Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Јас можам да ти помогнам со осветлување... Пиши ми во ПП :) Дај ми Facebook или Skype и ќе контактираме

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Здраво, ми треба програма и туторијал со кој би можел да осветлам/избистрам видео снимка или пак некој туторијал за фотошоп.
За што се работи,на еден мој другар продавницата му беше ограбена но во вечерно време и не се гледа многу добро,па доколку би можело да се осветли снимката,продавницата се наога во мало место па по облеката би се приметило кој е.
за осветлување е лесно ама ова со избиструвањето ќе се обратиш во CSI некаде..:)
шала настрана мислам дека тешко иде тоа

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Здраво, ми треба програма и туторијал со кој би можел да осветлам/избистрам видео снимка или пак некој туторијал за фотошоп.
За што се работи,на еден мој другар продавницата му беше ограбена но во вечерно време и не се гледа многу добро,па доколку би можело да се осветли снимката,продавницата се наога во мало место па по облеката би се приметило кој е.
Споено со постоечката тема за фотошоп помош. Продолжете тука.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Како да си направите стомачни на Photoshop!

S

Sheldon Cooper

Гостин
Може туториал за Illustrator CS5 / CS6 ? Пожелно да е на англиски или македонски.

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Може некој да ми каже зошто во фотошоп кога ќе нацртам една крива линија со pen tool,и потоа кога ќе одам десен клик на линијата и stroke path...линијата треба да се обои со бојата која ја имам стсавено како foreground и КРАЕВИТЕ НА ЛИНИЈАТА ДА СЕ ЗАОШТРУВААТ...мене краевите не ми се заоштруваат,туку завршуваат најнормално...(заоблени на краевите)...Ако знае некој,нека каже....фала:)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Може некој да ми каже зошто во фотошоп кога ќе нацртам една крива линија со pen tool,и потоа кога ќе одам десен клик на линијата и stroke path...линијата треба да се обои со бојата која ја имам стсавено како foreground и КРАЕВИТЕ НА ЛИНИЈАТА ДА СЕ ЗАОШТРУВААТ...мене краевите не ми се заоштруваат,туку завршуваат најнормално...(заоблени на краевите)...Ако знае некој,нека каже....фала:)
како бе да се заоштруваат шо збориш?
праиш Stroke path со Pencil/Brush што?
има и тоа ефект

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Штиклирај Simulate Pressure :)
:)eee Да де... нормално,ама пак несака...Ќе треба реинстал да му правам...едниот пат кога одев filter>rednder>clouds,боите ми беа црвена и црна,а облаците ми излагаа црно бели...а се беше ок со blending mode и се беше normal...Глупо е што кога ќе ја изгаснеш програмата не се ресетира него памти се што си подесил од минатиот пат...така да,реинстал :):)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
Здраво до сите, имам еден проблем односно требам да сменам адреса на еден флајер кој е во пдф-формат. Значе се работи за флајер/постер и на него има адреса која е застарена. Сакам да ја сменам. Су пробал на Адобе Акробат Про ама не го познава тој дел како текст и не можам да сменам. Исто така су пробал на Адобе Илустратор али врска немам од тој програм па би ве замолил за совет односно ако некој се разбира од ова нека ми пише ПМ и ќе му го пратам пдф-от за да види.

едит: Сега видов дека ја утнав темава пошто е за фотошоп. :confused:

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво до сите, имам еден проблем односно требам да сменам адреса на еден флајер кој е во пдф-формат. Значе се работи за флајер/постер и на него има адреса која е застарена. Сакам да ја сменам. Су пробал на Адобе Акробат Про ама не го познава тој дел како текст и не можам да сменам. Исто така су пробал на Адобе Илустратор али врска немам од тој програм па би ве замолил за совет односно ако некој се разбира од ова нека ми пише ПМ и ќе му го пратам пдф-от за да види.

едит: Сега видов дека ја утнав темава пошто е за фотошоп. :confused:
Не си утнал. Ако можеш тоа да го експортираш во слика, некој од овде може да ти го избрише текстот и да ти го смени... Можам и јас али зафатен сум со Fiverr и немам време...

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ќе може ли линк за да симнам Фотошоп, и мала помош околу инсталација, фала ви

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Ќе може ли линк за да симнам Фотошоп, и мала помош околу инсталација, фала ви
Симни го преку торент,од Замунда или слично...ако знаеш како да симнуваш торенти.Вака директен линк не знам од каде...

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Форумџии дали има некој туторијал на македонски јазик за Photoshop сакам да научам да го работам а немам можност за да платам курсеви. Бтв ако нема на Македонски можи и на англиски но некој на кој што е добро објаснато. Јас побарав на нет и најдов на англиски јазик ама не се баш за почетник.

Kajgana Shop

На врв Bottom