Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сакам да ве прашам за совет. Имав незаштитен однос минатиот месец и требаше да добијам на 22.11. После 9 дена доцнење направив тест и тоа околу 17 часот за прв пат во мојот живот и излезе негативен (но јас очекував јасно борда втора линија а според некои поискуснни можело и бледа да е) и сега не сум сигурна. Што е уште позагрижувачки сеуште немам добиено, значи ми касни 19 дена веќе
emoticon-0124-worried.gif
Поздравче за сите вас
emoticon-0109-kiss.gif
убаво ти кажа Dark lady посети го гинекологот. Ако те болат градите и ти се дуе долниот дел од стомакот тоа се знаци за приближување кон менструација. Ако ги немаш - тогаш гинеколог одма да посетиш мада јас би побрзал
--- надополнето: 10 декември 2012 во 20:10 ---
pomos... jazikot mi e isecen t.e rascepen na dva dela...od polovinata do vrvot sto moze da bide toa dali imal nekoj takvo iskustvo iline.. ili nesto e loso? pozdrav......
Посети го матичниот лекар и ќе ти даде упат до максилофацијална хирургија - таму ќе добиеш соодветна стручна консултација

Многу често во последно време почна да ме фаќаат грчеви на нозете - стапалата (по некогаш и прстите) ?

која е причината за грчевите и може ли да се спрече ептен боле мамата :icon_lol:

Многу често во последно време почна да ме фаќаат грчеви на нозете - стапалата (по некогаш и прстите) ?

која е причината за грчевите и може ли да се спрече ептен боле мамата :icon_lol:
Облечи ѕиври

Ме болат табаниве многу во задње време.Дали е можно да е тоа последица на патиките кои ги носам на вежбање?
Не знам зашо ама ќе го вметнам и следново: имам рамни табани :)

Ме болат табаниве многу во задње време.Дали е можно да е тоа последица на патиките кои ги носам на вежбање?
Не знам зашо ама ќе го вметнам и следново: имам рамни табани :)
можно е премногу да вежбаш, Не ги менувај патиките - пробај со ортопедски влошки секако ќе ти биде поудобно

Незнам колку е сериозен одговорот,ама и пред шпорет да стоам/седам/лежам и нозете ми се стоплени пак ме фаќа грч,значи не е само зимно време.

И јас го имав истиот проблем. Најчесто ме фаќаа грчеви сабалје но и преку целиот ден. Можеше да ми се случи и по 5-6 на ден. Кога почнав да сум физички повеќе активен, го снема тој проблем.

Незнам колку е сериозен одговорот,ама и пред шпорет да стоам/седам/лежам и нозете ми се стоплени пак ме фаќа грч,значи не е само зимно време.
Тоа се вика немање доволно циркулација, дали оти си пушач, дали оти не си физички активиран, дали оти имаш низок притисок, недостаток на калциум..

Обавезно земај си магнезиум,и тоа појаки од 300 или 350 милиграми , ги има во вид на прашак околу 200 денари. веднаш ќе осетиш подобро, гарантирано. Грчеви се јавуваат при недостиг на магнезиум.....многу ретко,речиси никогаш, при недостиг на калциум.

Тоа се вика немање доволно циркулација, дали оти си пушач, дали оти не си физички активиран, дали оти имаш низок притисок, недостаток на калциум..
И јас го имав истиот проблем. Најчесто ме фаќаа грчеви сабалје но и преку целиот ден. Можеше да ми се случи и по 5-6 на ден. Кога почнав да сум физички повеќе активен, го снема тој проблем.
Обавезно земај си магнезиум,и тоа појаки од 300 или 350 милиграми , ги има во вид на прашак околу 200 денари. веднаш ќе осетиш подобро, гарантирано. Грчеви се јавуваат при недостиг на магнезиум.....многу ретко,речиси никогаш, при недостиг на калциум.

Активен сум секој ден се движам,одам во теретана скоро секој ден,исто ги пиев и оние таблети што се растворат во вода (калциум мислам беше).

*не пушам

Активен сум секој ден се движам,одам во теретана скоро секој ден,исто ги пиев и оние таблети што се растворат во вода (калциум мислам беше).

*не пушам

Ако ме прочита што ти пишав, ќе разбереше дека калциумот за џабе си го пиел, нема да ти помогне. Единствен лек за грчеви е магнезиум и тоа нешто појако, не од оние шумливите од кругер. Ти кажав имаш во вид на прашачиња, не се раствораат во вода, туку дирекно во уста. Едните се од 350 милиграми и имаш 10 прашачиња внатре и се 190 денари, а другите се викаат Магнезиум директ и се од 300 милиграми. Имаш внатре 20 и се 210 денари. Јас би ти ги препорачала овие вториве поисплатливи се, а вршат работа. Се пие по едно прашаче на ден, еве пробај една кутија, ќе видиш дека веднаш ќе почувствуваш подобро.

Pomos za zabobolka. Kolku da ja pominam vecerta. Od 10 pa do sega se napiv benalgin i diklofenak no ne pomaga.

Pomos za zabobolka. Kolku da ja pominam vecerta. Od 10 pa do sega se napiv benalgin i diklofenak no ne pomaga.
аналгин 1 грам па по 3 часа пак уште еден грам и таман забарот ќе отвори 8-9 негде ќе го направи.

сестра ми правеше брис од грло и од нос, стигнаа денеска резултатите и треба утре со нив кај докторката да појде ама малку е нестрплива, па ај ако знае некој што е ова нека каже:
за резлутатите од грлото пишува: streptococcus pyogenes (ретко)
за резултатите од нос: од културата патогени бактерии не се изолирани.
ај ако има докторче низ форумов или некој што се разбира/што имал вакво нешто нека каже (y)
п.с. овие брисеви ги правеше затоа што увото и е затнато и воспалено...ако има нешто врска :)

сестра ми правеше брис од грло и од нос, стигнаа денеска резултатите и треба утре со нив кај докторката да појде ама малку е нестрплива, па ај ако знае некој што е ова нека каже:
за резлутатите од грлото пишува: streptococcus pyogenes (ретко)
за резултатите од нос: од културата патогени бактерии не се изолирани.
ај ако има докторче низ форумов или некој што се разбира/што имал вакво нешто нека каже (y)
Имала некоја стрептококна инфекција на грлото (стрептококи се вид на бактерии), гнојна ангина веројатно, но штом пишува ретко не е ништо страшно. Нека види со докторката, можеби ќе и препише некој антибиотик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom