Русинки ќе “помагаат“ да се зголеми наталитетот во Битола

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
Македонско-руското здружение од Битолскиот регион најавува зголемување на бројот на браковите помеѓу Македонци и Русинки, со цел зголемување на наталитетот во регионот.

Во текот на последната посета на Здружението во Москва, паднал договор за склучување нови бракови. Во овој период, настојувањата се да се интензивира комуникацијата за создавање на нови, уште повеќе брачни заедници.
Здружението најавува дека ќе овозможи познанства и комуникација на Македонци и Русинки и преку веб страница. Надежта е дека ваквите иницијативи ќе го зголемат наталитетот во битолско, бидејќи последните податоци укажуваат на пад на бројките.
russian-girl12.jpg

Ај бе зш само од Битола од другиве градови нели можит и сеа ми текнува со што ќе ги ќаруваат

Ако ако само нека навалат,јас одма ќе си земам една,заради државјанство да си ќарам,Македонки златни не ги мењам за ништо.(Освен од мака ако бидам натеран)

@ cool @најсреќен ќе е ...Или он женет беше..за него нема :)
jeeeeeeeeee:vozbud:
koj rece deka nema-
za mene ke ima najmnogu;)
а,shto - ti demek nejkjesh:P
--- надополнето: 5 декември 2012 во 21:34 ---
Македонско-руското здружение од Битолскиот регион најавува зголемување на бројот на браковите помеѓу Македонци и Русинки, со цел зголемување на наталитетот во регионот.
излитена работа- уште пред 10 години
нема шанси :pos:
може да бараат едино од Албанските села - ама и тие се изкурназиле и бирале :pos: - а за русинки ќе причекаат малку повеќе -едино ако не зацепаат накај Сибир во потрага по невести

Ако ако само нека навалат,јас одма ќе си земам една,заради државјанство да си ќарам,Македонки златни не ги мењам за ништо.(Освен од мака ако бидам натеран)
Хехехех...
Ми иде од прва да ти кажам, не се филмај брат, ама еве, зашто се толку подобри македониките од русинките???/

Како бе тоа паднал договор зарем предмет се они ? .

Димче Дарковски, претседател на Извршниот одбор на "Семејство и општество", смета дека увозот на моми не е решение на макроплан ако наталитетот е катастрофален.

- Ние не можеме да им наредиме на Русија и на Украина да ни даваат здрави жени. Од Битола отиде еден автобус ергени во Москва и по 600 евра им зеле. Дошле две Русинки, ама си отишле.:pos: Не можат да ги врзат та да останат. И во Гевгелија имало претставништво за гевгеличанки да ги мажеле за Грци, оти Грците подоцна се женат. И таму е некој бизнис. Психолог сум и ве разбирам. Илузија е московјанка да дојде во Вуково, Битолско. Она во Битола беше исклучително профитабилно и не смее така да биде. Фарсата заврши - категоричен е Дарковски.

Хехехех...
Ми иде од прва да ти кажам, не се филмај брат, ама еве, зашто се толку подобри македониките од русинките???/
Па затоа што се Македонки,твои си се.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 21:47 ---
Русинка под услов да ме земе домазет.....инаку ни под разно!!!
И мене исто.Или домазет Руски ќе одам или ништо.:pos:

Абе кај ти иди Русинка да живее во оваа вукојебина . Башка што на никого не би му препорачал да земе Русинка за жена . Русинка за провод да , но за жена никако . И друга работа ... точно е дека Русинките се во глобала убави , но тоа трае до негде 32-33-34 години старост . Потоа нагло опаѓаат во убавината ( чест на исклучоците ) . Дури и Достојевски има кажано дека руските жени се убаво само до триесетта година од животот . Но да ја оставиме убавината на страна , Русинките не се баш погодни како жени за балкански тип на мажи .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom