MajMyH
EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
- Член од
- 11 септември 2011
- Мислења
- 2.630
- Поени од реакции
- 2.256
.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:27 ---
Прво здебелено:
Степени на ефикасност на комуникација, подредени според најмногу ефикасниот:
1) лице-во-лице
2) сите останати.
Второ здебелено:
Не е проблем, ако девојката не го гледа како проблем. Твоето раскинување со бившата е минато свршено време и не гледам зошто воопшто би ја тормозел *оваа* девојка, што може да биде дел од твојот живот, со некоја друга, што веќе не е. Значи, во ниту еден момент немој да се замараш со тоа што оваа девојка мисли за таа твоја врска и таа твоја бивша. Најфактографски гледано, пред оваа девојка ти си имал некоја друга, што значи дека имаш некакво искуство и оваа девојка тоа би требало да го цени, зашто грешките од претходната веројатно нема да ти се повторат со оваа.
А ако девојката мисли дека е проблем, воопшто ниту не сака да ти даде шанса, туку тоа ќе ѝ биде изговор да не е со тебе. Затоа, да не те боли уво какви слики има на ФБ - само напред и викни ја на кафе.
Поздрав и со лесно.[/quote]
Единствено ме загрижува да не ми се вмешаат тие, бидејќи ко што ти пишав не сум во добри односи, инаку ќе пробам дали на фб или во живо ќе ја задевнам деновиве нешто.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:27 ---
Прво здебелено:
Степени на ефикасност на комуникација, подредени според најмногу ефикасниот:
1) лице-во-лице
2) сите останати.
Второ здебелено:
Не е проблем, ако девојката не го гледа како проблем. Твоето раскинување со бившата е минато свршено време и не гледам зошто воопшто би ја тормозел *оваа* девојка, што може да биде дел од твојот живот, со некоја друга, што веќе не е. Значи, во ниту еден момент немој да се замараш со тоа што оваа девојка мисли за таа твоја врска и таа твоја бивша. Најфактографски гледано, пред оваа девојка ти си имал некоја друга, што значи дека имаш некакво искуство и оваа девојка тоа би требало да го цени, зашто грешките од претходната веројатно нема да ти се повторат со оваа.
А ако девојката мисли дека е проблем, воопшто ниту не сака да ти даде шанса, туку тоа ќе ѝ биде изговор да не е со тебе. Затоа, да не те боли уво какви слики има на ФБ - само напред и викни ја на кафе.
Поздрав и со лесно.[/quote]
Единствено ме загрижува да не ми се вмешаат тие, бидејќи ко што ти пишав не сум во добри односи, инаку ќе пробам дали на фб или во живо ќе ја задевнам деновиве нешто.
). Во истиот студентски е, ја гледам низ студентскиов низ менза овде онде. Ја најдов на фб, пред некој ден ме немаше прифатено прво, неколку дена (6-7). Вчера ме виде дека ја гледам, и почна да шушка нешто со цимерката. По некој сат бев на продавница ете ја таму, гледав на еден рафт нешто и оп цуп ете ја до мене. По некој сат гледам ме прифати за пријател. Ај сега можи е се случајно, али да не одам на случајност бидејќи ми се бендисува чупенцето, како да ја терам работата дали да ја чепнам на фб или во живо да мислам некако. Али врска немам шо муабет да терам сo ова девојче на фб. И има уште една мака, гледам дека се знај со другарка на моја бивша со која не раскинав баш по добар пат. То ми изгледа како проблем, бидејќи ја гледам пред месец дена сликана на слики со неа. Ај некој совет сега.
После чепкај ја на фб ко си решил да одиш со технологиите. И после од здраво че преминиш на фазла муабет, појди му на кафе таму в соба ебаго, не е то толку тешко, дружете се малку, па че видиш на кај оди работата, според напишаново на арно ко да е, имаш добар пат.
taa mi kaza nekoi privatni raboti demek problem so nejzinite drugarki ama dali toa go kaza bidejki bevme malce podnapieni ili navistina custvuva deka moze mene da mi kaze ne znam. Toa ke go proveram i sekako toa sto mi go kaza od moja usta ne izleguva. Sega ke pobaram uste eden sovet. Mi kaza izleguva edinstveno ako ja viknat nejzinite "drugarki" (bukvalno taka mi gi opisa so prstite znaete) i se mislam dali da ja viknam so moeto drustvo vo petok da izleguva, iako ne e tolku bliska so site dovolno se znae... I sega svasta se zbori za nas. Samo nie dvajcata demek nisto ne znaeme naivni se prajme. Malce e interesno i ubavo toa ama ne sakam vaka da ostane. Blagodaram za sovetot i tebe i na Xfire !