Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Грешка си, во Иран владее шеријатот...
--- надополнето: 13 декември 2012 во 01:38 ---
Да ги прашам нешто муслиманите - како е можно Алах од бог на Месечината да стане единиот Бог, оној кој е творец на видливото и невидливото??? На кого му давал мито за да стане единствениот Бог?
Иран-грото на популација се шиите.Јас она што говорам е сунитски шеријат(шеријатот на нашиот пратеник Мухамед с.а.в.с).Иранскиот шеријат има сличности и разлики(пр:тоталитаристичкиот пристап..).Кога би правеле споредби меѓу сунити и шиити би отишла темава во неповрат(ептем оф топик оди).
Инаку,според Исламот и зборовите на нашиот пратеник Мухамед с.а.в.с шеријатот ќе се поврати во Мека и ќе поврати неговиот потомок Имам Мехди(никој не знае нити кој е,нити кога ќе се поврати....).Што потоа ќе се случува со едноокиот Деџал(антихристот),Иса а.с...е исламска ескатологија,а бог знае најдобро.

Хепта,
Смешни ми сте вие и таквите како тебе кога ќе се поставите како морални судии во врска со некои прашања.
Ај да ги бувнеме фактите на маса бе друже,да го видиме вашиот успех на вашиов свет.
За исламот нема што да ти кажувам(добро си запознат кој бил исламот и неговата златна доба,нивниот напредок во сите полиња....да не фаќаме историја...добро си запознат со сето тоа).Кој го укина шеријатот,зошто беше укинат,која беше причината(исто така уверен сум добро знаеш кој беа младотурците,кој беше Ататурк и што се збиднуваше во првата светска војна и со која намера го укина В.Британија шеријатот со договорот во Лозана...но сето ова е историја која верувам некогаш ќе ја прочиташ ако не си доволно запознат со истата).

Ваквиот свет е креиран на лаги,маски и лицемерија другар.Тебе злобно,застарено,неандерталско ти изгледа убивањето на хомосексуалци,убици....
Да те прашам...колку денеска изумираат во Африка како плод на глад,обични излечливи инфекции,туберколоза само поради тоа што денешниот свет (после крадењето на сите Афрички ресурси и нивното суптилно поробување) не им е гајле нити малку за нив?
Колку Џонови,Маркови и слично гинат за каузите на капиталистичките “добронамерни идеологии и демократии“ во третиот свет? Колку цивили,невини изгинаа како последица на војните креирани од истите говна кој денес те лажат дека фиктивниот лик на Осама постоел и бил наводно кривецот за бомбандирањето на нивните згради,бил радикален,го убиле но телото на најбараниот човек на светов паднало во вода.Колку провидни,неверојатно.
Колку од вас патат поради ваквиот монетарен систем заснован на лаги од папирната вредност?
Најсмешно ми е кога луѓето од западниот свет одат во туѓи земји,незнаејќи за што се борат и кога некој таму ќе им ја одсече главата ми кукате како тоа не било во ред?
На прво место:Што бара Џон да се шетка со пиштолче во рака низ Багдад?
Ако ја сакаш главата на рамо...седи дома Џон...
Ех другар,многу прашања ....но оваа е вашата матрица,ова е вашиот свет(искрено,никаков....затоа ти само џвакаш тоа што ти се сервира,малку погледај наоколу види како живеат другите....).
Продавањето морални вредности од личности со фашистички и освојувачки намери е неверојатно лицемерие од највисок ранг.
И најсмешно вие сте тука да го поправите светот?Ароганција пар екселанс....
Зборувате за еволуција,како треба човекот да се поправи,како треба да им се даде на сите права.....за вас некрофилијата,хомосексуализмот,социопатите,канибализмот..се се тоа болести и треба сето тоа да се легализира.
Но кога би дошле во ситуација и закони кои на вам не ви одговара би се бунтовале,самоубивале(како пумата што напомена),би поробувале....значи сеуште сте семицивилизирани суштества кои едвај излегле од џунгла...ништо подобри од другите.Атеизмот,национализмот,религиите....сето тоа ти е исто,луѓето се исти и не се променуваат преку ден(и ден денес се сите брутални,злобни,агресивни,посесивни....).Само вие сте малку замаскирани позади Атеизмот и неговите преференци..

Да не се замарам,со личности како вас не можи да се постави објективно,премногу бре субјективно гледате на работите.Јас го представив исламот онаков каков што е , без лицемерија.Вие сте лицемери друже,фактите тоа го говорат.
Затоа ја оставам овде дискусијава...немам намера да се расправам за прашања и одговори кои се очигледни,видливи но и покрај сето тоа изигравате слепи.

Нека ви биде....вие ја на вашето јас на моето.
Толку од мене на темава....

П.С:Знам сега дека првата умисла ќе ти биде со твоето лицемерие...како светот поради религијата отишал у неповрат,како религијата е за тупи луѓе .....
Поштедиме од тоа...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Што сега ќе плукаме не само по државата во која живееш, ами сега и по мене и другите ќе плукаш бидејќи не сакаме таков морал каков што тебе ти е ок?
Не сакаш да знаеш јас што мислам за етиката и моралот добиен од религиите!!!
И јас не ти судам... сакаш да немаш секс до брак, немај! Јас сакам да имам и имав!

Јас никаде не зборувам за еволуција, креации или плукање врз религиите. Јас само ги прашувам тие што зборуваат премногу за нивните религии, колку прават од тоа што го зборуваат и како успеваат во тоа и колку разбираат од тоа што зборуваат и проповедаат на другите!
И ако не успеваат и не разбираат, што дробат нивна манџа за туѓи маси! Нивните верувања и надежи не им се потребни на другите...

Темата е глупост! И ти рече: Во Р.М. исламски закон никогаш нема да влезе... ако не може тука, кај може? Во Израел? :D
Исламот нема да биде глобална религија (барем нема да биде вистинска, ќе биде некоја искривена, изгласана од луѓе вера која ќе нема едно нешто слично со тоа што требало да биде), а и која е потребата од броење на стока? Секогаш било малкуте да владеат со многуте и познатите! Мнозинството не е многу полезна работа, ако како поединец имаш закржлавени индивидуи и на духовно и на интекелтуално ниво!
Но тоа се тешки прашања за одговарање :)

Така да, бесцелно ми се ти сеќираш за религиите... остави ги да си умираат како што си умираат и нивните верници кои не им е секако дојдено на 99% од нив толку до верата!

И јас го гледам исламот објективно. Одбивен ми е исто како и христијанството.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Што сега ќе плукаме не само по државата во која живееш, ами сега и по мене и другите ќе плукаш бидејќи не сакаме таков морал каков што тебе ти е ок?
Не сакаш да знаеш јас што мислам за етиката и моралот добиен од религиите!!!
И јас не ти судам... сакаш да немаш секс до брак, немај! Јас сакам да имам и имав!

Јас никаде не зборувам за еволуција, креации или плукање врз религиите. Јас само ги прашувам тие што зборуваат премногу за нивните религии, колку прават од тоа што го зборуваат и како успеваат во тоа и колку разбираат од тоа што зборуваат и проповедаат на другите!
И ако не успеваат и не разбираат, што дробат нивна манџа за туѓи маси! Нивните верувања и надежи не им се потребни на другите...

Темата е глупост! И ти рече: Во Р.М. исламски закон никогаш нема да влезе... ако не може тука, кај може? Во Израел? :D
Исламот нема да биде глобална религија (барем нема да биде вистинска, ќе биде некоја искривена, изгласана од луѓе вера која ќе нема едно нешто слично со тоа што требало да биде), а и која е потребата од броење на стока? Секогаш било малкуте да владеат со многуте и познатите! Мнозинството не е многу полезна работа, ако како поединец имаш закржлавени индивидуи и на духовно и на интекелтуално ниво!
Но тоа се тешки прашања за одговарање :)

Така да, бесцелно ми се ти сеќираш за религиите... остави ги да си умираат како што си умираат и нивните верници кои не им е секако дојдено на 99% од нив толку до верата!

И јас го гледам исламот објективно. Одбивен ми е исто како и христијанството.
1)болд-Кажав предходно дека објективно го представувам исламот каков што е.Во твојот дом си правиш она што сакаш,во мојот дом правам она што сакам.Јас можам да седнам и пријателски да ти го представам исламот,дали ќе го прифатиш или нема тоа е твој избор.Исто ти , можеш пријателски и објективно да го представиш атеизмот,одлуката е моја дали ќе го прифатам или не.Затоа предходно(пред неколку страници го дадов аетот 2:256-каде вели:“Во верата нема присила“).
Кој дел од ова не е сватлив не ми е јасно?Или понатака ќе се понашаш како да сум дошол тука да ве исламизирам?
Државните закони не ми одговараат.Но гротото на луѓе си го сочинуваат тој закон и тој ред(кој сум јас да им се бунтувам во нивниот поредок и да им кажувам што е во ред а што не е ? Нивна земја,нивни избор,нивна одлука,нивно право).
Ако не ми одговара нормално ќе ме советуваш да си се иселам што е и рационално и фер.Нормално.
Кога би живеел ти во шеријат и ти би бил истото советуван.
Се додека се држиме на овие принципи е ок,но проблемот се појавува кога некој ќе ти дојде во твојот дом и присилно те тера да веруваш во нешто негово.Проблемот се јавува кога се луѓето со нивната агресивност,навреди...исказ на страшен непочит кон соговорникот кој се труди да биде фер и коректен.Имаш и такви муслимани,христијани,јеховини сведоци и да атеисти(иако сум сретнал многу блинд атеисти кои се атеисти не поради фактот што го разбираат атеизмот но повеќе поради фактот што христијанството и исламот не се веќе мејнстрим религии).Секакви ги има,триста људи триста чуди.

2)Имаш и такви и такви.Јас имам пријатели од сите врсти и со сите живеам одлично.Разговараме објективно за работите,непристрастно.Доброто,злото,моралот се само вештачки зборови кои симболизираат појава на одредени чуства при одредени активности кај масата луѓе.Затоа реков,ќе беше прашање како универзално ќе го поимавме моралното ако Хитлер го освоеше светот?
Како што напомена тебе ти е морално да сексаш туѓи жени,мене ми пречи,but hey...јас живеам во таква држава и со такво уредување во која законот смета дека тоа не е забрането.
Затоа за мене тоа нема проблем(прави си што ти е воља).

3)Тука имаме разлика.Но како што рече,тоа е длабока тема со тешки прашања и уште потешки одговори.Попросто речено не води ама баш никаде.

4)Нема да ми веруваш но јас ич не се секирам за религиите.Ако некој е заинтересиран за исламот , се трудам,објаснувам,го пренесувам.Како ќе го смета исламот,што ќе прави понатака тоа ич не се секирам.Негова работа,кој сум јас да му кажувам што треба или не треба.
Нека си го избере патот...

Да не ја труеме темава...се надевам на клуч од модератор бидејќи од старт е бесмислена...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.493
Еве, можеби на некого овој Брејкер му личи на нормален човек, за разлика од останатите Муслимани на форумов религија, кои ги сметаат за маченици самоубијците бомбаши и бараат слобода за убијците од Смилковско, или пак отворено подржуваат бришење на цел народ (Евреите).
Сепак дали ви личи нормално да речеме стојалиште, според кое треба секој кој не е Муслиман да плаќа данок?
Дали тоа ви личи, онака фер?
Него и на другите Муслимани - да.

Секако дека никој не им се чуди, коа веќе излегоа да бараат слобода за убијците на деца, за друго не треба чудење.

Поентата на овие теми, не е дискусија со Муслиманите. Дискусија со некој кој ми вика дека убијците на деца треба да се ослободат, - нема. Дискусија со некој кој ми вика дека затоа што размислувам поинаку, треба да плаќам данок или да се исселам или смрт?:tapp:

Не. Темиве од овој калибар се за да им стане јасно на подзаспаните каков може да биде целиот свет, а не само некои негови делови.

Треба да се спречи ширењето на Исламот, ако не сакате вака да биде насекаде:
Четврток, 13 Декември 2012 11:05

Американскиот Гејтстон институт го објави месечниот извештај за октомври за нападите врз христијаните. Нападите се најчести во Египет, Сирија, Саудиска Арабија, Пакистан, Нигерија, Судан, Казакстан и на повеќе други места. Билансот е запалени цркви, убиени цивили, како и затворање на христијаните. Христијаните се убедливо најпрогонета религија на светот.

И покрај ветувањето да се воведат реформи во учебниците, образовниот систем во Саудиска Арабија и понатаму ги полни децата со омраза и осудување, особено против христијаните и евреите. Според учебниците, пасусите полни со омраза велат дека „христијаните се непријатели на верниците“ како и дека „евреите се мајмуни, неверниците (христијаните) се свињи“.
Категоризирани се според тематиката, ова се дел од прогонствата на христијаните низ целиот свет коишто се случиле во октомври, подредени под азбучен ред, не според сериозноста на нападот.
Напади на цркви
Канада: Како што редовно се случува во Египет , еден молотов коктел беше фрлен во новоотворената коптска црква во близина на Торонто. Но за разлика од Египет, пожарникарите брзо стапиле на сцена и била предизвикана мала штета. Полицијата нема осомничени во врска со инцидентот.
Египет: Толпа муслимани, од кои најголемиот дел беа салафисти, ја опколија црквата Сент Џорџ. Биле вооружени со палки, па ги напаѓале христијаните кога излегувале од црквата по неделната литургија; петмина беа хоспитализирани поради скршеници. Салафистите се против тоа што христијаните кои во своите села немаат цркви, патуваат до Сент Џорџ. Свештеникот со часови не можел да замине од црквата иако се јавил во полиција; тие дошле откако угледен коптски адвокат се пожалил на Министерството за внатрешни работи поради загриженоста дека полицијата не реагирала. „Сакам луѓето да знаат дека еден свештеник го држат како заробеник во својата црква, се плаши од Салафистите коишто ја опколија истата“, рече тој. Во друг инцидент, група муслимани водени од Мустафа Камел, обвинител во судот во Александрија, влегле во црквата Сент Мери во Рашид, во близина на Александрија и го уништиле олтарот, затоа што сметале дека тој ја откупил црквата од 9 век, којашто порано била сопственост на грчките копти. Двајца свештеници, Максимус и Лук, веднаш заминале да ја викнат полицијата на помош. Камел и неговите двајца синови дошле во полициската станица, каде што отворено се заканиле дека ќе ги убијат свештениците и нивниот адвокат. „Повеќе од шест часа бевме во полицијата, го молевме обвинителот Камел и неговите синови да не ни ја уништуваат црквата“. Свештеникот Лук изјавил дека обвинителот ги изгубил сите случаи коишто ги имал против црквата. „Кога тоа не му успеало, ги зел работите во свои раце“.
Индонезија: Непознати напаѓачи ја запалиле пентакосталната црква во градот Посо, откако ја полеале кутијата во која се собираат добротворни прилози и ја запалиле. Пламенот се раширил и во канцеларијата на свештеникот. Реакцијата на пожарникарите и доброволците спречиле пламенот да се рашири и да нанесе штета на две згради. Неколку недели претходно, во истиот регион, напаѓале христијански домови и ги бомбардирале. Исто така, двајца полициски агенти коишто ги истражувале инцидентите во христијанската заедница биле киднапирани, а нивните тела биле пронајдени го близина на место каде што вежбаат екстремистите. Во Посо има голем број христијани, па нападите на муслиманите се чести. Во 2005 година таму беа обезглавени три девојчиња коишто во моментот оделе на училиште. А во Ацех, официјални лица со изговор дека немаат соодветна дозвола, затвориле девет цркви и шест будистички храмови, кои всушност биле приватни домови кои се користеле за религиозни церемонии. Според извештајот, локалните муслимани со радост ја пречекале информацијата. Јусуф ал-Кардавеј, којшто е на чело на Исламистичкиот одбранбен фонд повикува сите неисламски активности да бидат сопрени. Провинцијата Ацех е единствената во којашто владее Шеријатот. Постои полиција којашто ги казнува оние што грешат во однесувањето и облекувањето.
Иран: Безбедносните сили затвориле четири домови кои служеле како цркви и уапсиле седум христијани. Тие ги опишале црквите како „криминална мрежа“. Во минатите неколку недели, уапсени се околу 30 муслимани коишто станале христијани, а истите се однесени во затвор. Според друг извештај, државните безбедносни агенти се позиционирани околу две цркви во Есфахан, Иран, затоа што исламистичкиот режим се обидува да ги исплаши христијаните. Агентите постојано се мешаат во активностите на црквите и ги малтретираат присутните. Ги плашат посетителите заканувајќи им се со смртни последици доколку продолжат да одат во црква. И децата на верниците добиваат закани и не смеат да присуствуваат на молитвите. Но ова не е ограничено само во овие цркви. Се случиле слични активности и во црквата во Техеран.
Казахстан: Нападнати се две протестантски цркви. Маскирани полицајци влегле во една црква и ги заплениле компјутерите, вредните работи и религиозни книги за кои сметале дека се екстремистички. Потоа од присутните побарале да им извадат крв за да видат дали користат халуциногени дроги. По девет дена била нападната и друга црква под истите услови. „Членовите на црквите се плашат дека властите го прават ова за да не добијат повторна регистрација“, поради што се затвораат се повеќе цркви.
Кенија: Била фрлена граната во неделно училиште, загинало едно момче и осум други деца биле повредени. Нападот се случи откако еден исламистички терорист, дел од организацијата Ал-Шабаб, беше осуден на затворска казна затоа што планирал напади на Парламентот. Според мајката на едно од децата „Христијаните, вклучувајќи ме и мене, се плашат дека нешто ќе се случи. Секоја недела сме на штрек. Но сепак одиме во црква“. Еден член на парламентот изјавил: „Едно невино дете умре, а другите се сериозно повредени и истрауматизирани во свето место. Овие чинови ја потценуваат христијанската црква. Во овие моменти ние веруваме во Господ и неговата милост, се молиме да ни донесе мир и правда“.
Нигерија: Илјадници христијани бегаат од Нигерија по нападите на црквите. Нигерија е муслиманска земја, а џихадистичката организација Боко Харам ја контролира. Еден бомбаш самоубиец влета во црквата Сент Рита и ја разнесе. Починаа осум луѓе, а стотина беа ранети. Црквата беше уништена, а телото на самоубиецот беше најдено под остатоците. Друга црква беше разнесена од исламистички активист, којшто уби двајца христијани и ја запали црквата. По нападите многу цркви се затворени од страв кај верниците.
Пакистан: Католичката црква Сент Френсис беше нападната од 600 муслимани, кои ја уништија. Во моментот имало венчавка во црквата, па се слушнала врева и викотници. Радикалните исламисти упаднале во црквата, а жените и децата биле однесени во парохијата. Исламистите уништувале се што им се нашло пред патот, а ја украле и статуата на Богородица. Фрлале со камења по црквата, извикувајќи навреди. Еден час подоцна пристигнала и полицијата, со што терористите имале доволно време да беснеат. Оваа црква отсекогаш им служела на сиромашните, имала училиште и амбуланта која ја воделе калуѓерките. Речиси 80 години му служела на човештвото.
Сирија: Нападнати се две цркви. Една бомба експлодирала во близина на историски споменик, каде што има голем број христијани. Десет луѓе загинале додека оделе кон својата црква. Еден христијанин изјави дека ова го прават терористите, затоа што сакаат да стекнат контрола на главниот град. Друга бомба-автомобил експлодирала пред единствената сириска православна црква, којашто е под контрола на опозицијата. Петмина загинале. Истата црква во септември била нападната од вооружени банди.
Танзанија: Муслимански толпи запалиле неколку цркви откако две деца се расправале за моќта на Куранот. Некое христијанче наводно зборувало против светата книга. Муслиманите на островот Занзибар уништиле зграда којашто припаѓала на евангелистите, а во Дар ес Салам биле уништени уште три цркви. Еден од исламистите изјавил дека ќе продолжат да напаѓаат цркви додека не ги уништат сите цркви во Танзанија.

--- надополнето: 13 декември 2012 во 17:34 ---
Силување и убиство на христијани
Египет: Еден муслимански лидер, Али Хусеин, заедно со двајца поранешни затвореници, влегле во еден христијански дом и побарале Хијам Заки, мајка на две деца, да дојде да живее со нив. Тој побарал огромен откуп, а доколку не му го обезбедат се заканил дека ќе ја земе жената со него. Хусеин беше убиен пред толпа луѓе, но не е јасно кој го уби. Муслиманска толпа на опколила болницата, барајќи одмазда од христијаните „затоа што убиле муслиман“. Иако киднапирањето и присилната исламизација на млади девојчиња во Египет е честа работа, киднапирањето на 14-годишната Сара предизвика бунтови. Татко и ја пријавил за исчезната, а потоа добил анонимен повик со којшто му било кажано дека повеќе никогаш нема да си ја види ќерката. Се верува дека безбедносните сили знаеле каде е девојчето, но не реагирале. Салафистичкиот фронт ги предупредил организациите за борба за човекови права да не се обидуваат да ја вратат Сара кај семејството, затоа што се преобратила во ислам и се омажила за муслиман. Салафистите рекле дека доколку Сара се врати кај семејството, ќе биде убиена од татко и, на што тој одговорил дека си ја сака ќерката назад, иако станала муслиманка.
Нигерија: Триесет студенти биле убиени, а маскирани вооружени лица ги одделиле христијаните од муслиманите. Потоа ги извикувале христијанските студенти по име, ги одделувале од толпата и ги убивале. Мотивот за нападот бил тоа што поранешни членови на Боко Харам станале христијани.
Пакистан: Едно 14-годишно девојче, Тимар Шазади, беше киднапирано од муслимани кога се враќала од училиште. Според пасторот, девојчето било со пријателките кога напаѓачите ја удриле и ја одвлечкале. Нејзиното семејство се плаши дека ќе биде присилена да стане муслиманка и потоа ќе ја омажат доколку не се преземе нешто. Тие поднеле пријава во полиција, но тие не спровеле истрага. Исто така, едно девојче по име Ребека, било киднапирано и присилено да се преобрати во ислам, па потоа ја венчале со киднаперот. Исто така, 24-годишната Шумалиа Биби, беше киднапирана и присилена на сексуални односи со киднаперот, којшто се оженил со неа. Неколку дена подоцна, Шумалиа успеала да избега. Но нејзиниот сопруг го обвинил семејството на Шумалиа дека ја киднапирале, а полицијата врз основа на неговите тврдења покренала истрага, тврдејќи дека девојчето своеволно се омажило и преминало во ислам. Во Пакистан честопати се случува девојчиња да бидат киднапирани и присилувани да се преобратат во ислам, да ги чуваат како сексуални робинки и да ги продаваат на богати муслимани.
Судан: Асија Омер, христијанка и мајка на седум деца, од кое најмладото има само четири месеци, беше убиена во воздушен напад, затоа што владините сили ја продолжуваат својата намера да го исчистат регионот Нуба од христијани. Друга христијанка, мајка на седум деца, била критично повредена, но не добила медицинска нега. И други христијани биле ранети во нападот. Исламистичкиот режим сака да ја исчисти нацијата од немуслимани, затоа што сака 100% муслиманска нација.
Сирија: Еден свештеник бил киднапиран од вооружени групи. Неговото тело било најдено неколку дена подоцна, а тоа било ужасно измачено. Претходно киднаперите побарале од неговото семејство откуп од 550.000 евра, сума којашто е невозможно да се собере. Убиен е и последниот христијанин во Хомс, 84-годишен човек со грчко потекло.
Дискриминација
(Општа злоупотреба, понижување и угнетување на немуслиманите како „толерирани“ граѓани)
Босна: Според најновите извештаи, христијаните масовно заминуваат од оваа муслиманска нација. Моментално има само 440.000 католици. А додека десетици џамии се градат во Сараево, нема издадени дозволи за градба на цркви. Кардиналот веќе 13 години чека дозвола да изгради мала црквичка. „Немаме време, радикализмот расте“, вели еден човек. Тој додаде дека луѓето од Босна со векови се прогонувани, откако европските власти не успеаја да ги поддржат во борбата против турското царство.
Египет: На телевизијата Ал Хафиз, еден муслимански клерик објасни зошто не може да се предава христијанство во училниците во Египет; затоа што тоа ги забранува полигамијата и разводот, а на жените им дозволува еднаквост со мажите, работи коишто се косат со проповедите на муслиманскиот пророк. Тој се пожалил дека така мажите нема да може да практикуваат полигамија и развод, што би ги категоризирало како криминалци. Две момчиња христијани на возраст од 9 и 10 години, беа уапсени под сомнеж дека сквернавеле копија на Куранот.
Иран: Се повеќе извештаи велат дека се апсат протестанти и муслимани кои го напуштиле исламот. Најмалку 100, но најверојатно и 400 луѓе биле затворени за само 10 дена. Јасно е дека протестантите ги сметаат за најголем непријател на државата. За да бидат ослободени, ги присилуваат да ветат дека повеќе нема да одат во црква.
Малдивите: Запленети се 11 христијански книги, затоа што е нелегално да се пропагира која било вера освен исламот. Доколку тоа се прекрши, обвинетите може да добијат затворска казна од две до пет години.
Пакситан: Едно 16-годишно момче беше уапсено поради богохулство, тероризам и сајберкриминал затоа што пратил пораки на своите пријатели во кои се зборува против Мухамед. Муслиманите го нападнале неговиот дом и го уништиле.
Саудиска Арабија: Образовниот систем во Саудиска Арабија и понатаму им ги полни главите на децата со омраза и осудување. Според учебниците, пасусите полни со омраза велат дека „христијаните се непријатели на верниците“ како и дека „евреите се мајмуни, неверниците (христијаните) се свињи“.
Швајцарија: Муслиманите се бунат против логото на авионската компанија којашто за заштитен знак го има крстот што е дел од швајцарското знаме, велејќи дека тоа го промовира христијанството пред останатите религии.
Турција: Во учебник за втора година средно се вели дека христијаните се предавници. Иако министерството за образование реагирало на ова, учебниците повторно се испечатени без да се поправи ова, туку навредите биле уште посилни.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Еве, можеби на некого овој Брејкер му личи на нормален човек, за разлика од останатите Муслимани на форумов религија, кои ги сметаат за маченици самоубијците бомбаши и бараат слобода за убијците од Смилковско, или пак отворено подржуваат бришење на цел народ (Евреите).
Сепак дали ви личи нормално да речеме стојалиште, според кое треба секој кој не е Муслиман да плаќа данок?
Дали тоа ви личи, онака фер?
Него и на другите Муслимани - да.

Секако дека никој не им се чуди, коа веќе излегоа да бараат слобода за убијците на деца, за друго не треба чудење.

Поентата на овие теми, не е дискусија со Муслиманите. Дискусија со некој кој ми вика дека убијците на деца треба да се ослободат, - нема. Дискусија со некој кој ми вика дека затоа што размислувам поинаку, треба да плаќам данок или да се исселам или смрт?:tapp:

Не. Темиве од овој калибар се за да им стане јасно на подзаспаните каков може да биде целиот свет, а не само некои негови делови.

Треба да се спречи ширењето на Исламот, ако не сакате вака да биде насекаде:
1)Кој дел од “тоа се случува во шеријатска држава“ не ти е јасен?

2)Еве ти како се креира втора крстоносна војна против муслиманите,оти се опасни наметливи или незнам што.А јасен е ставот на исламот во врска со религиите(“нема присила“) додека кај вас очигледно ја има.
Муслиманите(вистинските) немаат проблем со христијаните(бидејќи бог им забранува присилување во вера),додека христијаните од време имале мака со муслиманите(говориме за вистинските муслимани што веруваат во божјиот говор).За ваквите “муслимани“(како што ги посочи нивните активности)....затворајте ги ,убивајте ги ич не ми чује.Човек што не го респектира Аллаховиот говор и се препишува на ислам е најголем противник на истиот.
Овие што ти ги пастира(случкиве) се само плод на “демократијата“ ,слободата на говор,пишувања....која ја воведе вашиот систем.Јас сум за меѓурелигијска почит но,еден удри други возврати ....така функционира денешниов свет.

W

Werther

Гостин

2)Еве ти како се креира втора крстоносна војна против муслиманите,оти се опасни наметливи или незнам што.А јасен е ставот на исламот во врска со религиите(“нема присила“) додека кај вас очигледно ја има.
Муслиманите(вистинските) немаат проблем со христијаните(бидејќи бог им забранува присилување во вера),додека христијаните од време имале мака со муслиманите(говориме за вистинските муслимани што веруваат во божјиот говор).За ваквите “муслимани“(како што ги посочи нивните активности)....затворајте ги ,убивајте ги ич не ми чује.Човек што не го респектира Аллаховиот говор и се препишува на ислам е најголем противник на истиот.
Овие што ти ги пастира(случкиве) се само плод на “демократијата“ ,слободата на говор,пишувања....која ја воведе вашиот систем.Јас сум за меѓурелигијска почит но,еден удри други возврати ....така функционира денешниов свет.
Кои се тие прави Муслимани?
Нема такви,сите сте исти,задоени од вашата милитаристичка догма,по име Ислам.Доста веќе со тие работи:"Не се сите такви,има и поинакви,веруваат во Алаховиот пишан збор..."

Нема индивидуа во Исламот!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.493
Кој дел од прашањето, дали сметаш дека треба да има таква држава, не ти е јасен?

Муслиманите(вистинските) немаат проблем со христијаните(бидејќи бог им забранува присилување во вера),додека христијаните од време имале мака со муслиманите(говориме за вистинските муслимани што веруваат во божјиот говор).За ваквите муслимани....затворајте ги ,убивајте ги ич не ми чује.Човек што не го респектира Аллаховиот говор и се препишува на ислам е најголем противник на истиот.
Аман бе, "Муслиманите немале проблем со Христијаните"?

Ај ти постави тука линкови од вести колку има напади од Христијани врз Муслимани и нивен имот или личен интегритет, а ја ќе поставам обратни (во Македонија, во изминатава година)....
Ќе видиш колку џамии во доминантни христијански средини се осквернавени и опљачкани, а колку цркви во доминантно муслимански средини....
Колку Муслимани браат слобода за убијците на деца на Смилковско езѐеро? Колку, притоа викаа Смрт за Каури и слично?
Колку? Паааа, сите? Не сите, ама скоро сите.
Значи, црно на бело секој случај на напад врз Христијани и обратно, во изминатава година во Македонија. ОК?

Сакам да ти покажам дека на нас не ни треба некој си Гејтстоун институт за да ја имаме вистинската слика за Исламот денес, кој е бастарден остаток на оној од Среден Век, кој пак беше носител на факелот на човечкиот напредок, кога Христијаните мислеа дека е богохулно ако се капеш многу...
Тој Ислам со овој се Бог и Шеширџија.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
сунитски, шиитски шеријат. пак сум збунка. извини, но не сум доволно информиран. јас мислев дека еден е исламот.
а и една друга компарација која ми падна во очи,
твој цицтат: Затоа предходно(пред неколку страници го дадов аетот 2:256-каде вели:“Во верата нема присила“).
а сепак во оние 4 точки спомнуваш смрт. според мене тоа е присила.
и како трето ова за дискусија, данок се зима за ’материјаните добра’. значи од промет, приход, имот и сл. ама не и за тоа дека верувам или не верувам во нешто. а и еве да речеме е за да се полни буџедтот, што ќе се случи кога сите во таа држава би биле верници. кој ќе плаќа данок и како ќе се полни буџет?

W

Werther

Гостин
Единствено што барам јас лично од Муслиманите и што мислам дека е круцијално да се реши овој проблем е да си се вратат во пустините во Азија и Африка од каде што дојдоа и да ја остават Белата Христијанско-Атеистичка Европа да дише,колку и некој да не се сложува со ова,сепак тоа е единствениот начин да се реши овој проблем.

И би ви порачал на сите како и што напишав погоре,избегавајте Муслимани,а и избегавајте Македонци на кои Муслимани им се добри пријатели бидејќи таквите Македонци најчесто се слични во однесувањето и размислувањето како и самите Муслимани.

Баталете ги девојките кои имаат врски или имале со Муслиман,бидејќи од таквите слепци како нив само проблеми ќе си навлечете(познавам такви луѓе),а доколку некоја од нив ви каже:мојот дечко беше Муслиман и беше многу културен,еманципиран итн... удрете и бокс.

Не пазарете кај Муслимани,не се ортачете со нив единствено за посреќен живот би ви препорачал,игнорирај те ги!

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Кој дел од прашањето, дали сметаш дека треба да има таква држава, не ти е јасен?

Аман бе, "Муслиманите немале проблем со Христијаните"?

Ај ти постави тука линкови од вести колку има напади од Христијани врз Муслимани и нивен имот или личен интегритет, а ја ќе поставам обратни (во Македонија, во изминатава година)....
Ќе видиш колку џамии во доминантни христијански средини се осквернавени и опљачкани, а колку цркви во доминантно муслимански средини....
Колку Муслимани браат слобода за убијците на деца на Смилковско езѐеро? Колку, притоа викаа Смрт за Каури и слично?
Колку? Паааа, сите? Не сите, ама скоро сите.
Значи, црно на бело секој случај на напад врз Христијани и обратно, во изминатава година во Македонија. ОК?

Сакам да ти покажам дека на нас не ни треба некој си Гејтстоун институт за да ја имаме вистинската слика за Исламот денес, кој е бастарден остаток на оној од Среден Век, кој пак беше носител на факелот на човечкиот напредок, кога Христијаните мислеа дека е богохулно ако се капеш многу...
Тој Ислам со овој се Бог и Шеширџија.
Зошто пак да нема таква држава? Што беше проблемот што одавнина европските христијани водени од папата Урбан 2 сакаа да го уништат шеријатот?
Зошто Британците го уништија шеријатот во 1924?
Шеријатот беше земја за верниците,не се занимаваше со туѓите проблеми и едноставно си ја гледаше својата држава.
Што е тоа што ви боде очи кај шеријатот тоа е прашањето?
Зошто не сакате држава која ќе си ја гледа својата религија,своите луѓе и нема да се замара со останатите?
Очигледно е,ви ги мразите муслиманите од корен бе другар.Зарем толку не ја гледаш реалноста.

Јас како што ти реков,тоа е погрешно и не е ислам.
Јас ти давам доказ(од куран) дека тоа не е ислам ти упорно ми ги уврстуваш таквите луѓе во ислам.
За таквите си има вашата држава прикладни казни,нека ги казнува.Дека се нелуѓе не треба да ми кажуваш,гледам,но исто така гледам и од другата страна нелуѓе и што сега за тоа христијанството да го обвинам?Неразумно нели...
--- надополнето: 13 декември 2012 во 19:05 ---
сунитски, шиитски шеријат. пак сум збунка. извини, но не сум доволно информиран. јас мислев дека еден е исламот.
а и една друга компарација која ми падна во очи,
твој цицтат: Затоа предходно(пред неколку страници го дадов аетот 2:256-каде вели:“Во верата нема присила“).
а сепак во оние 4 точки спомнуваш смрт. според мене тоа е присила.
и како трето ова за дискусија, данок се зима за ’материјаните добра’. значи од промет, приход, имот и сл. ама не и за тоа дека верувам или не верувам во нешто. а и еве да речеме е за да се полни буџедтот, што ќе се случи кога сите во таа држава би биле верници. кој ќе плаќа данок и како ќе се полни буџет?
Пред тоа има опции,можи да си верува во што сака но да плаќа данок.Пред тоа има опција ако не сака да го плаќа данокот да се исели.Ако и тоа не сака,очигледно не припаѓа таму...затоа смрт.Пред тоа има еден куп опции....после одбивање на сето тоа следи смрт.
Сунити и шиити не се иста врста иако и двете се класифицираат во ислам.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ми боде очи бесењето за носење маица без ракава, шоферка, под шеријатот. Како на пример.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ми боде очи бесењето за носење маица без ракава, шоферка, под шеријатот. Како на пример.
Па што те занима тебе како ќе живеат тие ? Ти нели ќе си живееш во своја држава со свои привилегии.
Зошто би го сменил нешто што кај тебе не игра никаква улога?
Ако некој сака да живее таму,пушти нека си живеат..Ако ти не сакаш,не живеј....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шокур однак лаеш за шеријат тука бе. Гитла матер учкова у Иран.

Нема шеријат тука. да не смеам да носам вратоврска бе. Талибанци и Иранци за вас.
Или не си боцнал девоче, па си викаш, у шерија ќе лажеш курва е, за силување. Нејзе на бесилка, тебе со десет стапа по гз, а?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Шокур однак лаеш за шеријат тука бе. Гитла матер учкова у Иран.

Нема шеријат тука. да не смеам да носам вратоврска бе. Талибанци и Иранци за вас.
Или не си боцнал девоче, па си викаш, у шерија ќе лажеш курва е, за силување. Нејзе на бесилка, тебе со десет стапа по гз, а?
Кој лае за шеријат тука? Ти другар очигледно не си ја прочитал темава...

Ги повикувам модераторите да и стават клуч на темава.Нема смисла озбилно...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Што е тоа што ви боде очи кај шеријатот тоа е прашањето?
Зошто не сакате држава која ќе си ја гледа својата религија,своите луѓе и нема да се замара со останатите?
Човекот пред се, не државата, не религијата, не разните богови, туку Човекот!! Поради ова!
А Човекот се раѓа секаде, и во Македонија, и во Англија и во Иран!
Ако причината поради која државата казнува е верувањето или неверувањето на поединецот, тогаш таа го поробува Човекот!
Ти знам ќе кажеш дека немало присила во верата, но што е со оние кој веќе се во верата? Оние кој сватиле дека повеќе не веруваат?
Шеријатските земји гледаат на индивидуите како на своја сопственост, а тоа е лудост! Ако државата на пример те казнува поради тоа што си ја "извалкал твојата чест и морал", на кој начин честа и моралот се твои? Ако јас на пример решам да извалкам, скршам или запалам нешто кое е моја сопственост, има ли логика некој да ме казнува поради тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom