Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Кога се игра звезда-партизан?? За да си ја уплатам 2-ка :)

Кога се игра звезда-партизан?? За да си ја уплатам 2-ка :)

Чист кец.. традицијата продолжува и Ѕвезда тепа за 4 победа по ред, а и нема да биде интересно ако тепа Партизан многу ќе избегаат.

delije-e1353090427585.jpg

И Битолчани не сакаа да заостануваат зад Скопјани и Кумановци па и тие се приклучија во сивилото :icon_mrgr:
530654_4949330376806_1251649509_n.jpg

Какво дерби воодушевен сум, утакмицата перфектна, многу квалитетен фудбал, со многу пресврти, судење перфектно. Еден од подобрите утакмици што сум ги гледал последно време. Атмосферата на трибини не се опишува. 50-50 слободно би рекол.(y)

Пишав во фан клуб Партизан... Прво полувреме Гробари ги надјачаа Делије, второ обратно... Многу зависи факторот стварање на шанси, голови... Тука се добива сила и се зема полет и грми коп...
Баклијади феноменални и на двете страни, пароли исто... Се на се квалитетно дерби... Но, што се случувало низ улиците на Белрад во текот на денот!?...

http://kapiten.rs/fudbal/grobari-odneli-smo-pobedu-u-tuci-sa-navijacima-zvezde/

Cigani kazu navijačko primirje, svi se nešto trude. Ti isti cigani prvi prekinu nazovi navijačko primirje i popuše takav minus. Posle grobarske ekipe zbog koje je deo brigadira morao da crveni, sada svi heroji mogu kolektivno u navijačku penziju. Jedino sto su vežbali su bacanje kamena sa ramena i baštovanske veštine sa raznim alatima. To za Grobare nije dovoljno. Ne znam na čemu su izgradili priču na severu, ali na Jugu se ne bi bas proslavili. Heroji, heroji, da li vas se iko boji?

Preko 100 (tacni broj 107) privedenih grobara za očišćeno cigansko leglo. Koja priča se sada kuje da se opravda danasnji minus, videćemo kad generalštab osmisli i režira priču.

Vojislava Ilica i Vracar vole Partizan! Cigani znaju zasto! Bravo Grobari.

И да не заборавам, Цигани извадија застави одземени пред 15-20 години... Заставата Гробари Куманово е одземена 1996 година, а заставата Кумови некоја година пред тоа... Е мој Цигани...

Го изеле Бригате, ама тотално надјачани со бројка, 107 приведени Гробари, колку ли не се приведени и Бригадери 80 и се повлекле најнормално.

Што е бе одземено 1996? :D
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 16:48 ---
959_384398701635025_447612378_n.jpg

598470_548717695142062_1996752963_n.jpg

Еве вам пола Југа, ама тоа е ќе паѓаат коа нема дисциплина и секое село добива право на застава без претходно да се докажале. Са вама увек комедија :D

И да не заборавам, Цигани извадија застави одземени пред 15-20 години... Заставата Гробари Куманово е одземена 1996 година, а заставата Кумови некоја година пред тоа... Е мој Цигани...
Дај не сери, стави прст на чело и помисли зш би некој чувал толку години тоа срање, а притоа навија за спротивен табор, капирам ајде 1 година али 20 години, а и овој што ја чувам многу се грижел за неа ганц нова можда и на хемиско ја носел:), ајде не правете комедија доста беше.

Кумови, Мали Зворник, Бијељина, Вршац, Куманово, Блаце, Краљево, Обреновац, Лучани, један црно бели барјак и један Јужни фронт Пожаревац ...

ЈЕБЕШ КОМПАС ОВО ЈЕ ЈУГ :)

Дај не сери, стави прст на чело и помисли зш би некој чувал толку години тоа срање, а притоа навија за спротивен табор, капирам ајде 1 година али 20 години, а и овој што ја чувам многу се грижел за неа ганц нова можда и на хемиско ја носел:), ајде не правете комедија доста беше.

Тоа е навивачки трофеј, се чува ко успех на групата, без разлика што е од противничкиот табор...
Цеце брат, заставата Гробари Куманово е одземена 96-та од Гробар од Куманово кои редовно го следел Партизан од Исток и е одземена во дуел 10 на 1... Браво...

Иначе, вчера во текот на денот, цигани правеле акција одземање на трансови (на дуелот Партизан-Бешикташ, цигани облечени во црно ги снимиле дечките што носат застави), и ги одземале заставата South Region и уште една точно незнам не ме фаќај за збор, ама заставите се вратени...

Еве ја заставата South Region на вчерашното дерби...

2aka8og.jpg

Цигани ова дерби имаат изедено највеќе ќотек низ Белград и за последните незнам колку години... Сакаат помирување, а први напаѓаат и зимаат застави... Ама им се врати од глава... Уз пут, прашај си ако имаш пријателчиња од Ниш, од подгрупата Хероес (овие најдобро ќе ти објаснат) :icon_lol:

Поздрав за наше "хероје" са штанглама, палицама и ножевима... Да их нисте имали, јуче би вас мање болело! :pos:

Кога сме веќе кај паднатите застави, ништо ново... Кога го гледам клипот, незнам дали Делије или Гробари се :icon_mrgr:

http://www.youtube.com/watch?v=DWFVazxwlhY

Кумови, Мали Зворник, Бијељина, Вршац, Куманово, Блаце, Краљево, Обреновац, Лучани, један црно бели барјак и један Јужни фронт Пожаревац ...

ЈЕБЕШ КОМПАС ОВО ЈЕ ЈУГ :)

Nebitne zastave jurite, a gde treba da stanete tu bezite!

Што е клипов бе? Ова да не ви е некоја наша верзија на Бари па цел живот со клипов? Сега се гледа на кој му паѓаат застави, не клип од пред 100 години. Ко ја да не можам да си најдам клипови од Гробарски симнати застави.

Под итно одземање застави треба на сите тие малечки групи од типот „Гробари Свирипичино“, како што кај Делије си има строги правило што една подгрупа мора да исполни за да има свое обележје на север.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom