SHANE
Др.Акула
- Член од
- 30 април 2008
- Мислења
- 1.453
- Поени од реакции
- 853
Иран-грото на популација се шиите.Јас она што говорам е сунитски шеријат(шеријатот на нашиот пратеник Мухамед с.а.в.с).Иранскиот шеријат има сличности и разлики(пр:тоталитаристичкиот пристап..).Кога би правеле споредби меѓу сунити и шиити би отишла темава во неповрат(ептем оф топик оди).Грешка си, во Иран владее шеријатот...
--- надополнето: 13 декември 2012 во 01:38 ---
Да ги прашам нешто муслиманите - како е можно Алах од бог на Месечината да стане единиот Бог, оној кој е творец на видливото и невидливото??? На кого му давал мито за да стане единствениот Бог?
Инаку,според Исламот и зборовите на нашиот пратеник Мухамед с.а.в.с шеријатот ќе се поврати во Мека и ќе поврати неговиот потомок Имам Мехди(никој не знае нити кој е,нити кога ќе се поврати....).Што потоа ќе се случува со едноокиот Деџал(антихристот),Иса а.с...е исламска ескатологија,а бог знае најдобро.
Хепта,
Смешни ми сте вие и таквите како тебе кога ќе се поставите како морални судии во врска со некои прашања.
Ај да ги бувнеме фактите на маса бе друже,да го видиме вашиот успех на вашиов свет.
За исламот нема што да ти кажувам(добро си запознат кој бил исламот и неговата златна доба,нивниот напредок во сите полиња....да не фаќаме историја...добро си запознат со сето тоа).Кој го укина шеријатот,зошто беше укинат,која беше причината(исто така уверен сум добро знаеш кој беа младотурците,кој беше Ататурк и што се збиднуваше во првата светска војна и со која намера го укина В.Британија шеријатот со договорот во Лозана...но сето ова е историја која верувам некогаш ќе ја прочиташ ако не си доволно запознат со истата).
Ваквиот свет е креиран на лаги,маски и лицемерија другар.Тебе злобно,застарено,неандерталско ти изгледа убивањето на хомосексуалци,убици....
Да те прашам...колку денеска изумираат во Африка како плод на глад,обични излечливи инфекции,туберколоза само поради тоа што денешниот свет (после крадењето на сите Афрички ресурси и нивното суптилно поробување) не им е гајле нити малку за нив?
Колку Џонови,Маркови и слично гинат за каузите на капиталистичките “добронамерни идеологии и демократии“ во третиот свет? Колку цивили,невини изгинаа како последица на војните креирани од истите говна кој денес те лажат дека фиктивниот лик на Осама постоел и бил наводно кривецот за бомбандирањето на нивните згради,бил радикален,го убиле но телото на најбараниот човек на светов паднало во вода.Колку провидни,неверојатно.
Колку од вас патат поради ваквиот монетарен систем заснован на лаги од папирната вредност?
Најсмешно ми е кога луѓето од западниот свет одат во туѓи земји,незнаејќи за што се борат и кога некој таму ќе им ја одсече главата ми кукате како тоа не било во ред?
На прво место:Што бара Џон да се шетка со пиштолче во рака низ Багдад?
Ако ја сакаш главата на рамо...седи дома Џон...
Ех другар,многу прашања ....но оваа е вашата матрица,ова е вашиот свет(искрено,никаков....затоа ти само џвакаш тоа што ти се сервира,малку погледај наоколу види како живеат другите....).
Продавањето морални вредности од личности со фашистички и освојувачки намери е неверојатно лицемерие од највисок ранг.
И најсмешно вие сте тука да го поправите светот?Ароганција пар екселанс....
Зборувате за еволуција,како треба човекот да се поправи,како треба да им се даде на сите права.....за вас некрофилијата,хомосексуализмот,социопатите,канибализмот..се се тоа болести и треба сето тоа да се легализира.
Но кога би дошле во ситуација и закони кои на вам не ви одговара би се бунтовале,самоубивале(како пумата што напомена),би поробувале....значи сеуште сте семицивилизирани суштества кои едвај излегле од џунгла...ништо подобри од другите.Атеизмот,национализмот,религиите....сето тоа ти е исто,луѓето се исти и не се променуваат преку ден(и ден денес се сите брутални,злобни,агресивни,посесивни....).Само вие сте малку замаскирани позади Атеизмот и неговите преференци..
Да не се замарам,со личности како вас не можи да се постави објективно,премногу бре субјективно гледате на работите.Јас го представив исламот онаков каков што е , без лицемерија.Вие сте лицемери друже,фактите тоа го говорат.
Затоа ја оставам овде дискусијава...немам намера да се расправам за прашања и одговори кои се очигледни,видливи но и покрај сето тоа изигравате слепи.
Нека ви биде....вие ја на вашето јас на моето.
Толку од мене на темава....
П.С:Знам сега дека првата умисла ќе ти биде со твоето лицемерие...како светот поради религијата отишал у неповрат,како религијата е за тупи луѓе .....
Поштедиме од тоа...