Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
И ја лично пре би да нема ниедна религија...ама вие овде се со исто толкави предрасуди кон исламот као оние во САД. Разбирам дека си имаме проблеми на домашно поле, но ако ја погледнете поголемата слика ќе видите дека повеќето муслимани се нормални луѓе кои имаат исти проблеми као вас, на кои не им е гајле за ширење на Ислам.

Поединките стално заебувале ствари за грото од луѓето. Дали е тоа во работна средина, фамилијарна или религиска не е битно.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И ја лично пре би да нема ниедна религија...ама вие овде се со исто толкави предрасуди кон исламот као оние во САД. Разбирам дека си имаме проблеми на домашно поле, но ако ја погледнете поголемата слика ќе видите дека повеќето муслимани се нормални луѓе кои имаат исти проблеми као вас, на кои не им е гајле за ширење на Ислам.

Поединките стално заебувале ствари за грото од луѓето. Дали е тоа во работна средина, фамилијарна или религиска не е битно.
Алмала може и си во право за болдот. Не велам не.

Но проблемот се наметнува кога оние таканаречени лоши муслимани (иако ја појам неам кои се тие) ќе им го наметнат своето размислување, на овие твоив енормалниве од болдот.
А тоа се сличува мошне често, нели?

ЈАсно е дека сме сите луѓе, од сите нас тече црвена крв. И муслиманска мајка и наша мајка подеднакво ја боли за загубен син.

Но, кај нив е топката.

Нека се оттргнат од тој лош или радикален ислам, и ќе ја добијат нашата поддршка.

Но, засега они одат во прегратките на оние од кои сакаат да се оградат.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Алмала може и си во право за болдот. Не велам не.

Но проблемот се наметнува кога оние таканаречени лоши муслимани (иако ја појам неам кои се тие) ќе им го наметнат своето размислување, на овие твоив енормалниве од болдот.
А тоа се сличува мошне често, нели?

ЈАсно е дека сме сите луѓе, од сите нас тече црвена крв. И муслиманска мајка и наша мајка подеднакво ја боли за загубен син.

Но, кај нив е топката.

Нека се оттргнат од тој лош или радикален ислам, и ќе ја добијат нашата поддршка.

Но, засега они одат во прегратките на оние од кои сакаат да се оградат.
Тотално разбирам зајакот каде лежи. Јас сум за дружба со тие од муслиманската религија (не зборам само за албанците кај нас, него општо). Со дружба се покажува дека сме сите исти, дека Западот не покушава да наметне курвински вредности врз оние со исламска исповед и тие луѓе после можат да бидат есенцијални во борбата против радикализам.

Може ја сум со преголем оптимизам, ама тоа е тоа.

Проблемот кај нас во МК е малку подруг. Муслиманите ја сметаат нашата територија као нивна. Тоа е веќе друго.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
А ја вчера на лов бев не го најдов зајакот што не ми кажа кај лежел .

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.311
Поени од реакции
7.045
ма сигурен сум дека ќе биде - исламските институции далеку подобро се грижат за нивните верници отколку христијанските за христијаните.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тотално разбирам зајакот каде лежи. Јас сум за дружба со тие од муслиманската религија (не зборам само за албанците кај нас, него општо). Со дружба се покажува дека сме сите исти, дека Западот не покушава да наметне курвински вредности врз оние со исламска исповед и тие луѓе после можат да бидат есенцијални во борбата против радикализам.

Проблемот кај нас во МК е малку подруг. Муслиманите ја сметаат нашата територија као нивна. Тоа е веќе друго.
Маката е што од мали нозе учат дека територија каде еднаш стапнал муслиман е засекогаш муслиманска.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963

Ти си за соживот во ред ете живеј си со нив само немој после да плачете ко ве силуваат и коа ви тепаат деца

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ти си за соживот во ред ете живеј си со нив само немој после да плачете ко ве силуваат и коа ви тепаат деца
Јас кажав дека тоа што го напишав е за поголемата слика. Не баш за МК. Имам другари муслимани....не албанци. Арапи.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 15:16 ---
Не сум видел ни врапци , ни ластовици ја знам дека сега е сезона на зајци
(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom