Понуди: Дочек на Нова година 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Масовен пречек само на плоштадот и во паркот „Македонија“

Општините Аеродром, Бутел и Гази Баба нема да организираат прослава и ги упатуваат граѓаните да ја пречекаат Новата година на плоштадот, додека единствено од Кисела Вода велат дека повторно ќе се организира пречек како лани

navivacki%20rekviziti[8].jpg

transparent.gif

За пречек на Новата година повеќето општини ги упатуваат граѓаните кон централната прослава на плоштадот „Македонија“. Единствено во Кисела Вода повторно ќе се организира пречек како лани.
- Новогодишна прослава ќе има и оваа година, овој пат во паркот „Македонија“ во Кисела Вода. Поради атрактивниот пречек минатата година во Драчево, и оваа година ќе организираме прослава, но деталите ќе ги соопштиме дополнително - ни изјави портпаролот Марјан Спасески.
Минатата година во Драчево се организираше пречек со печено прасе, три вола на скара и вино, а за музичкиот дел беа задолжени Сузана Спасовска, Елена Ристевска, Ламбе Алабаковски, Војо Стојановски, квартетот „Пламенка Трајковска“ и Мики Јовановски-Џафер. Општините Аеродром, Бутел и Гази Баба нема да организираат прослава.
- Што се однесува до пречекот на Новата година, нема да се организира прослава. Ги охрабруваме граѓаните да ја прослават новогодишната ноќ на плоштадот „Македонија“, која ќе ја организира градот - велат од општината Аеродром.
Од општината Бутел велат дека нема да организираат прослава за пречекот, но како и секоја година, и овој пат во основното училиште „Ацо Шопов“ градоначалникот ќе подели 500 пакетчиња за социјално загрозените.
- Ќе има и новогодишен базар со ракотворби од невладини организации, а средствата што ќе се соберат ќе бидат за хуманитарни цели. Како и секоја година, ќе доделиме и награди за најубаво украсен двор - вели портпаролката Снежана Клинчарова.
Од општината Карпош велат дека нема да има никаква организирана прослава за пречек на Новата година.
- Прекуден само училиштата може сами да организираат забави за дечињата - велат од општината.
Од градот сѐ уште не ги соопштуваат деталите за централната прослава на плоштадот „Македонија“.
- Во однос на програмата, сѐ уште се утврдуваат активностите и наскоро јавно ќе ги објавиме сите детали поврзани со забавниот дел - објаснуваат надлежните.
За новогодишното китење низ скопските улици, надлежните од градот велат дека ќе биде подготвено за 15 декември, а ќе се опфатат булеварите Илинден, Партизански одреди, 8 Септември, Климент Охридски, заедно со платото пред Универзалната сала, како и улиците Димитрие Чуповски, 11 Октомври, Даме Груев, ВМРО, Филип Втори и од Собранието на Р. Македонија до ТЦ „Мавровка“. Од јавните површини се украсуваат Старата чаршија пред Чифте-амам, паркот „Жена-борец“ и паркот кај Владата. Покрај декорациите на градскиот плоштад, ќе биде поставена и елка, висока 18 метри, позиционирана како и минатата година, во зеленилото спроти МЕПСО, а целиот проект за украсување ќе чини околу 8,3 милиони денари.

Дали има инфо нешто у Скопје за некој DJ нешто журче, колосеум, метрополис или whatever, сеа за сеа само за у Борис Трајковски имам информација

Рејќавиќ (Исланд) (ме вика другар) или Истанбул (идам кај братучед). Каде е подобро да одам за Нова Година. Чекам ваши мислења.

Рејќавиќ (Исланд) (ме вика другар) или Истанбул (идам кај братучед). Каде е подобро да одам за Нова Година. Чекам ваши мислења.

Летај за Исланд. Ти, братучед ти и уште две плави, синооки нордијки од по метар осумдесетипет чекате НГ во некоја термална бајна со добра количина на шампањ до вас. Дочек ипол .. :cool:

Летај за Исланд. Ти, братучед ти и уште две плави, синооки нордијки од по метар осумдесетипет чекате НГ во некоја термална бајна со добра количина на шампањ до вас. Дочек ипол .. :cool:

И јас го местам Рејќавиќ пред Истанбул.

Ако има некој што издава куќа/вила за 3 пара во Крушево/Маврово нека ми пиши пп.
На пазар3/реклама5 нема некоја понуда, а и да има веќе се резервирани.
Секоја понуда е добредојдена...

не постои такво нешто како неограничено пиење:icon_lol:обично секнува после 12

Рестораните веќе почнаа со понуди

http://www.restorani.com.mk/offer.php
--- надополнето: 7 декември 2012 во 11:53 ---
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/205539_10151184031598473_1894255091_n.jpg .... eve vo nekoj Lokal vo Sk 1500 den neograniceno pienje :) samo so lokal e nekoj od SK treba da kaze :)

Ова е Форца, сосема ОК и фино место кај Тедико во Тафталиџе.
Голем е кафичот, знам дека и како пицерија го третираат некојпат, има pizza day.
Е сега, за нова година, јас еднаш со друштво славев близу, па им се убацивме таму после полноќ, без да платиме:D
Музиката беше ОК, и немаше некои тепачки и сл. срања.
Ако сакаш убав помин во кафуле, слободно оди таму, оние во центар се преценети, а под 3000 денари нема да најдеш ништо.

Рестораните веќе почнаа со понуди

http://www.restorani.com.mk/offer.php
--- надополнето: 7 декември 2012 во 11:53 ---

Ова е Форца, сосема ОК и фино место кај Тедико во Тафталиџе.
Голем е кафичот, знам дека и како пицерија го третираат некојпат, има pizza day.
Е сега, за нова година, јас еднаш со друштво славев близу, па им се убацивме таму после полноќ, без да платиме:D
Музиката беше ОК, и немаше некои тепачки и сл. срања.
Ако сакаш убав помин во кафуле, слободно оди таму, оние во центар се преценети, а под 3000 денари нема да најдеш ништо.

Ееееј, да си жива и здрава за веб странава со понуди од кафани!:cuc:
Значи вака, за НГ ќе ми доаѓа друштво од Србија/Хрватска и можда Црна Гора. Нивната желба е да слават НГ во кафана со македонско јадење и музика во живо (по можност македонска или да не е ептен турбофолк). Имам јас претстава вака за кафани, но ме интересира вашето мислење или препорака за кафана од ваше искуство, посебно за НГ. У полн ек ми е организацијава и сега добродојден ми е сечиј совет!

Однапред благодарна за сечие мислење и помош. :)

Ееееј, да си жива и здрава за веб странава со понуди од кафани!:cuc:
Значи вака, за НГ ќе ми доаѓа друштво од Србија/Хрватска и можда Црна Гора. Нивната желба е да слават НГ во кафана со македонско јадење и музика во живо (по можност македонска или да не е ептен турбофолк). Имам јас претстава вака за кафани, но ме интересира вашето мислење или препорака за кафана од ваше искуство, посебно за НГ. У полн ек ми е организацијава и сега добродојден ми е сечиј совет!

Однапред благодарна за сечие мислење и помош. :)

Примате друштво евентуално? ;) Знаеш дека сум по кафаните;)

Примате друштво евентуално? ;) Знаеш дека сум по кафаните;)

Не е проблем, the more the merrier. :D Еве баш ископирав некои од понудиве и им ги пратив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom