Дали човек се раѓа со душа или треба да ја "заслужи" во текот на животот.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Nema dusha....tebe mnogu shpageti da se izedat za da ima dusha...
А ти бе Гурџи имаш ли кристализирано душа или уште си на штаѓети...?:P Еве јас не јадам шпаѓети ама затоа јадам фурни леб сеуште...:D Ќе го биде ли со леб или да мењам на макарони...:ROFLMAO:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
brat...ti po mene trebe ushte mnogu furni leb da jadesh...bez navredi...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
brat...ti po mene trebe ushte mnogu furni leb da jadesh...bez navredi...
Ок бе се слагам со тебе... таа е вистината, мене вистината не ме навредува, напротив ме радува фактот дека знам која ми е реалноста и согласно со това можам соодветно да делувам... нели... подобро одколку да се фурам и да си фантазирам дека сум нешто што не сум...(y)
Туку да ти се пофалам станав официјално морнар... хахахах за 2 месеци најкасно одам на брод...:D Така да ако ништо не испадне за овие месеци... наредното лето очекувај ме на гости... Озбилен сум... сакам една фурна леб да ми спремиш... и специјалитет со макарони(само немој шпаѓети ич не ги сакам...):icon_mrgr::ROFLMAO:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ок бе се слагам со тебе... таа е вистината, мене вистината не ме навредува, напротив ме радува фактот дека знам која ми е реалноста и согласно со това можам соодветно да делувам... нели... подобро одколку да се фурам и да си фантазирам дека сум нешто што не сум...(y)
Туку да ти се пофалам станав официјално морнар... хахахах за 2 месеци најкасно одам на брод...:D Така да ако ништо не испадне за овие месеци... наредното лето очекувај ме на гости... Озбилен сум... сакам една фурна леб да ми спремиш... и специјалитет со макарони(само немој шпаѓети ич не ги сакам...):icon_mrgr::ROFLMAO:
Brat..za tebe samo morsko ke spremam...spageti allo scoglio
a ako sakash makaroni..nema problem..alio olio peperoncino.....1evro koshta....ebati zapado ebati, na se se shtede,,,:P
koga sakas togaj dojdi....vrati otvoreni, brat...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Се прашувам како атеитите и секташите ќе ја „заслужат“ душата кога цел живот поминат во спиење?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Се прашувам како атеитите и секташите ќе ја „заслужат“ душата кога цел живот поминат во спиење?
Во спиење? Напротив, атеистите се будни додека верниците спиjат и не гледаат ништо околу себе или со други зборови атеистите си го живеат животот а верниците живеат во константен страв од Бог.

Л

Лигеја

Гостин
Во спиење? Напротив, атеистите се будни додека верниците спиjат и не гледаат ништо околу себе или со други зборови атеистите си го живеат животот а верниците живеат во константен страв од Бог.
Јас би рекла во благосостојба и заштита. :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Јас би рекла во благосостојба и заштита. :)
Па за коj како, секоjа индивидуа е различна, многу луѓе што ги познавам се плашат од Бог и мислат дека ако не прават добрини ќе ги казни, тоа е на некоj начин параноjа. Инаку и атеистите можат да постигнат благосостоjба и заштита на повеќе начини меѓу кои и jогата/медитациjата

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па за коj како, секоjа индивидуа е различна, многу луѓе што ги познавам се плашат од Бог и мислат дека ако не прават добрини ќе ги казни, тоа е на некоj начин параноjа. Инаку и атеистите можат да постигнат благосостоjба и заштита на повеќе начини меѓу кои и jогата/медитациjата
Брат...абе ти не си атеист...ти си будист, ама не си свесен....
Ете зашто велам дека „спиете“ атеистите....со отворени очи

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Kajgana Shop

На врв Bottom