Трансхуманизам (H+)

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Види, ја мрзам да советувам луѓе, ама денес во чест на 100 години албанска држава ќе направам исклучок: сите овие филозофски дилеми и позиции за монизми/дуализми/пичкизми се дебело разглобени, повеќето од нив уште пред милениуми. Многу корист ќе видиш ако земеш и ги прочиташ основните дефиниции и разграничувањата што произлегуваат од нив. Вака само си тропаш неврзани работи.
Иако разглобени уште пред милениум и сеуште не си ги сфатил џабе што си ги прочитал, студирал, проучил. А тоа кај мајка ти поставувај се надреден и премудар и давај совети колку сакаш. Овде нонстоп со истата ескиважа, ваѓање од контекст и арогантност/цинизам не си некаков пример од кој некој би сакал совет. Ама терај, не разговарам со глуви.

R

Randy

Гостин
Kaмо среќа да си исчекаме бар роботи как шо требит по приступачни цени да ни напр’ет. Ако зејме дека Вотсон и Скинер се во право требит само да најме некој дискети (цедеа, уесбеа) шо би ги ределе во роботите да процесирет информаци на разно разни начини. И отко ќе му ја клајме дискетата после ќе му прајме инпут каков сакаме за да ни дајт тој роботот оутпут каков шо си сакаме. Пример мојт да имат програм ороспија. Му го клаваш уесбето, му викаш на роботката многу ми се свиѓаш и оп почвит да се слеквит. Многу уба работа е то. Доброто со уесбеава е шо не требит да купвиш појќе роботи туку една машина имаш и ја програмираш различито.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Kaмо среќа да си исчекаме бар роботи как шо требит по приступачни цени да ни напр’ет. Ако зејме дека Вотсон и Скинер се во право требит само да најме некој дискети (цедеа, уесбеа) шо би ги ределе во роботите да процесирет информаци на разно разни начини. И отко ќе му ја клајме дискетата после ќе му прајме инпут каков сакаме за да ни дајт тој роботот оутпут каков шо си сакаме. Пример мојт да имат програм ороспија. Му го клаваш уесбето, му викаш на роботката многу ми се свиѓаш и оп почвит да се слеквит. Многу уба работа е то. Доброто со уесбеава е шо не требит да купвиш појќе роботи туку една машина имаш и ја програмираш различито.
Ренди, убо ре се' шчо кажвиш. Ама, ево да речиме слечена е роботкана, искапена, со сите нишани. И сега замисли таман ко го имаш клаено во роботкана -- уесбето де, или шчоидае -- некој пусти глич ак се десит! Ево, хипотетички ак гиноидон се збрлајт и се прешалтат од моуд „роспија“ во „острилка за моливи“. Налет сингуларитет, налет трансхуманизам, налет сето. Аре неќемојт чоек да се сузејт.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Ренди, убо ре се' шчо кажвиш. Ама, ево да речиме слечена е роботкана, искапена, со сите нишани. И сега замисли таман ко го имаш клаено во роботкана -- уесбето де, или шчоидае -- некој пусти глич ак се десит! Ево, хипотетички ак гиноидон се збрлајт и се прешалтат од моуд „роспија“ во „острилка за моливи“. Налет сингуларитет, налет трансхуманизам, налет сето. Аре неќемојт чоек да се сузејт.
Актуелниот хоминид кој е лиценциран за масовна употреба знајт вакви бељи да прајт. Нишчо ноо.
http://en.wikipedia.org/wiki/John_and_Lorena_Bobbitt

R

Randy

Гостин
Аре недајбоже такво чиле* да го снајт чоека. То се решават така шо ќе имат спецификација и јузер мануал к’ј шо ќе ги пишит во фуснота сите тие детаљи и решенија. И ќе ми кажит ко ги тестирале гиноидите со толкава и толкава веројатност е то да се десит. Пљус то јас вервам оту Тајрел со сите шартој ќе ги обликоват и гиноидине и андроидкинe па от ко ќе ти дајт да го пикниш вн’тре во роботкана -- уесбето или шоидае пемперето -- ќе мојш да го извајш од штек гајтанот ако требит. Башка навечер струјана тро послаба е зш сите имет укључено печки на ефтина струја да акумулирет, па веројатноста да се збрлајт е мала, освен ако е од мајка шљакната та да се исчуручит со тек на време.

*чиле=таксират иако во речник другачије го имет дефинирано зборот.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Актуелниот хоминид кој е лиценциран за масовна употреба знајт вакви бељи да прајт. Нишчо ноо.
http://en.wikipedia.org/wiki/John_and_Lorena_Bobbitt
Ам хоминидон Лорена Бобит прајт генитален пакос з'ш имат емоционален аутпут со кој ѝ се помрачвит свеста и не мислит логички појќе. А роботкана од сингуларитетон требит да е булет пруф сторена и да расудвит логички како тебе: 102.3% логика и саде логика! Можит само да симулират емоции. А не да се шалтат во моудој за машина за мелење месо, острилка, или косилица за луцерка.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Ам хоминидон Лорена Бобит прајт генитален пакос з'ш имат емоционален аутпут со кој ѝ се помрачвит свеста и не мислит логички појќе. А роботкана од сингуларитетон требит да е булет пруф сторена и да расудвит логички како тебе: 102.3% логика и саде логика! Можит само да симулират емоции. А не да се шалтат во моудој за машина за мелење месо, острилка, или косилица за луцерка.
Тајрел требит да е ојден од умон таква роботка да продават. Таја ќе си бидит скроз логичка за купци како мене, а тебе ќе ти понудет ефтин пакет Вредности.dmg и ќе мојш да си инсталираш секакви напредни опции, на пример "бурка", "бела була", "рисјанка", "пост во среда и петок" и што ти душа сакат.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А ќе мојт роботката да креират музика?
Не да симулира звуци, или да семплува слушнати ствари.
Да креира музика.

R

Randy

Гостин
Тајрел требит да е ојден од умон таква роботка да продават. Таја ќе си бидит скроз логичка за купци како мене, а тебе ќе ти понудет ефтин пакет Вредности.dmg и ќе мојш да си инсталираш секакви напредни опции, на пример "бурка", "бела була", "рисјанка", "пост во среда и петок" и што ти душа сакат.
Прво ќе требит Французон со сликана и келнеркине да и го пушчиме на роботката да ја тестират иначе маф ни е планот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А ќе мојт роботката да креират музика?
Не да симулира звуци, или да семплува слушнати ствари.
Да креира музика.
Зависи колку ќе научи да го мимифицира човечкото однесување, психа, природа. Веројатно нема никогаш да биде креативно колку човекот, ама дека би извело нешто слично, на музичко поле, да.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Прво ќе требит Французон со сликана и келнеркине да и го пушчиме на роботката да ја тестират иначе маф ни е планот.
Ај Џепарон да и го пушчиме ак не.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Вака ко ми бериш гајле, с'лзи одочи ми капет. Јас сум стреден одамна со олд скул хоминид неста. Ти мислимуја за пакетот твој, синко Змејко. Назад ти е зимата.

R

Randy

Гостин
Вака ко ми бериш гајле, с'лзи одочи ми капет. Јас сум стреден одамна со олд скул хоминид неста. Ти мислимуја за пакетот твој, синко Змејко. Назад ти е зимата.
Еее напред* и пиперот башка беше, ама пак од друга ст’рна ми имет казвано старите какви м’ки имет тргано со хоминидине непрокопсани. Ак се погодит од по селана некоја лошотија погана џигерите ќе ти и изејт. Вака знајш бар на шо си.

*во минатото

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Не се саклдисви ти толку Перо. Ја си уплатив унапрет преку синдикат за еден Прис апгрејдиран со Ментал-1.

Kajgana Shop

На врв Bottom