Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Имала некоја стрептококна инфекција на грлото (стрептококи се вид на бактерии), гнојна ангина веројатно, но штом пишува ретко не е ништо страшно. Нека види со докторката, можеби ќе и препише некој антибиотик.
по секако ќе оди утре кај доктор туку ај :unsure:
а ова за во носот што би можело да биде? патогени бактерии?

по секако ќе оди утре кај доктор туку ај :unsure:
а ова за во носот што би можело да биде? патогени бактерии?
Не ми е јасно кој дел од мојот одговор те разочара, ти објаснив што значи резултатот, не можам јас да и препишам антибиотик.
Патогени бактерии НЕ се изолирани, значи ги нема, нема инфекција во носот.

Не ми е јасно кој дел од мојот одговор те разочара, ти објаснив што значи резултатот, не можам јас да и препишам антибиотик.
Патогени бактерии НЕ се изолирани, значи ги нема, нема инфекција во носот.
добро де не се лути :) едно мислам, друго кажувам, трето пишувам...се побркав, имам друго работа на компјутер ама оваа навали да сум прашал :facepalm:
извини и фала за одговорот (y)

добро де не се лути :) едно мислам, друго кажувам, трето пишувам...се побркав, имам друго работа на компјутер ама оваа навали да сум прашал :facepalm:
извини и фала за одговорот (y)
Не се лутам, само не ми беше јасно што ти треба :) Кажи и на сестра ти да не се секира, ништо страшно не е. ;)

Ако ме прочита што ти пишав, ќе разбереше дека калциумот за џабе си го пиел, нема да ти помогне. Единствен лек за грчеви е магнезиум и тоа нешто појако, не од оние шумливите од кругер. Ти кажав имаш во вид на прашачиња, не се раствораат во вода, туку дирекно во уста. Едните се од 350 милиграми и имаш 10 прашачиња внатре и се 190 денари, а другите се викаат Магнезиум директ и се од 300 милиграми. Имаш внатре 20 и се 210 денари. Јас би ти ги препорачала овие вториве поисплатливи се, а вршат работа. Се пие по едно прашаче на ден, еве пробај една кутија, ќе видиш дека веднаш ќе почувствуваш подобро.
http://www.medicinenet.com/muscle_cramps/page2.htm
Без да се разгледаат можните причини - од све може да има грчеви. Наместо да ги купираш симптомите среди ја причината.
А тоа на преглед може да се открие.http://www.medicinenet.com/muscle_cramps/page2.htm

последниве неколку дена тешко ми е да го фокусирам видот, очите ги чувствувам напнати, и ме печат. Да не е очен притисок ?

Моментално сум кај другарками, се жали ептен на болки од десната страна под градите, неможи да стани од кревет од болки, сама е дома а не сака на доктор, кажете побрзо нешто за смирување.

Од време на време ми се јавува "зуење" во ушите. Некогаш само во левото, некогаш само во десното, ретко во двете.

Нешто слично како бомба да ви експлодирала во близина.

Некој совет што може да биде ?

Имам проблем со бубулици и подкожни влакна на нозете. Се издепилирав и ми излегоа доста. Ве молам ако знаете кажете ми што да правам, маст ли да мачкам или други ствари ???

Од време на време ми се јавува "зуење" во ушите. Некогаш само во левото, некогаш само во десното, ретко во двете.

Нешто слично како бомба да ви експлодирала во близина.

Некој совет што може да биде ?

Провери притисок.

Имам проблем со бубулици и подкожни влакна на нозете. Се издепилирав и ми излегоа доста. Ве молам ако знаете кажете ми што да правам, маст ли да мачкам или други ствари ???

Моч од трудница.

Некоја добра крема за раце зошто рацеве почнаа да ми крварат од шо ми се испукани?

Во последно време после секое туширање се исфрлам во пределот на градите,грбот и вратот.Се појавува црвенило и брзо за пола саат,саат изчезнува само од себе.Пробав со друга купка пак исто.Знае некој што може да биде?

Бидејќи никој не ми одговори во другата тема прашањето ќе го поставам и овде: Пред малку „излегов“ со едно девојче што имаше херпес на усните до пред 1 недела. Дали сеа и јас ќе имам херпес ? И дали може некако да се заштитам или да не ми излезе и мене па да бидам гаден како жаба?

Кај можам да си направам микробиолошко испитување на урина. Некое подетално. Се сомневам дека имам некоја бактерија, на обично испитување на урина во поликлиника не се покажа ништо. Но, бев советуван дека може треба да се направи подетално.

Каде може да си платам да се испита урина или крв детално за бактерии?

Некоја добра крема за раце зошто рацеве почнаа да ми крварат од шо ми се испукани?

Земи си Неутрогена repair, Nivea intensive, не ми текнува на имињата точно, има многу такви креми, ќе ги најдеш во секој супермаркет. Секоја што е SOS, repair, intensive ќе ти помогне. Можеш да пробаш и бебешката нивеа, светло плава е со зелено и пишува Nutri sensitive SOS Cream. А ако ти се даваат повеќе пари, оди во L'Occitane во Рамстор, таму има многу добра крема за раце со 20% shea путер. Подобра од таа нема, ама и подобра цена од нејзината нема, над 1000 денари е.

Бидејќи никој не ми одговори во другата тема прашањето ќе го поставам и овде: Пред малку „излегов“ со едно девојче што имаше херпес на усните до пред 1 недела. Дали сеа и јас ќе имам херпес ? И дали може некако да се заштитам или да не ми излезе и мене па да бидам гаден како жаба?

Ако девојчето во моментот немала активна инфекција, односно раничка преку која вирусот би дошол во контакт со твојата кожа, не може да се заразиш. Немаше ли веќе раничка на усните?

Кај можам да си направам микробиолошко испитување на урина. Некое подетално. Се сомневам дека имам некоја бактерија, на обично испитување на урина во поликлиника не се покажа ништо. Но, бев советуван дека може треба да се направи подетално.

Каде може да си платам да се испита урина или крв детално за бактерии?

Во било која приватна лабораторија треба да направиш уринокултура. Треба да земеш стерилна чашка и првата, утринска урина да ја собереш. Секако, ќе ти објаснат од лабораторијата. Можеш да одиш во Адриалаб на пример.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom