Ви треба драјвер? Побарајте тука.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
вака,инсталирав драјвери шо ги најдов од нет ама не сум сигурен дали на матичната се инсталирани ,како може да проверам дали има драјвери за матичната

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
вака,инсталирав драјвери шо ги најдов од нет ама не сум сигурен дали на матичната се инсталирани ,како може да проверам дали има драјвери за матичната
Малце касно палиш, редоследот е НАЈпрво да се инсталираат за матичната драјверите па после за све друго. Треба да знаеш што матична имаш, ако незнаеш симни CPU-Z или Everest они ке ја прочитаат матичната што модел/производител е па на сајот на производителот ке си бараш чипсет драјвери.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
па одприлика и така направив еве од следниов линк симнав драјвери за звучна ,лан и матична али не сум сигурен дека е за матичната тој драјвер оти на него не пишиува матична туку интел чипсет нешто така
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=ConRoe1333-D667 R2.0&o=XP

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
па одприлика и така направив еве од следниов линк симнав драјвери за звучна ,лан и матична али не сум сигурен дека е за матичната тој драјвер оти на него не пишиува матична туку интел чипсет нешто така
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=ConRoe1333-D667 R2.0&o=XP
Добро си направил, плочата ти е со Интелов чипсет и тие драјвери за чипсет требаат, драјвери за плоча ние си ги викаме, иначе тоа се драјвери за врска помеѓу чипсетот и перифериите како што се АТА/САТА контролерот, УСБ, ВГА итн.....да провериш дали ти се инсталирани у DeviceManage види за ICH7 САТА контролерот у пропертис за DriverProvider дали ти пишува Intel наместо Microsoft. Исто и подоле под SystemDevices за CPU to ...bridge треба да е Интел провајдер, можда и на друго место да го сретнеш.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Значи вака ми треба совет од поискусните. Програмата connectivity hotspot ми бара Update на мрежната и уклучив да бара преку Виндовсот и ми најде дека има update ама ми вика дека е од непознат извор па сега се мислам дали да прифатам, а исто читав дека и доколку нешто не е во ред можи да се среди со system restore (го имам искористено на win xp и си беше ок ) така да сега нека ми кажи некој дали да прифатам или не зато што не сакам да прам експерименти моментално затоа што ми е многу потребен лаптопот овие денови иначе не би замарал со вакви глупости. А исто така незнам што му се случува на виндовсот нон стоп ми ги дава истите абдејти иако сум ги инсталирал претходно, па дај кажете ако има некој начин да средам ова работа иначе имам windows 7 32 bit..

Член од
22 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
7
Не работи линкот за тоа 25000 драјвери или до мене е нешто или линкот е покварен ?

Член од
12 октомври 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Imam laptop - HP ProBook 4540s so vgraden bluetooth. Probav da go koristam, ne gi naogja drugite uredi. Vo settings se mi e namesteno i si vika: The device is working property.
Da baram nekoj driver, ili ... ?
name: Generic Bluetooth adapter
type: Bluetooth Radios

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Imam laptop - HP ProBook 4540s so vgraden bluetooth. Probav da go koristam, ne gi naogja drugite uredi. Vo settings se mi e namesteno i si vika: The device is working property.
Da baram nekoj driver, ili ... ?
name: Generic Bluetooth adapter
type: Bluetooth Radios
Вифи + блутут се комбо 2во1 уред...Стискај Fn+FX како Алт+Таб...FX=обележаната функциска типка за вајарлесот (како бранчиња) и треба да ти искочи на сред екран опција за само вифи, само блутут или и двете ON. Блутут коа не се користи треба да е ОФФ од безбедносни причини пошо слабо е заштитен.

Член од
23 јуни 2009
Мислења
958
Поени од реакции
23
ми треба драјвер за пц камера модел фокус в10 или некој универзален

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
Momci sega vaka cackav nesto instalirav nekoi igri od ovie novite i mi izleze nesto da instaliram drajveri za grafickava kraticka po sto ne sum mnogu za kompjuteri samo strakam gi instalirav ama vednas primetiv deka grafikata na igrive sto gi igrav momentalno e po nekvalitetna i eve sega instalirav far cry 2 i na krajot na instalaciata mi napisa deka drajverite na grafickata sa mi mnogu stari deka treba da si napravam apdate a po sto vi kazav ne me biva za kompjuteri pa ako sakate malku pomos i instukcii kako da go napravam vi blagodaram (inaku igrata farcry 2 vrvi nema problem se igra samo ima promena vo grafikata 100%)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Momci sega vaka cackav nesto instalirav nekoi igri od ovie novite i mi izleze nesto da instaliram drajveri za grafickava kraticka po sto ne sum mnogu za kompjuteri samo strakam gi instalirav ama vednas primetiv deka grafikata na igrive sto gi igrav momentalno e po nekvalitetna i eve sega instalirav far cry 2 i na krajot na instalaciata mi napisa deka drajverite na grafickata sa mi mnogu stari deka treba da si napravam apdate a po sto vi kazav ne me biva za kompjuteri pa ako sakate malku pomos i instukcii kako da go napravam vi blagodaram (inaku igrata farcry 2 vrvi nema problem se igra samo ima promena vo grafikata 100%)
што графика имаш?
ako e nvidia тука имаш одбери кој модел тие и за кој оперативен.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Барав но неможев да најдам драјвери за Nvidia GeForce 320m за графичката, имам Виндовс 7, ако може некој да најде нека ми прати по пп или нека го постира тука :)

Kajgana Shop

На врв Bottom