Биатлон 2012/13

• Креатор на темата Креатор на темата Casandra
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Локација
Скопје
Здраво! Се надевам има луѓе кои го следат овој спорт, и ќе можеме да дискутираме овде за него.
Новата сезона почна на 24.11
Викендов се одржуваат натпревари во Hochfilzen.
Еве го календарот на настаните за сезонава
http://www2.biathlonworld.com/en/events/do/detail.html?event_level=E.ON IBU World Cup

Ланските победници:
во машка конкуренција Martin Fourcademartin-fourcade-141519839_10_gallery_large_portrait_scale.jpg

и во женска Magdalena Neuner која се пензионираше.

2008-08-14_81a3071b2f21880.JPG_image_scaler_300x0.JPG

Победа на Фак. Баш ме изненади, не очекував. Се надевам дека ќе продолжи така и нема да имаме досадна битка за Светскиот Куп. Фуркад би требало да освои ама ќе видиме.

Kaj жeниве веројатно ќе биде поизендначена борбава помеѓу Домрачева и Бергер.

спојте ја со мојта тема за ланското светско првенство :D
инаку најинтересен зимски спорт
за Германците сум ...штета шо Магдалена си замина
инаку годинава најдобри се Бергер и Фуркад

Овие Норвежаните се луди...Свендсен засега 3 од 3 а Бергер 3 од четири и плус сребро...алав да му е како работат

887504_615092921838045_659931275_o.jpg

Мартин Фуркад победник. 10 победи, 19 подиуми и 5 кристални глобуси СВЕТСКИ ШАМПИОН!

766x575.jpg

Кај женските незапирлива беше Тора Бергер која го освои големиот кристален глобус со 1234 поени. Ги освои и глобусите во останатите 4 категории. (вкупно 5 исто ко Мартин).( јас ко женско поише си ги гледам машките-Фуркад:love: ).

Прегледај го приврзокот 60390

Кај женските незапирлива беше Тора Бергер која го освои големиот кристален глобус со 1234 поени. Ги освои и глобусите во останатите 4 категории. (вкупно 5 исто ко Мартин).( јас ко женско поише си ги гледам машките-Фуркад:love: ).
Ми се бендиса мене Сукалова викендов :) и мајсторски ги изведе трите победи и плус многу симпатична била :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom