за осветлување е лесно ама ова со избиструвањето ќе се обратиш во CSI некаде..Здраво, ми треба програма и туторијал со кој би можел да осветлам/избистрам видео снимка или пак некој туторијал за фотошоп.
За што се работи,на еден мој другар продавницата му беше ограбена но во вечерно време и не се гледа многу добро,па доколку би можело да се осветли снимката,продавницата се наога во мало место па по облеката би се приметило кој е.
Споено со постоечката тема за фотошоп помош. Продолжете тука.Здраво, ми треба програма и туторијал со кој би можел да осветлам/избистрам видео снимка или пак некој туторијал за фотошоп.
За што се работи,на еден мој другар продавницата му беше ограбена но во вечерно време и не се гледа многу добро,па доколку би можело да се осветли снимката,продавницата се наога во мало место па по облеката би се приметило кој е.
како бе да се заоштруваат шо збориш?Може некој да ми каже зошто во фотошоп кога ќе нацртам една крива линија со pen tool,и потоа кога ќе одам десен клик на линијата и stroke path...линијата треба да се обои со бојата која ја имам стсавено како foreground и КРАЕВИТЕ НА ЛИНИЈАТА ДА СЕ ЗАОШТРУВААТ...мене краевите не ми се заоштруваат,туку завршуваат најнормално...(заоблени на краевите)...Ако знае некој,нека каже....фала
eee Да де... нормално,ама пак несака...Ќе треба реинстал да му правам...едниот пат кога одев filter>rednder>clouds,боите ми беа црвена и црна,а облаците ми излагаа црно бели...а се беше ок со blending mode и се беше normal...Глупо е што кога ќе ја изгаснеш програмата не се ресетира него памти се што си подесил од минатиот пат...така да,реинсталШтиклирај Simulate Pressure
Не си утнал. Ако можеш тоа да го експортираш во слика, некој од овде може да ти го избрише текстот и да ти го смени... Можам и јас али зафатен сум со Fiverr и немам време...Здраво до сите, имам еден проблем односно требам да сменам адреса на еден флајер кој е во пдф-формат. Значе се работи за флајер/постер и на него има адреса која е застарена. Сакам да ја сменам. Су пробал на Адобе Акробат Про ама не го познава тој дел како текст и не можам да сменам. Исто така су пробал на Адобе Илустратор али врска немам од тој програм па би ве замолил за совет односно ако некој се разбира од ова нека ми пише ПМ и ќе му го пратам пдф-от за да види.
едит: Сега видов дека ја утнав темава пошто е за фотошоп.
Симни го преку торент,од Замунда или слично...ако знаеш како да симнуваш торенти.Вака директен линк не знам од каде...Ќе може ли линк за да симнам Фотошоп, и мала помош околу инсталација, фала ви