- Член од
- 28 август 2009
- Мислења
- 1.529
- Поени од реакции
- 3.174
Ова со стакленава кугла болно звучи малце,а исто и читањето постови.Ова го заклучи од искуство, од читање постови или од гледање во стаклена кугла?
Ова со стакленава кугла болно звучи малце,а исто и читањето постови.Ова го заклучи од искуство, од читање постови или од гледање во стаклена кугла?
Ова со стакленава кугла болно звучи малце,а исто и читањето постови.
Тоа го имаат заклучено луѓе кои се бават со социо-сексуална хиерархија, а за што постои веќе соодветна тема.Ова го заклучи од искуство, од читање постови или од гледање во стаклена кугла?
Муабетот не ми беше дали постои таа поделба, туку како ти заклучи кој од форумот каде припаѓа?Тоа го имаат заклучено луѓе кои се бават со социо-сексуална хиерархија, а за што постои веќе соодветна тема.
А бе имам слушано милион приказни: Жените се вакви и такви, сакам фина, мирна, културна девојка и после пред мои очи сум гледала како ги третирале тие фини, мирни девојки истите луѓе кои велеле дека сакаат мирни девојки. И тоа се работело за релативно ок луѓе, не биле не знам ти какви лошотии. Ама се дешава некад едноставно тоа, не е полова карактеристика. Не биле заинтересирани навистина и ја игнорирале, ја мафтале. Затоа велам, до интензитетот на чувствата е. Кога има човек чувства за некој, ќе се труди да направи се за да ја направи личноста среќна, без разлика на тоа дали станува збор за машко/женско. Мене ми е јасно дека има различни вкусови и различни луѓе за различни ствари мислат дека се привлечни и секси. Сакам да кажам дека и мирните и фини девојки кои навистина се трудат (дури и премногу) завршуваат повредени.Советот да не му се верува на женско е упатен кон машките. Но тоа не имплицира дека девојките треба автоматски да им веруваат на машките. И тука има манипулатори лажови и секакви, но тоа е веќе друга приказна. Секој треба да си се потруди за да добие доверба. Верувај ако некоја е мирна и фина и се е ок најчесто нема да биде шутната и искористена, тоа се женски карактеристики кои секој кој има барем малку памет ги цени. Освен сељаци нормално, кои лесно наоѓаат мирни и фини и за да не објаснувам што следи ќе ставам три точки....
За мене, ама најискрено работите се толку едноставни. Пази, ако велам дека треба човек да има доверба, не мислам дека треба да скокне во оган или да трча со глава во ѕид. Секако дека треба да има претпазливост, ама понекогаш многу е тенка границата меѓу претпазливост и параноја.Работите сепак не се толку едноставни за да не треба да се калкулира. Последиците како што реков варираат и ако не е човек претпазлив ќе биде казнет. Најлесната казна за машко е да си папучар и да си изложен на потсмев, средна казна е 20 години да плаќаш алиментација, а најтешката е да изгубиш се и да мораш да избегаш во иноземство или нароски кажано да ватиш џенем по Америкине. Девојките нема потреба да се секирате затоа што како прво полесно ќе препознаете лага, а како второ нема да имате такви последици
Видовита сум бе, не морам да ве видам за да знам со што човек си имам работа.Муабетот не ми беше дали постои таа поделба, туку како ти заклучи кој од форумот каде припаѓа?
Ги знаеш сите, ги имаш видено, си имала секс со некои од нив, видовита си?
Не е фино да зборуваш априори. Подружи се со некои форумџии, легни некои од нив, после заборувај. Вака на суво не ти држи муабетот.
Јас пак ќе ти речам, зборуваш напразно. Замисли одиш на некоја собиранка, и гледаш некој кајганџија, висок, згоден, интелигентен, ти доаѓа на лице место да му го испушиш.Видовита сум бе, не морам да ве видам за да знам со што човек си имам работа.
Ако не веруваш, прашај ги оние во подфорум Астрологија, ги знам поарно од самите себеси што се знаат
И најголеми скептици за тоа капа ми симнале...ајт.
Веднаш се вознемируваш. Тоа беше теоретска дискусија, јас тоа легнувањето ти го советував од научен аспект, да биде на бенефит на твојата теорија, која треба да биде потврдена во пракса...А за тоа со кого и дали ќе легнам, ич да не му береш гајле. глеј си за тебе.
Извини ама јас не верувам во астрологии и слично.Видовита сум бе, не морам да ве видам за да знам со што човек си имам работа.
Ако не веруваш, прашај ги оние во подфорум Астрологија, ги знам поарно од самите себеси што се знаат
--- надополнето: 7 декември 2012 во 13:16 ---
А за тоа со кого и дали ќе легнам, ич да не му береш гајле. глеј си за тебе.
Многу се преценуваш, полека малку, остај им ја ароганцијата на мажите, не ти личи воопшто .Видовита сум бе, не морам да ве видам за да знам со што човек си имам работа.
--- надополнето: 7 декември 2012 во 13:16 ---
Целава тема е една гоолема генерализација, сега што праиме? Или, добро е кога вие ги генерализирате жените, а кога ќе се примени реципроцитет, тогаш скокате како попарени?Извини ама јас не верувам во астрологии и слично.
Одма имаш погрешен став со тоа што генерализираш,а генерализираш како последица на читање на постови на форум од 20 форумџии и форумџики.
Светот има 7 милијарди луѓе секогаш ќе се најдат поинакви луѓе и по различни,а верувај такви многу ги има.
Можеби не си таков човек кои генерализира,но таков впечаток оставаш.Премногу си пристрасна,еднострана,субјективна си.Целава тема е една гоолема генерализација, сега што праиме? Или, добро е кога вие ги генерализирате жените, а кога ќе се примени реципроцитет, тогаш скокате како попарени?
Не сум човек кој генереализира и лепи етикети ни најмалку, но некои ставови овде се загрижувачки. Секоја им чест на некои кои беа реални и објективни, и мило ми е што има бар неколку луѓе со здрав разум.
А тие форумџии кои имаат таков мизогински однос кон жените искрено не сакам ни да ги видам, камоли да ги запознавам. Што имам јас да седам и дебатирам со некој кој априори ме третира ко нижо суштество. Не, фала.
Каде напишав јас СИТЕ?Многу се преценуваш, полека малку, остај им ја ароганцијата на мажите, не ти личи воопшто .
И кога ќе напишеш збор СИТЕ докажуваш дека не си ништо подобра од било кој маж што тврди дека сите жени се курви.
Сама се погази у тврдењата .
Ќе да е обратна ситуацијава.Јас пак ќе ти речам, зборуваш напразно. Замисли одиш на некоја собиранка, и гледаш некој кајганџија, висок, згоден, интелигентен, ти доаѓа на лице место да му го испушиш.
После нема да ти биде срам? Не од пушењето, туку заради тоа што си го зборувала за алфа мажјаците...