OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
А ти бе Гурџи имаш ли кристализирано душа или уште си на штаѓети...?Nema dusha....tebe mnogu shpageti da se izedat za da ima dusha...
![Јазиче :P :P](/styles/default/xenforo/smilies/tongue.png)
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
А ти бе Гурџи имаш ли кристализирано душа или уште си на штаѓети...?Nema dusha....tebe mnogu shpageti da se izedat za da ima dusha...
Ок бе се слагам со тебе... таа е вистината, мене вистината не ме навредува, напротив ме радува фактот дека знам која ми е реалноста и согласно со това можам соодветно да делувам... нели... подобро одколку да се фурам и да си фантазирам дека сум нешто што не сум...brat...ti po mene trebe ushte mnogu furni leb da jadesh...bez navredi...
Brat..za tebe samo morsko ke spremam...spageti allo scoglioОк бе се слагам со тебе... таа е вистината, мене вистината не ме навредува, напротив ме радува фактот дека знам која ми е реалноста и согласно со това можам соодветно да делувам... нели... подобро одколку да се фурам и да си фантазирам дека сум нешто што не сум...
Туку да ти се пофалам станав официјално морнар... хахахах за 2 месеци најкасно одам на брод...Така да ако ништо не испадне за овие месеци... наредното лето очекувај ме на гости... Озбилен сум... сакам една фурна леб да ми спремиш... и специјалитет со макарони(само немој шпаѓети ич не ги сакам...)
![]()
Ќе чекаат Господ да им ја даде поклон.Се прашувам како атеитите и секташите ќе ја „заслужат“ душата кога цел живот поминат во спиење?
само дедо мраз дава поклони.....Ќе чекаат Господ да им ја даде поклон.
Во спиење? Напротив, атеистите се будни додека верниците спиjат и не гледаат ништо околу себе или со други зборови атеистите си го живеат животот а верниците живеат во константен страв од Бог.Се прашувам како атеитите и секташите ќе ја „заслужат“ душата кога цел живот поминат во спиење?
Јас би рекла во благосостојба и заштита.Во спиење? Напротив, атеистите се будни додека верниците спиjат и не гледаат ништо околу себе или со други зборови атеистите си го живеат животот а верниците живеат во константен страв од Бог.
Па за коj како, секоjа индивидуа е различна, многу луѓе што ги познавам се плашат од Бог и мислат дека ако не прават добрини ќе ги казни, тоа е на некоj начин параноjа. Инаку и атеистите можат да постигнат благосостоjба и заштита на повеќе начини меѓу кои и jогата/медитациjатаЈас би рекла во благосостојба и заштита.![]()
Заштита од што...?Јас би рекла во благосостојба и заштита.![]()
Од тој што тебе те опседнал.Заштита од што...?
Брат...абе ти не си атеист...ти си будист, ама не си свесен....Па за коj како, секоjа индивидуа е различна, многу луѓе што ги познавам се плашат од Бог и мислат дека ако не прават добрини ќе ги казни, тоа е на некоj начин параноjа. Инаку и атеистите можат да постигнат благосостоjба и заштита на повеќе начини меѓу кои и jогата/медитациjата
Многу интересно...