Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Што е клипов бе? Ова да не ви е некоја наша верзија на Бари па цел живот со клипов? Сега се гледа на кој му паѓаат застави, не клип од пред 100 години. Ко ја да не можам да си најдам клипови од Гробарски симнати застави.

Под итно одземање застави треба на сите тие малечки групи од типот „Гробари Свирипичино“, како што кај Делије си има строги правило што една подгрупа мора да исполни за да има свое обележје на север.

На пола од клипот имаш паднати цигански застави, нормално не од вчера... Од претходните години...

Нормално дека и во Гробари има правила за застави... Неможам јас сега да си испечатам застава и да ја опнам на ограда на Југ... Само што тие поглавните од местата каде што се, ги даваат на млади дечки и овие на неискуство ги губат (нормално, не е секаде така)... Пак ќе кажам, небитни застави се тие, мада нема изговор тука...

Побитните се вратени одма пред почеток на натпреварот...

На пола од клипот имаш паднати цигански застави, нормално не од вчера... Од претходните години...

Нормално дека и во Гробари има правила за застави... Неможам јас сега да си испечатам застава и да ја опнам на ограда на Југ... Само што тие поглавните од местата каде што се, ги даваат на млади дечки и овие на неискуство ги губат (нормално, не е секаде така)... Пак ќе кажам, небитни застави се тие, мада нема изговор тука...

Побитните се вратени одма пред почеток на натпреварот...
Па се кинат или палат кога ќе се истакнат и откако ги видат противничките навијачи. Нема секое дерби истите да ги вадат. Тие од вчера не се од настанокот на Делије до сега се што се симнало. Нема небитни застави, и Алкатраз, и Саут Фемили и Гробари Свирипичино е Гробарска застава, и чим е на некого дадена, ја дале со знаење дека ќе изгинат за неа. Кај Делије само Делије Никшиќ изгубија застава поради давање на еден човек сам да ја носи, после тоа им укинаа на 100 града застави.

Па се кинат или палат кога ќе се истакнат и откако ги видат противничките навијачи. Нема секое дерби истите да ги вадат. Тие од вчера не се од настанокот на Делије до сега се што се симнало. Нема небитни застави, и Алкатраз, и Саут Фемили и Гробари Свирипичино е Гробарска застава, и чим е на некого дадена, ја дале со знаење дека ќе изгинат за неа. Кај Делије само Делије Никшиќ изгубија застава поради давање на еден човек сам да ја носи, после тоа им укинаа на 100 града застави.

Точно дека застава е застава, ама нормално дека има битни и понебитни застави... Пример неможе падната застава на Алкатраз да е иста со Мали Зворник... Се знае, Алкатраз, ЈФ, 40+, Шедоус, Екстрим Бојс итн. се најавторитетни подгрупи на Гробари... Алкатраз е најценета фајт екипа во регионот, и неможе нивна застава и застава на Куманово, Бијелина, Блаце итн. да има иста тежина... Тоа ми е муабетот...

Тоа е навивачки трофеј, се чува ко успех на групата, без разлика што е од противничкиот табор...
Цеце брат, заставата Гробари Куманово е одземена 96-та од Гробар од Куманово кои редовно го следел Партизан од Исток и е одземена во дуел 10 на 1... Браво...

Иначе, вчера во текот на денот, цигани правеле акција одземање на трансови (на дуелот Партизан-Бешикташ, цигани облечени во црно ги снимиле дечките што носат застави), и ги одземале заставата South Region и уште една точно незнам не ме фаќај за збор, ама заставите се вратени...

Еве ја заставата South Region на вчерашното дерби...

2aka8og.jpg

Цигани ова дерби имаат изедено највеќе ќотек низ Белград и за последните незнам колку години... Сакаат помирување, а први напаѓаат и зимаат застави... Ама им се врати од глава... Уз пут, прашај си ако имаш пријателчиња од Ниш, од подгрупата Хероес (овие најдобро ќе ти објаснат) :icon_lol:

Кога сме веќе кај паднатите застави, ништо ново... Кога го гледам клипот, незнам дали Делије или Гробари се :icon_mrgr:

http://www.youtube.com/watch?v=DWFVazxwlhY
Јбг нешто не ми е јасно одиш сам и бапаш застава гробари куманово, која е не е баш така малечка, добро што не дошле сами још неколку кумановци цел садион гробари куманово со застави би бил:).
Сеа гледам многу си по приказниве, што би рекле постарите рекла казала, јадиме котек али , и самиот велиш 10 на 1 за одземенава застава на кумановчани сеа дај кажи бар и бројка и овде сеа за све се има инфо за то не :confused:.
И дај ти се молам треба сега овде да поставуваме и ние клиови постари, за одземениве застави, ако не се лажам има тема за то, сеа испага нафта пиеме ние па неможеме да ставаме клипови.

Јбг нешто не ми е јасно одиш сам и бапаш застава гробари куманово, која е не е баш така малечка, добро што не дошле сами још неколку кумановци цел садион гробари куманово со застави би бил:).
Сеа гледам многу си по приказниве, што би рекле постарите рекла казала, јадиме котек али , и самиот велиш 10 на 1 за одземенава застава на кумановчани сеа дај кажи бар и бројка и овде сеа за све се има инфо за то не :confused:.
И дај ти се молам треба сега овде да поставуваме и ние клиови постари, за одземениве застави, ако не се лажам има тема за то, сеа испага нафта пиеме ние па неможеме да ставаме клипови.

Друже, ај вака...

Како прво, не сум по приказните туку контактирам со многу пријатели кои се со огромен стаж на Југ и во тек сум со скоро сите настани... Заставата Гробари Куманово е одземена 96-та година во дуел 10-тина Делије наспроти еден Гробар...

Поставив клип во контекст на муабетот дека одземање на застави не е некоја новост во навивачкиот свет... Дека и многу застави им се одземени на Делије, од авторитетни подгрупи... Никаде не реков дека нема клипови од порано каде се одземаните Гробарски застави...

Друже, ај вака...

Како прво, не сум по приказните туку контактирам со многу пријатели кои се со огромен стаж на Југ и во тек сум со скоро сите настани... Заставата Гробари Куманово е одземена 96-та година во дуел 10-тина Делије наспроти еден Гробар...

Поставив клип во контекст на муабетот дека одземање на застави не е некоја новост во навивачкиот свет... Дека и многу застави им се одземени на Делије, од авторитетни подгрупи... Никаде не реков дека нема клипови од порано каде се одземаните Гробарски застави...
Ок не ти спорам јас дек не остваруваш контакти со твои пријатели, и во претходни постови то го имаш кажано и си е наместо , смо пренеси во целост инфо. Произлезе информација дек гробари биле двојно побројни пошто спомна тепање , зато и те прашав за бројноста, као и што си истакна то дек при одземање на заставата 10 наспроти 1.

А што носел тој сам застава? One man army ли е тој? И да бил сам против 10 сигурно немало да ја забрат акцијата пошо бил 1. Никој не поштува кодекси, тоа се само пишани правила кои никој не ги почитува.

А што носел тој сам застава? One man army ли е тој? И да бил сам против 10 сигурно немало да ја забрат акцијата пошо бил 1. Никој не поштува кодекси, тоа се само пишани правила кои никој не ги почитува.

Никој не ја спори акцијата, ниту пак оправдувам некого... Кој и да е бил, ќе е постапил исто, кодекс никој не поштува... Само кажувам како било и што било...

Мајсторе, ја сум сигурен дека пред 2-3 години видов застава од Гробари Куманово? Направена е нова или имаш некоја грешка?

Ваљда има нова, овој шо му е земена заставата е стар го знаеш можда, Х***.

Делије на Маракани после гашења рефлектора, треће полувреме(Афтерпарти) :cool:

Истите од турнирот на мажите графити, ги имам видено 100пати. Јебеш га, се очекуваше после МКД-СРБ.

оффф мајко, нишките масерманги делат лекции по националност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom