Кога женско се раѓа и стреите плачат

Статус
Затворена за нови мислења.
Порано овдека живееа Балканци-мажи цврсти , а сеа жените ги напрајаа мажите-мекуши , словенци , папучари , лингури ....
затоа стреата ввише неплаче за жена кога се раѓааа

У контекст на ова

Штипјанките најопасни - ги кршеле од ќотек мажите

Штип е прв на статистичката листа за Источна Македонија на случаи на мажи понижувани или тепани од своите сопруг, јави телевизијата Канал 5.
Дописникот на телевизијата известува дека најчесто станува збор за психичко малтретирање.
Но некогаш пријавите се и малку смешни.
Најозборуван пример е пријавата на еден штипјанец кој се жалел на семејно насилство бидејќи сестрата на сопруга постојано била кај нив и правеле зимница.:pos:
Според НВО Ехо, сепак бројот на злоставувани жени е драстично поголем од мажите во овој дел од Македонија.

Само во последните 9 месеци од оваа година има 433 досиеја за пријави од жени, жртви на семејсно насилство.
За да им се помогне на жртвите на семејно насилство, 26 невладини организации од земјава организираат мрежа преку која заеднички ќе ја водат кампањата „16 дена активизам за борба против насилството врз жените“.
Од Националната мрежа за борба против семејното насилство велат дека во наредниот период ќе го свртат вниманието и на други облици на семејно насилство.

У контекст на ова

Штипјанките најопасни - ги кршеле од ќотек мажите

Штип е прв на статистичката листа за Источна Македонија на случаи на мажи понижувани или тепани од своите сопруг, јави телевизијата Канал 5.
Дописникот на телевизијата известува дека најчесто станува збор за психичко малтретирање.
Но некогаш пријавите се и малку смешни.
Најозборуван пример е пријавата на еден штипјанец кој се жалел на семејно насилство бидејќи сестрата на сопруга постојано била кај нив и правеле зимница.:pos:
Според НВО Ехо, сепак бројот на злоставувани жени е драстично поголем од мажите во овој дел од Македонија.

Само во последните 9 месеци од оваа година има 433 досиеја за пријави од жени, жртви на семејсно насилство.
За да им се помогне на жртвите на семејно насилство, 26 невладини организации од земјава организираат мрежа преку која заеднички ќе ја водат кампањата „16 дена активизам за борба против насилството врз жените“.
Од Националната мрежа за борба против семејното насилство велат дека во наредниот период ќе го свртат вниманието и на други облици на семејно насилство.
Рееков у контекст на темава сеа олуците плачат ко се раѓа маж:D
--- надополнето: 3 декември 2012 во 12:50 ---
Па ти и сеа можеш да си бидеш Балканец - цврст муж и така тоа. Можда цура со очи нема да видиш, али шо има везе - важно прав муж ќе бидеш ;)
А ти сакаш Шловенац-муж , да ти носи пудлата ти ко че шеташ по шопинг o_O

Порано овдека живееа Балканци-мажи цврсти , а сеа жените ги напрајаа мажите-мекуши , словенци , папучари , лингури ....
затоа стреата ввише неплаче за жена кога се раѓааа
Што подразбираш под тоа Балкански цврст маж ? Некој мачо мен со вуна под мишка, запотен неизмиен, со заебан став и шерифски однос што се тепа по кафани поради многу битната причина "што ме гледаш"?

Рееков у контекст на темава сеа олуците плачат ко се раѓа маж:D
--- надополнето: 3 декември 2012 во 12:50 ---

А ти сакаш Шловенац-муж , да ти носи пудлата ти ко че шеташ по шопинг o_O

Не, уопште не сакам маж што ќе иде со мене во шопинг. Не сакам ни пудли, али не е тоа тема на муабет.
Исто така, прилично одбивни ми се мажи кои плачат дека мушкоста им е одземена од страна на жените, само затоа што жените иделе на работа или скраја било, не знаеле да готват. Мажи кои ако немаат комплетна покорност од сопствената жена, рачунаат дека не успеале како личности. Мажи кои се дефинираат преку застарени традиции во смисла на „јас сум глава во куќа“ или „мојот збор мора да биде последен“

Не, уопште не сакам маж што ќе иде со мене во шопинг. Не сакам ни пудли, али не е тоа тема на муабет.
Исто така, прилично одбивни ми се мажи кои плачат дека мушкоста им е одземена од страна на жените, само затоа што жените иделе на работа или скраја било, не знаеле да готват. Мажи кои ако немаат комплетна покорност од сопствената жена, рачунаат дека не успеале како личности. Мажи кои се дефинираат преку застарени традиции во смисла на „јас сум глава во куќа“ или „мојот збор мора да биде последен“
Papucar ili domazet. Toa ostanuva.

Што подразбираш под тоа Балкански цврст маж ? Некој мачо мен со вуна под мишка, запотен неизмиен, со заебан став и шерифски однос што се тепа по кафани поради многу битната причина "што ме гледаш"?

:facepalm:
Неее , Не е тоа Балкан бој ..тоа што го наброја е дивјаштво
Цврстината на еден маж е тогаш кога ке ги знае сите работи исправно да ги води без разлика далии се работи за врска или во брак...
Многумина потклекнуваат пред жените едноставно уценувани на некој начин си го погазуваат своето его , а кај многумина тоа е и вродено таков слабалачки карактер без свое ја ...
А да незборам само колку од жените ги уценуваат мажите , ќе биде по мое или нема секс и овие јадници ќе лижат акотреба и вц шоља само да добијат ..
И да друже мачото треба да живее кај секој еден маж

Видиш тотално не сте ме разбрале , ама добро ја познавам женската страст и желба за доминирање , остај ти тоа ова она ко ќе видите слабост газите се пред себе ..можете да праите филмови на некој друг :P

:facepalm:

Многумина потклекнуваат пред жените едноставно уценувани на некој начин си го погазуваат своето его , а кај многумина тоа е и вродено таков слабалачки карактер без свое ја ...

А да незборам само колку од жените ги уценуваат мажите , ќе биде по мое или нема секс и овие јадници ќе лижат акотреба и вц шоља само да добијат ..

А колкав број од жените го погазуваат своето его во врска или брак, ама тоа не се смета, нели, пошто се жени, нивно е да ќутат и трпат?! Кога не го толерираме тоа, веднаш почнувате да кукате, те машкоста сме ви ја одзеле, те ово те оно.....
Жените сега на свој грб преземаат голем број обврски, неретко и за мажите се грижат ко мали деца.

И мажите ги уценуваат жените за низа работи, не со секс, туку со други нешта, поготово ако жената финансиски е зависна. И тука пак доаѓаме до она дека бракот е само повисока форма на проституција, ОСВЕН ако жената сама си заработува и е економски независна.

Само во таков случај заедницата може да опстои, кога и двата партнери се почитуваат и комплементираат на сите можни нивоа (сексуално, емоционално, финансиско, интелектуално), наместо да се гледаат како непријатели. Се друго е мижи Асан да ти баам.

Кога неспособни (мажи и жени ) се раѓаат, и стреите плачат.

Видиш тотално не сте ме разбрале , ама добро ја познавам женската страст и желба за доминирање , остај ти тоа ова она ко ќе видите слабост газите се пред себе ..можете да праите филмови на некој друг :P

Што познаваш ти добро , жити све?
Што е за тебе покажување слабост? И кој те гази, јбт?
Браво, ми се напраи фраер „филмови на некој друг“ . Вауууу, колку си ти јак и силен :vozbud:

Грешка си,традицијата веќе е променета,жената е се повеќе израмнета со мажот во семејството.Не е уште тоа сфаќањето дека мажот работи,а жената седи дома и пере,пегла,готви и чува деца.Новата генерација во која се сметам јас,би сакал жена ми да има кариера,да биде успешна.

Жените се способни за многу работи,ама порано не ја добивале шансата.

Уште нешто да ти замерам,да би сакал жената да знае да готви,чим јас знам мора и она да знае. Ако не знае да свари грав,џабе и е и кариера и све :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom