Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Тоа е затоа што сите 10 стари Стар Трек филмови беа тапа, како продолжени епизоди беа. Таа приказна заслужува големо платно и ефекти, така да јас сум многу задоволен што конечно почнаа. Инаку сериите си се серии, не би имал против и нова модерна Стар Трек серија со нова посада на бродот.
Сметам дека е време да се остави Стар трек да мирува кога станува збор за серии. Кажано е што е кажано. Ентерпрајз беше јасен знак дека силите се истрошија. Ова со филмовите под капа на Ејбремс не се лоша ствар ама мора уште да се средува, да се гради. Also less lens flares.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.565
Не мислев на серија како Ентерпрајз која е продолжение на истото, мислев на серија која прво ќе има добар буџет (за костимографијата да не изгледа смешно) а потоа и приказна (поврзани епизоди а не рандом шетање од една на друга планета, заплети, твистови итн...). Со други зборови, серија за која повеќето ќе кажат дека „не е во духот на Стар Трек“, помрачна од предходните, посериозна... почнување на нов циклус.

Ништо не е ицрпено, само повремено си треба пауза.

Инаку Ентерпрајз мене ми се допадна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
За кои роботи се прави муабет?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
За кои роботи се прави муабет?
real steel
ама боље згуглај riley steele

Она што најмногу ми се допадна е Sci-Fi приказната во иднината, со дистописки елементи од V for Vendeta и Equilibrium, и визуелните ефекти за вистинско Sci-fi акционо доживување. Некои ненормални идеи кои многу ми се допаднаа, а посебно сцената на мостот со леталото кое ги лови, hard-core-sci-fi!
Еј, нели! И јас најмногу уживував во тие сцени. Всушност не само ради визуелната убавина туку и некако највеќе се поврзав со азијатката и типот што ја спасуваше. А не сум голем фан на sci fi :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Некој да го гледал End Of Watch? импресии?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Некој да го гледал End Of Watch? импресии?
Ја дечково си го пратам за ревјус :)
Не мора да значи дека ќе делиш слично мислење со него.
На пр. тој баш кажа дека Sinister бил добар страшен филм а прееска имаше на кајгана рецензија како бил predictable филмот (иако и он вика дека е предиктабл али барем е страшен :) )

Kajgana Shop

На врв Bottom