Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Тешко да ќе ме видиш во вакво друштво. Кога ќе пораснеш малце ќе увидиш дека постојат и нијанси, и дека не е се' црно или бело. Ко покојни Шабан да го читам.
Аха, мал си, не знаеш. Убаво Шабан ти викаше, само кому.
Има де, а има и турбоентузијасти по сингуларитет на кои, загледани во светлата иднина, им бегаат нештата кои им стојат пред носот. Ова твоево личи на тежок редукционизам.
Нема што да ти личи, тоа е редукционизам. Но затоа е многу ранлив: се базира на проста премиса, користи екперимент, и донесува прост заклучок. Ако ти имаш било каков аргумант да го турнеш, повели слободно, така напредува знаењето.

Пак сакаш да импутираш теза дека идам контра наука и бранам некој регресивен систем. Јебига, гадна реторичка навика. Него, кое е тоа елементарно ниво мајсторе? Како ќе го одредиме? Не заборавај, етиката (како и многу други работи) сепак, се предмет на социјален консензус.
Од се тоа што напишав погоре, заклучокот е дека одиш против наука и браниш регресивни системи, само ти сакаш да си ги брендираш како "вредности". Земи го мојот светол пример: ја давам, или се воздржувам од давање етички суд и тоа одма го аргументирам сос логики и науки. Пробај и ти така да ги засноваш твоите аргументи, да видиме на што ќе се сведат сите тие "вредности".
Елементарно ниво пресметано на база на Баесова статистика: прашања по кои има изразито широк конзензус 95%+. Ако имаш етичка дилеми околу која мислењата се строго подвоени 50%-50% и тоа совршено по оската мажи-жени, треба многу озбилно да размислиш зошто е тоа така, и зошто баш ти си во половината која е во право.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Од се тоа што напишав погоре, заклучокот е дека одиш против наука и браниш регресивни системи, само ти сакаш да си ги брендираш како "вредности". Земи го мојот светол пример: ја давам, или се воздржувам од давање етички суд и тоа одма го аргументирам сос логики и науки. Пробај и ти така да ги засноваш твоите аргументи, да видиме на што ќе се сведат сите тие "вредности".
Замисли влегуваш дома и наоѓаш некој лик качен на девојка ти. Ќе те видам тогаш колку се воздржуваш од давање етички судови...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Аха, мал си, не знаеш. Убаво Шабан ти викаше, само кому.

Нема што да ти личи, тоа е редукционизам. Но затоа е многу ранлив: се базира на проста премиса, користи екперимент, и донесува прост заклучок. Ако ти имаш било каков аргумант да го турнеш, повели слободно, така напредува знаењето.

Елементарно ниво пресметано на база на Баесова статистика: прашања по кои има изразито широк конзензус 95%+. Ако имаш етичка дилеми околу која мислењата се строго подвоени 50%-50% и тоа совршено по оската мажи-жени, треба многу озбилно да размислиш зошто е тоа така, и зошто баш ти си во половината која е во право.
ОК, Змејко. Фер. Само, пред да ме спикаш у групата со муфтијата, размисли дали кај Шабан и неговите реинкарнации има изблици на сциентистички талибанизам.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Знаеш дека зборуваш за дечко ми? :tapp:

Сериозна сум...
Иш, муо, иш праиш или?

И, да речеме, така да е, и?
Шо сеа? Некојси, кој сам нема муда да дојт на теферич, тогај, во право сум. Плачипичка.

Вакво однесување од женцки? Арно, штом браниш Бар да е Шкоприон стајл. Вака, плачипичка стајл.

Сериозен сум....

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Замисли влегуваш дома и наоѓаш некој лик качен на девојка ти. Ќе те видам тогаш колку се воздржуваш од давање етички судови...
Ти стварно не разбираш што пишувам. Во хипотетичката ситуација најверојатно ќе употребам цврсти, тапи предмети од покуќнината за да им го доловам на двајцата мојот став околу целата таа водена лудорија. Ја како и сите останати, сум само мајмун со истите емотивни импулси. Само откога ќе се заврши насилната епизода, нема ни да се обвинувам ни себе ни неа и ќе си продолжам напред, без ич да се замарам со тоа. Има длабоки причини зошто ситуации како наведената се случуваат, и мелам тука цело време да ги објаснам.
ОК, Змејко. Фер. Само, пред да ме спикаш у групата со муфтијата, размисли дали кај Шабан и неговите реинкарнации има изблици на сциентистички талибанизам.
Да не беше тој саентизам, ти одамна ќе беше преселен на тој свет, дали ради инфекција, тифус, дизинтерија или чисто од рмбање на нива 16 саати дневно. Ја да сум на твое место би бил многу благодарен на саентизмот, госпот и на Шабан (овие двајца се интерчејнџибилни).

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Иш, муо, иш праиш или?

И, да речеме, така да е, и?
Шо сеа? Некојси, кој сам нема муда да дојт на теферич, тогај, во право сум. Плачипичка.

Вакво однесување од женцки? Арно, штом браниш Бар да е Шкоприон стајл. Вака, плачипичка стајл.

Сериозен сум....
Зошто би ишкала муви не те разбрав :confused: ... Инаку, или употребувај стандарден литературен, или како Луки користи еден дијалект во својата оригинална форма, како Тапетарот да барам да бараташ експертски со сите дијалекти веројатно е премногу, овој некој твој лош микс на дијалекти звучи како сквернавење на нашиот јазик... Дијалектите се инаку богатство на јазикот, кога не се вака злоупотребени...

И што сакаш сега ти од мене, да ти посредувам за средба со дечко ми, во која ќе го натепаш? :icon_lol:

Слушај, не знам дали ми е повеќе комично или жално ова...

R

Randy

Гостин
Да не беше тој саентизам, ти одамна ќе беше преселен на тој свет, дали ради инфекција, тифус, дизинтерија или чисто од рмбање на нива 16 саати дневно. Ја да сум на твое место би бил многу благодарен на саентизмот, госпот и на Шабан (овие двајца се интерчејнџибилни).
Да де. Само забораваш дека тврдењето дека науката е единствениот правилен одгвовор не се базира на наука, а и не е некое научно тврдење.:pipi: :icon_mrgr:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Сполај му на Шабана, само ја потврди мојата реченица од претходниот пост. Дај укочи малце -- сеа ќе ме седнеш да ми делиш лекции за дострелите на науката? Не иде да делиш ум на оние на чие место допрва треба да дојдеш.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Сполај му на Шабана, само ја потврди мојата реченица од претходниот пост. Дај укочи малце -- сеа ќе ме седнеш да ми делиш лекции за дострелите на науката? Не иде да делиш ум на оние на чие место допрва треба да дојдеш.
Нема овде ни места ни позиции. Сите сме еднакви, најубави и тешки ебачи. Ете се аргумантите погоре. Ако можеш, турни ги, ако не, признај ја надмоќта Шабанова и прими го како спасител!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Нема овде ни места ни позиции. Сите сме еднакви, најубави и тешки ебачи. Ете се аргумантите погоре. Ако можеш, турни ги, ако не, признај ја надмоќта Шабанова и прими го како спасител!
Кои аргументи, и која позиција ти ја застапуваш? Дека не можеме да излеземе од принудата која ни ја наметнува еволуцијата? Дека не можеме да се менуваме? Дека природата е пред свеста? Нејасно е што всушност ти застапуваш.

Ако мислиш дека етиката нема моќ, можеш да објасниш како е возможно самоубиство од етички побуди? Има неброени примери во историјата. Како е возможно суштество обликувано од еволуцијата за преживување, да посегне по својот живот? Не гледаш контрадикција тука?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Како стигнавме од вистински начин за однесување спрема жените до апологија на научниот метод?

:confused:
--- надополнето: 7 декември 2012 во 18:58 ---
Чудни се патиштата Шабанови! Но не го искушувај Шабан!

Трол бе, кај твдрам дека науката е единствен валиден метод. Ја викам само дека е најдобар метод што го имеме во моментот. Ако има други повели објасни ги.
Ти не сакаш да си играш со мене повеќе?

:(

R

Randy

Гостин
Чудни се патиштата Шабанови! Но не го искушувај Шабан!

Трол бе, кај твдрам дека науката е единствен валиден метод. Ја викам само дека е најдобар метод што го имеме во моментот. Ако има други повели објасни ги.
Е така те сакам. Мавни со аргументи шо се на место. Си зел ме штедиш, ко сенкир ќе те накодошам горе во управана дека си бил трол. Та и да си, шо имат то врска битно да имат дискусија.
.
Ок чим велиш дека е најдобар метод, не го спорам тоа. Имав утисак дека тврдиш дека тоа е единствениот метод. За другите работи Мајстор Перо и Ставрогин веќе реплицираја.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ајде нека ги стават во пракса советите на Сусаро, сите тие што му го мазеа задникот на темава (што се однесува до машките), а женските што го подржаа, да видиме како ќе ви се допаѓа таков третман. Тие што го подржавте, повеќето имате или бурно љубовно минато, сте сингл, моментално имате криза во врската (или нешто што не ни дошло до врска), или комбинација на набројаните елементи. Да видиме колку ќе ви помогне сето тоа.

Во меѓувреме, скоро сите што застанаа од спротивна страна од ставовите на Сусаро (или беа со побалансирани ставови околу истото), значи гротото женски (и мал број машки), веќе имаат врска која функционира одлично, без поголеми кризи какви гледавме/гледаме кај оригиналната тема за љубовни проблеми, и кои кај голем дел се веќе навистина долгогодишни врски (со две раце се брои поминатото време)..

Коенциденција, а?

Нека е коенциденција, ако ви помага да спиете подобро навечер. Според мене, овој факт доволно говори за себе и ја нулифицира целата дискусија.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Ајде нека ги стават во пракса советите на Сусаро, сите тие што му го мазеа задникот на темава (што се однесува до машките), а женските што го подржаа, да видиме како ќе ви се допаѓа таков третман. Тие што го подржавте, повеќето имате или бурно љубовно минато, сте сингл, моментално имате криза во врската (или нешто што не ни дошло до врска), или комбинација на набројаните елементи. Да видиме колку ќе ви помогне сето тоа.

Во меѓувреме, скоро сите што застанаа од спротивна страна од ставовите на Сусаро (или беа со побалансирани ставови околу истото), значи гротото женски (и мал број машки), веќе имаат врска која функционира одлично, без поголеми кризи какви гледавме/гледаме кај оригиналната тема за љубовни проблеми, и кои кај голем дел се веќе навистина долгогодишни врски (со две раце се брои поминатото време)..

Коенциденција, а?

Нека е коенциденција, ако ви помага да спиете подобро навечер. Според мене, овој факт доволно говори за себе и ја нулифицира целата дискусија.
Шкорпи, сериозно, од каде знаеш кој каков љубовен живот имал или има?

Kajgana Shop

На врв Bottom