската населба Чаир, соопшти МВР.

Сторителот го запалил автомобилот, сопственост на дваесет и петгодишниот З.З. со запалива течност и отворен пламен.
Од настанатиот пожар оштетен е предниот дел од автомобилот. Полицијата трага по сторителот.

Запален автомобил во Чаир

Текст: Макфакс
Црна Хроника | 17 декември 2012

zapalen-avtomobil-vo-chair-114319.jpg

Непознат сторител во текот на вчерашниот ден запалил автомобил „Ауди“ што бил паркиран на улица „Ферид Заири“ во скопската населба Чаир, соопшти МВР.
Сторителот го запалил автомобилот, сопственост на дваесет и петгодишниот З.З. со запалива течност и отворен пламен.
Од настанатиот пожар оштетен е предниот дел од автомобилот. Полицијата трага по сторителот.
Тоа што е див запад таму не е битно важно основните училишта ги заменија имињата на македонските револуционери со балисти кој пукале по македонија. Тоа што ниедна улица не афалтирана во чаир не е битно важно прават споменици на хасан приштина, менуваат табли и трошат пари на албански празници кој немааат врска со Македонија. А даноци се мисловна именка во Чаир.:) А тие пари малку што ги имаат собрано од даноци и давачки , тие највеќе ги трошат на општински службеници , кој 2001 пукаа по нас . Навистина привлечно место за живеење и напредок, ама зошто е ваква општината сега пак Македоците ќе бидат криви како што беа криви и кога поубава населба беше таа и не беше див запад и имаше многу повеќе македонци отколку сега.:) ЊуЈорк го има Бруклин , Скопје го има Чаир:D

1 Месец бев баниран ( за денот на прославата на албанското знаме ) заради навреди, а ги читав сите теми отворени во врска со ова и постојано ги читав албанците како навредуваат и клеветат повеќе од мене а јас добив 1 месец бан, а на нив ни опомена не му се даде, епа браво и фала на админот што ме банира исто како државата што не еба*а така и вие овде. Поздрав.

1 Месец бев баниран ( за денот на прославата на албанското знаме ) заради навреди, а ги читав сите теми отворени во врска со ова и постојано ги читав албанците како навредуваат и клеветат повеќе од мене а јас добив 1 месец бан, а на нив ни опомена не му се даде, епа браво и фала на админот што ме банира исто како државата што не еба*а така и вие овде. Поздрав.
Ако ти е утеха јас уште имам перманетен бан за Смилковско езеро од Принц. И тоа не заради навреди и сл туку заради тоа што не му идеше дискусијата со мене така да, ако не можеш со аргументи стави бан. Ова важи за Принц за другите администратори немам забелешки.

Нападнат контролор на ЈСП зошто побарал билет
Петок, 21 Декември 2012 12:34
Контролор на ЈСП вчера околу 15:30 часот бил физички нападнт во автобус на ЈСП сп број 47.

jsp-240.jpg

Имено, 25-годишниот контролор М.Ш. откако се качил во автобусот побарал од 20-годишниот скопјанец М.Б. да му го покаже билетот.
Откако тој одбил започнала вербална расправија, по што контролорот бил физички нападнат.
Од страна на СВР Скопје се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Шверцери лажат дека се сами против сите....

- Балисти
- полиција

(или пак они мислеле: - ние, Балисти и џандарите сме сами против сите други)

Претепан малолетник во Шутка

Петнаесетгодишен малолетник бил нападнат и претепан вчера во населбата Шуто Оризари.

Според полицијата, станува збор за Е.Љ. (15), кој бил нападнат од поголема група непознати насилници додека се движел по улица. Од тепањето тој добил видливи повреди. Полицијата работи на случајот.

Насилници тепале малолетник и каменувале автобус во Топанско Поле

Поголема група млади лице вчера каменувале автобус на булеварот Македонско-косовска бригада, во населбата Топанско Поле, откако од него насилно извеле и претепале шеснаесетгодишен малолетник.

Инцидентот се случил околу 18 часот кога групата насилно го извеле од автобусот Н.В. (16) и почнале да го тепаат. Откако од автобусот излегле да реагираат постари граѓани, насилниците зеле камења и со нив фрлале по возилото. Автобусот бил оштетен, а полицијата трага по насилниците.

На Контролорите ништо не им , нека ги здробат од мавање. Мамата ни расплаа на нас од пишување казни, исфрлање од автобуси и носење по станици. Тие казнуваат средношколци на кои им е платен превозот од градот Скопје(под чија надлежност се и они ЈСП), ама ете се случило слободната да ја заборават дома - деца се. Исто така и бедна сиромаштија што неможе ни автобуска карта да си приушти од 35 ден ( нив најчесто ги малтретираат и понижуваат во бус, што највеќе ме иритира), а тие истите контролори што шерифуваат во "наши" автобуси, како педерчиња латетно се качуваат и карти ни на крај памет не проверуваат, најчесто во 9ка,57ца,55ка и тн.

Ако немав пари, ќе ме убиеја

Само што зачекорив во ходникот, од собата излезе еден од разбојниците и ме удри со палка. Од другата соба излегоа и другите двајца што ме тепаа, удирајќи ме безмилосно по главата и по телото. Вака го почна своето сведоштво Маријан Стефановски (49), кумановски дилер на девизи кој во понеделникот вечерта беше нападнат од тројца разбојници во неговиот дом. Тие му украле 13.500 евра. Стефановски на челото и на главата имаше завој што го криеше со капа, а по лицето се гледаа лузните од крв.

- Еден од нив имаше и пиштол. Додека ме тепаа им реков: „Еве ви ги сите пари, само оставете ме, не тепајте ме “. Но тие продолжија да ме удираат. Потоа чув како еден од нив му рече на другиот да пука во мене. Викаа: „Kаде се парите“, бараа уште пари. Им велев дека тоа е с` што имам. Kога ги земаа парите ја треснаа вратата и чув како го стартуваат автомобилот и со голема брзина избегаа - вели дилерот.

Тој ги опиша разбојниците како високи и крупни момчиња облечени во црно со фантомки на кои имаа само отвор за очите. Зборувале на македонски и на албански јазик.

- Среќа беше што имав пари во мене. Ако давав отпор, ќе ме убиеја. Ако речев дека немам пари, ќе ме тепаа. Ако немав, ќе ме убиеја. Овие не беа обични арамии, не се зависници од дроги. Точно знаеја што бараат и од кого - ја продолжи приказната Стефановски.

Според него, с` се случило како на филм, го ограбиле и го претепале за нецели две минути. Дента цел ден бил на плоштадот каде што десетина дилери продаваат девизи.

- Вечерта околу 20 часот тргнав да си одам дома. Живеам сам во куќа во населбата Kарпош. Тројцата насилници претходно провалиле внатре. Едниот од нив насилно го отворил малиот прозорец од кујната и влегол внатре, а потоа отворил еден од прозорците во собата од каде што влегле другите двајца. Претпоставувам дека подолго време ме следеле и знаеле дека живеам сам и во кое време се враќам дома - раскажува дилерот.

По разбојништвото, Стефановски едвај и со раскрвавена глава отишол кај соседите што живеат на околу десет метри од неговата куќа од каде што повикале брза помош и полиција. Соседите не забележале ништо, бидејќи дента имало голема магла во Kуманово, но и прозорците преку кои разбојниците влегле во куќата се од задната страна.

- Не верувам дека ќе ги фатат разбојниците. Ете, пред три години го убија колегата Заре Kаранфиловски, а убијците с` уште не се најдени. Не верувам и дека кај мене оставиле било какви траги. Носеа ракавици, знаеле како треба. Ако биле крадци, ќе го земеле и лаптопот што ми беше на масата во соба, ќе ја пребарувале собата. Телефонот го исклучиле од струја и го скриле во замрзнувачот за да не можам да повикам полиција. Kаранфиловски исто така беше убиен зиме, во магловит ден. И во понеделникот имаше густа магла. Да знаев дека ќе ми се случи вакво нешто, дење ќе се вратев дома - вели дилерот.

Стефановски го најдовме преку неговите колеги кои во центарот на Kуманово продаваат девизи. По двајца, тројца стојат од двете страни на улицата кај плоштадот во близина на кумановската полиција. Повеќе од нив се луѓе во поодминати години. Автомобили застануваат покрај нив и луѓето внатре преку прозорците разменуваат пари со дилерите. Додека стоевме забележавме дека луѓето во градот ги знаат дилерите бидејќи на само неколку минути застануваше по некој автомобил.

- Повеќето што стоиме овде сме стечајци. Ова го работам неколку години, откако фабриките отидоа под стечај. Добро се заработува и ќе работам додека можам. Имам семејство и морам да заработувам. Не ми е страв да го работам ова - ни раскажува еден од дилерите кој сакаше да остане анонимен.

И Стефановски е стечаец кој порано работел во „Житомел“.

- Да имав семејство можеби ова немаше да ми се случи. Разбојниците не влегуваат таму каде што куќата е полна со луѓе. Но добро што останав жив - вели Стефаноски.

Дерат се Скопски пи*ки?
А они не са родени у Скопје?

Ги викам овиа фраери на една фер средба 10-10 да се снима од страна,па ќе видимо...Овака у 4 сабајле и јас ке се курчим у сред Тирана.
Кријат се со шалови и замаглена снимка...Ебати педеришта

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom