Дедо Мраз

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
јас пак ќе се навратам на времето со дедо мразот- ( оти сега почнав да си враќам филм:pos:)
имаа обичај моите(ама ова веќе подоцна го дознавме со сестра ми) недела - две пред НГ, обично викенд кога сите беа дома од вечер да стават писма во пликоа и ореви и лешници на прозорите од детските соби (демек дедо мраз кога доаѓал со елените- од вреќите му испаднале покрај писмата и лешници кој ги набрал од шумите)
А ние секое утро проверувавме- се“ додека не ги најдевме и онака залетани со писма и лешници у друга рака одевме да се пофалиме дека дедо мраз доооошол (а таму обавезно беше спремен појадокот и седнати родителите ко демек ништо не знаат -а чекаат:LOL: )- и ние трк кој попрво да го прочита писмото , па веднаш потоа пишувавме одговор- односно желби- што сакаме да ни’ донесе за НГ и му ги стававме назад на прозорите- зада дојде вечерта и да ги земе
еееееех- сега смешно, ама тогаш беше волшебно :)

И мене ме насмеа,ова.Колку добри родители.

Дедо мраз е најдобриот човек на светот :D и секогаш ме пукаше една енигма , како може толку пакетчиња да носи на санката за толку деца :LOL:

Дедо мраз е најдобриот човек на светот :D и секогаш ме пукаше една енигма , како може толку пакетчиња да носи на санката за толку деца :LOL:
хаххаахха, имаше торба ко на 'спорт били' ако ви текнува. тоа ми беше најлогичното објаснување:pos:
--- надополнето: 11 декември 2012 во 00:57 ---
се надевам дека не е ОФ топик
http://www.youtube.com/watch?v=2h5HgjutKik

Елко елко порасни уште две три педи за да може дедо мраз дарови да реди :D

Тука е играчката
вчера што ја сонив,
многу, многу играчки
во илјада бои

Елко, елко,,, :icon_mrgr:

Тука е играчката
вчера што ја сонив,
многу, многу играчки
во илјада бои

Елко, елко,,, :icon_mrgr:
среде соба високо елката ми стои и ја красат играчки во илјада бои .....
хаха тоа е првата строфа јас ја утнав вчера :D

Ех !!!
што ти са деца,почнаа и песнички да пеат

дај Аnco, раскажи ни’ нешто интересно од твоето детство- новите години, верувањето во добрите вили-самовили и дедо мразот :)

дај Аnco, раскажи ни’ нешто интересно од твоето детство- новите години, верувањето во добрите вили-самовили и дедо мразот :)

Тогаш во времето на Дедо Анчо, Тито бил Дедо Мраз и никој друг :icon_lol:

добро би било да и leandra напише збор два за тоа како ја подлажувале ко мала со Дедо Мраз(
па и @ AlternativeF
а и Attila или @fmi (да видиме како било во БГ)
сигурно ќе има интересни прикаски

Стварно и ние кога бевме деца,во времето кога се уште не беа собрани сите неексплодирани бомби по околината на Скопјево,па во школо или со аероплани се делеа-врлаа летки ако најдеме нешто такво,да го пријавиме во нашата ни УДБА а некој ја паметат и како ОЗНА.Но тоа продолжи и во времето на студената војна.
За Нова Година,верувавме во Дедо мраз,најповеќе затоа што се радувавме на пакетчињата,но почесто тоа беше некоја мала играчка оставена на креветот од нашите родители.
Пред земјотресението,немаше елки „маде ин чајна,секоја нова година,бар кај нас дома се купуваше „жива елка“што ги имаше на продажба на повеќе места во градов.Таа традиција сега ја нема.Треба да се обнови со „живи“ елки за нова година.По можност, т.с. секако со корен,за потоа секое дете да си ја посади во дворот или во паркот пред зграда. А ова може да му текне и на Коце па да ги дели и бесплатно,се разбира ако добие одобрение од Чајна..нели се е од Чајна......
--- надополнето: 11 декември 2012 во 12:02 ---
И лазо-тешка му земја.

Една од верзиите за Дедо Мраз беше дека тој доаѓа преку оџакот, па така секоја година ме пукаше енигма како Дедо Мраз толку дебел ќе се протне низ нашиот тенок оџак :unsure:

извини, ама не се слагам
со ова дедо Анчо( можеби е дедо на внуците си)ама не и на форумџииве
и не е толку стар за да го нарекуваме така , можеби малку повозрасен од останативе, што не е и некој недостаток , ами напротив - но како и да е , е доста интересен човек

извини, ама не се слагам
со ова дедо Анчо( можеби е дедо на внуците си)ама не и на форумџииве
и не е толку стар за да го нарекуваме така , можеби малку повозрасен од останативе, што не е и некој недостаток , ами напротив - но како и да е , е доста интересен човек

Се шалам не го сваќај ова озбилно, чим тој има внуци значи дедо е па ако сака нека има и 20 години :icon_mrgr:.Ама ајде ако сака ќе го викам Чичко Anco :D Инаку имаш право, многу интересен човек, посебно неговите приказни од 1963 година (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom