Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ако дојде до пукање за истребување....христијани нема да бидат едини што ќе страдаат. Не е тоа црно на бело ја Македонка атеист ќе ги глеам Македонци христијани како гинат. Стварно? И по тебе ќе дојдат, самиот факт што си Македонка е доволен....

И тебе може нема да те фати, ама твоето помотство....еееее луѓе ич не глеате подалеку.
Не ми е гајле што ќе биде по мојата смрт.
Ич више нема ништо да ме боли.

А ако хипотетички настане таква ситуација (а нема), реков, има да се поисламам, шо да ти кажам.
И ќе ги разнесам, кога ќе ми се укаже прилика. И тоа мушки средношколци, такви никулци.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
:)
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:11 ---

По која основа мало детенце си сигурен.
Ме познаваш лично,само месец и неколку дена си на форумов,а тврдиш.

Детенце мало си за овде.;)
Ако мислиш дека ќе ме изнервираш ако ме викаш мало детенце, се лажеш... Месец дена сум член, но затоа пак го посетувам од 2009 и си читкам постови... и од каде те познавам?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не ми е гајле што ќе биде по мојата смрт.
Ич више нема ништо да ме боли.

А ако хипотетички настане таква ситуација (а нема), реков, има да се поисламам, шо да ти кажам.
И ќе ги разнесам, кога ќе ми се укаже прилика. И тоа мушки средношколци, такви никулци.
Европа се Исламизира,сакала или не полека,но сигурно е тоа.
Екстремниот-либерализам е плод на фашизмот денес во Европа.Знаеш ли колку фашистички групи никнаа во Европа поради емигрирањето на црнци и Муслимани во Европа?Премногу.

Не би тврдел на твое место да сум дека не постои шанса Европа да се Исламизира.

Погледни некои клипови од собири,празници на Муслиманите во Англија,Холандија,Германија,Франција и воочи го нивниот број,воочи ги дечките со три-четвртасти пантолончиња и бради до колена,воочи го бројот на такви брадосани луѓе и можеби некои работи појасни би ти станале.

--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:20 ---
Ако мислиш дека ќе ме изнервираш ако ме викаш мало детенце, се лажеш... Месец дена сум член, но затоа пак го посетувам од 2009 и си читкам постови... и од каде те познавам?
Може вака?
На 13 години,искрено мислам дека 90% од дискусиите во форумот не си ги разбрал,малку по-комлексни се овде дискусиите.
Би ти препорачал за старт да почнеш некои книги да читаш,а не форумџиите овде,бидејќи поголемиот дел тресат глупости.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Европа се Исламизира,сакала или не полека,но сигурно е тоа.
Екстремниот-либерализам е плод на фашизмот денес во Европа.Знаеш ли колку фашистички групи никнаа во Европа поради емигрирањето на црнци и Муслимани во Европа?Премногу.

Не би тврдел на твое место да сум дека не постои шанса Европа да се Исламизира.

Погледни некои клипови од собири,празници на Муслиманите во Англија,Холандија,Германија,Франција и воочи го нивниот број,воочи ги дечките со три-четвртасти пантолончиња и бради до колена,воочи го бројот на такви брадосани луѓе и можеби некои работи појасни би ти станале.

О Боже.
Ај читај. Ме заболе. Искрено.
Знаеш зошто? Зошто сметам дека сите религиозни групи, орди, секти, организации се за идиоти.
Додека тие идиоти стигнат да го контролираат светот, јас више нема да бидам жива.
Затоа сега за сега гледам препукување меѓу кришчани и муџахедини и си грицкам пуканки.
Како поинаку да објаснам, не знам.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ако некој направил грев, Бог ќе го казни, нема потреба да се мешаш во туѓи гревови...
Ти не се мешаш во неговите гревови друже,ти правиш она што бог ти нареди(БОЖЈИ ЗАКОН).
Замисли држава со беззаконие?Какво уредување ќе има таквата држава?
Ако гледаме така никој не е крив денес.Од кај знаеме дека на лоповите во гените не им е запишано да бидат лопови? Како со гејовиве денес на пример.Или пак убица?
Валкано е валкано и треба да се чисти.Хомосексуализмот,Арамилакот,Лихварството,Блудничењето се јако валкани појави.

M

Muranyi

Гостин
Ocigledno e zaludno da ocekuvas razumnost od odredeni vernici.Na pocetok se e med i mleko dur ne razvrzes muabet.Prodolzete so kamsikuvanjata,kamenuvanjata,secenjeto race i glavi,samo amputiran vo mozokot go dozivuva Bog na takov nacin.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
.

--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:20 ---

Може вака?
На 13 години,искрено мислам дека 90% од дискусиите во форумот не си ги разбрал,малку по-комлексни се овде дискусиите.
Би ти препорачал за старт да почнеш некои книги да читаш,а не форумџиите овде,бидејќи поголемиот дел тресат глупости.

Не се секирај и книги читам... малце офтопик...

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
О Боже.
Ај читај. Ме заболе. Искрено.
Знаеш зошто? Зошто сметам дека сите религиозни групи, орди, секти, организации се за идиоти.
Додека тие идиоти стигнат да го контролираат светот, јас више нема да бидам жива.
Затоа сега за сега гледам препукување меѓу кришчани и муџахедини и си грицкам пуканки.
Како поинаку да објаснам, не знам.
Нема да бидеш жива?
Ти што мислиш,Европа ќе се Исламизира за 50-60 години?Не.
Европа според некои мои проценки доколку продолжи овој наталитет на Европјаните и Муслиманите и плус преголемото нивно доселување тоа би се случило за 10 години.
Е сега ако имаш 65 години,те разбирам,но неверувам дека имаш повеќе од 25.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
1)Таков е шеријатот.Ако не сакаш да го прифатиш Аллаховиот говор ти не си муслиман(одпаднуваш од вера од старт).Аллах џ.ш ти забрани хомосексуалност а ти сакаш да бидеш хомо во таква држава со такво уредување,тоа е невозможно.Исламот не вели дека не повредува никого,повредува виновници.Пр:На лоповот му се сече раката,блудницата се каменува до смрт,хомосексуалците се убиваат,тоа е казната.
2)Муслиман со муслиманот е брат по вера.Непријател не можи да ти биди човек кој е ист како тебе во неговото верување.Ако алудираш на луѓето што се припишуваат на ислам а не го практицираат онака како бог бара од нив,тогаш тие не се верници.Односот со нив,поучлив и благ но и умерен.Тие што сакаат да учат за ислам,се трудам да им го пренесам тоа што знам.Тие што не сакаат да учат,нивна одлука.Се трудам понекогаш ако видам дека грешат,тогаш им објаснувам дека тоа и тоа е забрането во исламот,се трудам некако да им го доближам исламот до нив(во онаква форма каква што треба да биде)
3)Во шеријатска држава не се толерира друга вера:
Вака оди принципот
1-Му го предаваш исламот како вера,доброволно.Ако сака ќе прифати ако не
2-Ако не прифати,мора да плаќа данок во таа држава
3-Ако не плаќа данок,го обавестуваш да се исели
4-Ако не сака да се исели,тогаш се убива

Поз
е тоа е тоа што сакав да го слушнам. дека нема толеранција, дека ти/вие мора да го извршите тоа. а не бог кога ќе умре. милитантно е.да не кажам и лицемерно, пошто нема право на свое.
чисто за дискусија, кој му ја дал душата на човекот? ти/вие или бог? ако е бог, тогаш со кое право ти/вие би посегнале по животот на некој на кој не сте му го дале? што би рекле америте 'my way or the highway'
според моите сваќања за бог и верите, само бог може да суди. пошто ние овде сме гости и на испит за тоа дали вредиме да идеме во рајот или не. значи тука, додека сум на земјава никој нема право да ми наметнува ништо.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Нема да бидеш жива?
Ти што мислиш,Европа ќе се Исламизира за 50-60 години?Не.
Европа според некои мои проценки доколку продолжи овој наталитет на Европјаните и Муслиманите и плус преголемото нивно доселување тоа би се случило за 10 години.
Е сега ако имаш 65 години,те разбирам,но неверувам дека имаш повеќе од 25.
Твоите проценки ич не мораат да бидат вистинити.
Според моите проценки, за 10 години ќе имам деца, ќе ги носам на одмор и ќе имам докторат до тогаш, а последна работа со која ќе се занимавам ќе бидат исламисти.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Твоите проценки ич не мораат да бидат вистинити.
Според моите проценки, за 10 години ќе имам деца, ќе ги носам на одмор и ќе имам докторат до тогаш, а последна работа со која ќе се занимавам ќе бидат исламисти.
Живееш во бајка моментално,би ја прекинал дискусијава со тебе,гледам дека не разбираш.
Албанците ќе ти ги посочам само како пример,за колку брзо се наметнаа во државава и колку работи држат под контрола.
Значи ако не се дејствува навреме истото не чека сите во Европа.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:29 ---
и од каде те познавам?
Не ме познаваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom