Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Џ

ЏинЏер

Гостин
Вака сега. Со едно дете што имаше женска премногу се задруживме, онака по цел ден заедно и на фб али бевме другари...и сега почна да се осеќа дека тоа прераснува во нешто повеќе ама уште не сме сигурни и почнаа сите да зборат и дознала женската негова и му раскинала. И јас и пишав на фб дека нема врска тоа, не сме дечко и девојка и не ја варал, а она ми рече не е до тоа, он си знае зошто. Ама се чувствувам виновна затоа што раскинаа :/ се чувствувам дека заради мене :/ и сега една другарка на шала рече ајде бре стајте се во врска на фб и ние на шала се стаивме и сега? Многу сум збунета...
Што има да си збунета? Они раскинале така??? Ти си се потрудила да и објасниш така??? Она рекла дека не е заради тебе??? Значи ако ти се свиѓа детето, уживај у моментот и ич не му ја мисли :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Вака сега. Со едно дете што имаше женска премногу се задруживме, онака по цел ден заедно и на фб али бевме другари...и сега почна да се осеќа дека тоа прераснува во нешто повеќе ама уште не сме сигурни и почнаа сите да зборат и дознала женската негова и му раскинала. И јас и пишав на фб дека нема врска тоа, не сме дечко и девојка и не ја варал, а она ми рече не е до тоа, он си знае зошто. Ама се чувствувам виновна затоа што раскинаа :/ се чувствувам дека заради мене :/ и сега една другарка на шала рече ајде бре стајте се во врска на фб и ние на шала се стаивме и сега? Многу сум збунета...
Какво е тоа на шала ставање во врска :O Многу лицемерно од твоја страна што прво си и рекла на неговата бивша дека сте немале ништо (иако е вистина) а после на „шала“ се ставате во врска. Нонсенс али ај, нема везе :P Очигледно ти потсвесно сакаш да му го земеш еднаш. АХАХАХА. Се шалим, се шалим :pos:

Ја со мојата идем година дена па не сме ставени у врска на фб. Just sayin.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мој совет е никој никого да не трпи...ни под разно.Секој проблем треба одма да се решава...нема оправдување за одлагање...знам дека е тешко...ама се потешко може да биде:notworthy:

Член од
4 мај 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Дали некогаш сте се чуствувале многу осамени.Многу ретко можам да најдам личност со која би можел да имам нешто повеќе .Но кога и да сум имал шанса ја губам.Знам дека е до мене проблемот,можеби дека не сум искусен,дека ми е срав,срам незнам како да ви опишам.Иако сега имам можност со едно девојче,но пак мислам дека пак ќе испадне по старо.
Што би било од помош?
Поздрав!

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Дали некогаш сте се чуствувале многу осамени.Многу ретко можам да најдам личност со која би можел да имам нешто повеќе .Но кога и да сум имал шанса ја губам.Знам дека е до мене проблемот,можеби дека не сум искусен,дека ми е срав,срам незнам како да ви опишам.Иако сега имам можност со едно девојче,но пак мислам дека пак ќе испадне по старо.
Што би било од помош?
Поздрав!
Друже ќе треба да си го подигнеш нивото на самодоверба.

Нема страв, нема срам, ако имаш можност искористи ја не ја пропуштај, бидејќи после може да ти биде многу криво.
Треба да знаеш дека си се обидел, и да не успееш, ќе се здобиеш со искуство, а ако успееш ќе бидеш со женска која што ја сакаш.

Јас знам како ти е, се чувстуваш и си мислиш дека она е предобра за тебе, не си ти нејзино ниво, и така ги губиш шансите.
Не се откажувај, биди упорен, секогаш мисли позитивно, бидејќи никој не може да ти каже дека неможеш нешто да направиш, буквално никој.

Самодовербата можеш да си ја подигнеш на различни начини, но најдобар начин за тоа е вежбањето.
Јас еве 4 - ри години одам во теретана, и можам да ти кажам дека навистина успева.
Е сега ти немора баш во теретана, но вежбај нешто, ако можеш вежбај и дома, не губиш ништо, а ќе добиеш многу.

Поздрав и се надевам дека ќе ти помогне ова :)

Џ

ЏинЏер

Гостин
Што би било од помош?
Поздрав!
Со тоа што си убеден дека лошо ќе испадне, самиот не создаваш плодно тло за да успее. Немој премногу да анализираш, размислуваш, очекуваш.... едноставно препушти се, заборави на срамот и стравот. Сите некад сме биле млади и неискусни, сите сме се плашеле дека нема да успее. Во некои случаи не успеало (што не значи дека е крај на светот), во други успеало. Ако стварно сакаш да имаш нешто повеќе со девојчето, пробај, немој од старт да си ги намалуваш шансите со твоето ниско ниво на самодоверба.... Сега, не ни даде доволно информации за да знаеме на што се должи тоа што секогаш ги губиш шансите, ама у секој случај, подобро е да пробаш и да не успееш отколку цел живот да се прашуваш што би било кога би било. Пошто како што минува времето, сите повеќе се каеме за шансите кои сме ги пропуштиле отколку за грешките што сме ги направиле... Ова последново од искуство ти го кажувам :) Поздрав, ти посакувам се најдобро

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
На „шала“ се ставивте во врска, а? Ај на „шала“ секснете се, во тој случај. Не за друго - врска без секс не успева (прочешлај ги сите теми и на форумов и каде сакаш, истиот одговор ќе го добиеш)

Спремна си на секс со дечкото?

Ако да, само напред - бившата му раскинала уште пред на „шала“ да се ставите во врска на фб, па ти тука немаш никаква вина (плус тоа и си се обидела да се објасниш). И користете кондоми, за секој случај.

Ако не - ставањето на „шала“ во врска на фб било, најблаго кажано, неосновано чаталење („јас сум во врска, нанана“ „и каков ви е сексот?“ „што е тоа?“ „*избегнување понатамошен разговор*“), што потенцијално може да те дистанцира од луѓето околу тебе (само најдобрите пријатели би останале околу тебе и би те советувале да не ги лажеш сите наоколу со невистинити информации).

Во секој случај, пред свршен чин сте, и ти и дечкото. Со самото тоа што сте се ставиле на фб во врска, сега луѓето ќе очекуваат од вас и така да се однесувате. Па ако сте имале дури и малку двоумења дали сте еден за друг, веќе немате право на тоа - однесувајте се како да сте во врска, бидејќи сите од вас ќе го очекуваат тоа.

Да, ФБ е алатка според која обичните луѓе стануваат шоу-ѕвезди и сите ги третираат како такви. Затоа треба да се внимава како се користи - нешто што вие очигледно не сте го направиле, па сега ќе имате последици.

Добрата страна е: конечно ќе дознаеш како е да си со типот. Дали било време за тоа, дали ќе дошло до тоа сеедно - нема никогаш да дознаеме.

Значи, викај го типот на кафе и со лесно во врската.

Поздрав.
--- надополнето: 3 декември 2012 во 01:07 ---
Што би било од помош?
Поздрав!
По старо нема да испадне, бидејќи *ова* девојче не си имал шанса да го изгубиш - си ги изгубил сите други, но не и неа.

Кој ти вели дека ќе ја изгубиш? Можеби чека баш таков како тебе... Не знаеш додека не се обидеш.

Често пати помага „играта на одбивање“: оди со неа и води евиденција колку време ќе ѝ треба додека да те одбие. Ако те праша зошто ти е, може да ѝ кажеш нешто како „ако сум ти сè уште интересен после толку-и-толку време поминато заедно, ние имаме шанса“. Ако и после овој муабет сака да излегува со тебе, сериозно имаш шанса со неа.

Поентата е да ги почувствуваш сите можни форми на одбивање од страна на девојките, така што, кога ќе го доживееш и следното, тоа ќе ти стане здодевно и секојдневно, наместо болно и трауматично. А тип којшто реагира како ништо да не му значи одбивањето зрачи со самодоверба и девојките и тоа како го забележуваат.

Значи, ако сè уште имаш страв од тоа да бидеш одбиен, не си бил одбиен доволно пати. И нема да бидеш сè додека го избегнуваш тоа. Само кога ќе одлучиш да се соочиш со искуството на одбивањето доволно пати, ќе научиш како е да се биде одбиен и тоа ќе го совладаш. Дури после ќе дојде моментот кога ќе почнеш да учиш како е да бидеш прифатен.

Поздрав и со лесно.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
На „шала“ се ставивте во врска, а? Ај на „шала“ секснете се, во тој случај. Не за друго - врска без секс не успева (прочешлај ги сите теми и на форумов и каде сакаш, истиот одговор ќе го добиеш)

Спремна си на секс со дечкото?
Можеш да ме бришеш до утре сабајле, ама останува фактот дека советите ти се ужасни. На девојче од 15 години му советуваш да има секс со тип со кој не е ни во вистинска врска, туку само на фејсбук си пишале дека се во врска. :tapp:
И врска без секс не успева на 20, 22 или 25 години, а не на 15.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Можеш да ме бришеш до утре сабајле, ама останува фактот дека советите ти се ужасни. На девојче од 15 години му советуваш да има секс со тип со кој не е ни во вистинска врска, туку само на фејсбук си пишале дека се во врска. :tapp:
У право си донегде, ама мислам дека не му беше сексот поентата во постот, туку пред се начинот на кој се користат социјалните мрежи во овие ситуации... а дури и на 15 години е премногу детски да се ставиш со некој „во врска“ ради заебанција :)

S

StormRage

Гостин
Well еве и јас овдека после некое време... има една цура, (секогаш имало не пишам за џабе) и се глупиравме по малку, имаше гушкање и таканатаму (Крусер ноуп не стигна до то шо праевме муабет сепак) мислев дека ќе помине... девојкава има дечко, одеднаш почна многу да ми фали, си поминав добри моменти со нејзе и слично можда бевме нешто како другари или па „другари“ или незнам... епа ми се налути за еден муабет со човек кој не знае двајцата, пошо не му ја кажав целата приказна, можда и таа погрешно свати, а и јас не требаше да зборам со него и уште помалку да ја оставам да ми ровари по фб... јбг се деси, сега демек ќе се мириме али па не знам, ја изгуби таа довербата во мене... најмногу ја повреди тоа што му пишав дека ќе се врати, да секогаш се враќаше зашо јас ја барав и сепак очекував и сакав да се врати... по се изгледа нареден пат нема да се врати... не сум некој шо се откажува ама да останам со оваа, да се потрудам да се смирам и слично или не? причината е шо девојкава стварно почна да ми значи многу, а се се деси премногу брзо незнаев ни сам шо бидна

Џ

ЏинЏер

Гостин
Well еве и јас овдека после некое време... има една цура, (секогаш имало не пишам за џабе) и се глупиравме по малку, имаше гушкање и таканатаму (Крусер ноуп не стигна до то шо праевме муабет сепак) мислев дека ќе помине... девојкава има дечко, одеднаш почна многу да ми фали, си поминав добри моменти со нејзе и слично можда бевме нешто како другари или па „другари“ или незнам... епа ми се налути за еден муабет со човек кој не знае двајцата, пошо не му ја кажав целата приказна, можда и таа погрешно свати, а и јас не требаше да зборам со него и уште помалку да ја оставам да ми ровари по фб... јбг се деси, сега демек ќе се мириме али па не знам, ја изгуби таа довербата во мене... најмногу ја повреди тоа што му пишав дека ќе се врати, да секогаш се враќаше зашо јас ја барав и сепак очекував и сакав да се врати... по се изгледа нареден пат нема да се врати... не сум некој шо се откажува ама да останам со оваа, да се потрудам да се смирам и слично или не? причината е шо девојкава стварно почна да ми значи многу, а се се деси премногу брзо незнаев ни сам шо бидна
Дечко има така? Си знаел од почетокот дека има дечко? Ако е така, не си ни требало да се впушташ у таков триаголник, пошто од таму секад некој искача повреден, најчесто токму тој третиот, во случајов ти.
Е сеа кога е девојката во прашање, има две опции:
1) Досадно и било у врската па си нашла занимација кај тебе (како што викаш и сам не знаеш што сте биле)
2) И она била збунета од се што се случило, исто како и ти, и не знаела како да реагира.
Викаш си ја повредил... А викаш и дека ти значи.
Не знам што муабет било со тој човек што ве знае и двајцата, ама претпоставувам дека,како што би направиле повеќето машки, малку ја имаш исфилмано ситуацијата у твоја корист, малку фалење и ово оно... Ако е така, очигледно не ти значи толку ко што мислиш. А ако нешто друго бил муабетот, не знам. Ако мислиш дека ја имаш повредено извини се, тоа е доволно. Ако ја има изгубено довербата во тебе-пиши пропало...Довербата никад не се враќа, барем не целосно. Дали да се потрудиш да се смириш? Тоа ти најдобро го знаеш. Велиш дека ти значи, можда и значиш и ти нејзе (било како другар или нешто повеќе), ама ако има дечко и ако не планира да му раскине, зошто би губел време? Некои работи, колку и да се убави, едноставно доаѓаат во погрешно време. Мој совет ти е, помири се со тоа и продолжи понатаму. Ако веќе толку ти значи да ја имаш во твојот живот, обиди се да ја вратиш како другарка, се друго би било погрешно, барем додека она е у врска со друг.
Поздрав, се надевам дека бар малку ти помогнав, пошто се гледа дека стварно си збунет... Ако ти се прави повише муабет, слободно пиши пп :)

S

StormRage

Гостин
Дечко има така? Си знаел од почетокот дека има дечко? Ако е така, не си ни требало да се впушташ у таков триаголник, пошто од таму секад некој искача повреден, најчесто токму тој третиот, во случајов ти.
Е сеа кога е девојката во прашање, има две опции:
1) Досадно и било у врската па си нашла занимација кај тебе (како што викаш и сам не знаеш што сте биле)
2) И она била збунета од се што се случило, исто како и ти, и не знаела како да реагира.
Не знам што муабет било со тој човек што ве знае и двајцата, ама претпоставувам дека,како што би направиле повеќето машки, малку ја имаш исфилмано ситуацијата у твоја корист, малку фалење и ово оно... Ако е така, очигледно не ти значи толку ко што мислиш. А ако нешто друго бил муабетот, не знам. Ако мислиш дека ја имаш повредено извини се, тоа е доволно. Ако ја има изгубено довербата во тебе-пиши пропало...Довербата никад не се враќа, барем не целосно. Дали да се потрудиш да се смириш? Тоа ти најдобро го знаеш. Велиш дека ти значи, можда и значиш и ти нејзе (било како другар или нешто повеќе), ама ако има дечко и ако не планира да му раскине, зошто би губел време? Некои работи, колку и да се убави, едноставно доаѓаат во погрешно време. Мој совет ти е, помири се со тоа и продолжи понатаму. Ако веќе толку ти значи да ја имаш во твојот живот, обиди се да ја вратиш како другарка, се друго би било погрешно, барем додека она е у врска со друг.
Поздрав, се надевам дека бар малку ти помогнав, пошто се гледа дека стварно си збунет... Ако ти се прави повише муабет, слободно пиши пп :)
ееепа види сеа, никад досега не сум бил со некоја шо имала дечко и не ни сакам... прв пат ми е, and i feel bad about it... и покрај се шо мислиш дека очигледно не ми значи толку, грешиш... зошто би губел време, хмм мислам дека сега веќе еднаш си ја стави врската во прашање, ќе сум тука ако некогаш раскине и да, ќе биде супер да имам таква личност покрај мене иако цело време и кажував дека не сум тој што ме смета дека сум... тоа што доаѓаат во погрешно време, има една интересна работа Shit is custom, незнаеш кога, ненаеш како... вака или така ќе ја вратам немам да изгубам многу, само да добијам :)
фала сепак

Џ

ЏинЏер

Гостин
ееепа види сеа, никад досега не сум бил со некоја шо имала дечко и не ни сакам... прв пат ми е, and i feel bad about it... и покрај се шо мислиш дека очигледно не ми значи толку, грешиш... зошто би губел време, хмм мислам дека сега веќе еднаш си ја стави врската во прашање, ќе сум тука ако некогаш раскине и да, ќе биде супер да имам таква личност покрај мене иако цело време и кажував дека не сум тој што ме смета дека сум... тоа што доаѓаат во погрешно време, има една интересна работа Shit is custom, незнаеш кога, ненаеш како... вака или така ќе ја вратам немам да изгубам многу, само да добијам :)
фала сепак
Ако мислиш дека вреди, само напред! Ама мене ми изгледа дека самоволно скокаш во бездна (или од 13ти спрат, како сакаш).. Не е лошо да си дадеш себеси малку време да си ги средиш мислите и чувствата, и сам викаш дека се се десило пребрзо. Нека помине некое време, ако уште го мислиш истото, тогаш пробај...
И уште нешто, целава ситуација ја претставуваш како девојката да е жртва... Си помислил ли некад дека можда е обратно? Just sayin'

Член од
6 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
13
има две опции:
Не знам што муабет било со тој човек што ве знае и двајцата, ама претпоставувам дека,како што би направиле повеќето машки, малку ја имаш исфилмано ситуацијата у твоја корист, малку фалење и ово оно...
Тотално се согласувам со ова првото.Значи нејзе не и било гајле за тебе,у спротивно веќе ќе раскинела со дечкото,нели?(колку што сфатив,они се уште заедно,поправи ме ако грешам).Ако нејзе си и значел ќе направела нешто за да те задрже.А за муабетот,пази само да не дознае дечко и,оти ако е некој бесен,ќе те истриже убаво :facepalm: Мој совет:Најди подобра,па на крај на краиштата не е единствената на виа свет.Откако ќе си најдиш друга женска,ќе видиш колку лесно било да ја заборавиш.Пробај,ништо не губиш.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ова е оф-топик, ама мора да појаснам:

„Крусер, советите ти се катастрофа/ти си катастрофа“ итн - ова се брише
„Крусер, советите ти се катастрофа/ти си катастрофа, зашто подобро е ___________“ - ова се остава.

Со други зборови, ако моите совети се ужасни, повели и понуди подобри. Во спротивно го трошиш напразно времето и форумот.

Kajgana Shop

На врв Bottom