leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Никола ШтросмајерИ се разбира нај патриотското име да му го дадеш ХАНС АџиВелешки

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никола ШтросмајерИ се разбира нај патриотското име да му го дадеш ХАНС АџиВелешки
Штросмајер-овиЧ боље звучиНикола Штросмајер![]()
Ај стај го на форум баш ме интересира дали има нешто такво зошто јас колку што знам Бугари не окупираа „во 2 светска војна а од Бугар да те окупира до независна и обединета Македонија има голмеа разлика. И зошто не сме станале за време на 2 светска војна Обединета Македонија?Тоа што во комунизмот сте учеле друга историја е веќе друга работа.Можеби си требал да го видиш декретот на Нацистичката партија на Германија со којашто се залагале за независна и обединета Македонија, ама тој документ комунистите не ти го покажаа.
Светот се глобализира затоа што на некој му одговара да се глобализира преку исперени либерални и пацифистички мозоци.
Затоа што Македонецот низ вековите бил мешан со нижи раси и примал култура од тие нижи раси.Скандинавците имаат чиста крв, култура со што највеќе покажуваат колку е белата раса супериорна врз другите.Чиста крв многу значи![]()
Чичко ти Хитлер ги сметал Македонците за нижа раса, генетски отпадок.
Зошто евреи ја нападнаа.Зошто темата скрена кон нацизмот и втора светска војна и раси?
Никој не спомна никакви Евреи тука така да не вадите муабет од контекст.Само кажав да не покажуваат сликовници од Швајцарија, Шведска само, туку да покажат и друга страна на тие земји.Jews again ..................![]()
Јапонија е убаво место за живот, ама оди насели им се да видиш колку ќе те примат Јапонците таму![]()
Не ми одговори зошто Германија се здружи со земјата на далечниот исток кога се смета дека само белецот е во право, а другите раси се шит.
Никој не спомна никакви Евреи тука така да не вадите муабет од контекст.Само кажав да не покажуваат сликовници од Швајцарија, Шведска само, туку да покажат и друга страна на тие земји.
Јас само кажав дека Европа беше убаво место за живот пред 20-30 години, но денес е само гето на паразитски раси коишто го зголемија криминалот, силувањата 20 пати.Во многу европски градови е небезбедно да се движиш во многу зони од градот кадешто е населено со имигранти од Африка и Азија.Тоа ми беше целата поента, а не некакви Евреи, идеологии и слично.Да но ако ја покажат и другата страна од приказната тогаш никој нема да плаче по ЕУ МЕУ НАТО ТАТО ........
Темава се однесува пред се на Економијата мислам, а не се однесува на тие популациони и демографски трендови, што ти знам раси маси и сл. !
Нашиов народ лесно се лаже, доволно е три розови слики да се покажат од Виена, Берлин, Минхен, Цирих, Париз, Лондон, Стокхолм и.т.н. и одма многумина ќе почнат да си ги пакуваат куферите, без притоа да размислат дека се што лета не се јаде, се што е убаво и розово има и опачина која не е баш толку убава и розова !
Уште кога некој ќе ми каже дека кога ќе сме влезеле во ЕУ платите ќе ни станеле уште преку ноќ по 1-2 000 евра, незнам дали да се смеам или да плачам, влезот во тие западни Евро-Атлантски организации(НАТО и ЕУ) не значи дека одеднаш и стандардот ќе скокне на нивото од постарите земји членки, а што се однесува до Швајцарија ......... смешно е да се споредува било која Балканска, па и било која јужно Европска држава со нејзе б.т.в. Швајцарија е неутрална држава(не е во НАТО ниту пак во ЕУ) никогаш не војувала со никого, не била во никакви пактови, во никакви сојузи, унии... а сепак е топ држава ............. инаку за ’’розовата‘‘ слика на ЕУ ............ доволно е да ги погледнеме Грциве, Италијанциве, Португалциве, Шпанциве...(све дужни ко Грци) кои што секој ден протестираат и се тепаат, а никој од љубов и од задоволство не излегува на улица туку така од чиста мира да протестира и да пали пола град !
Амстердам е чист пример за ова што го зборуваш.Јас само кажав дека Европа беше убаво место за живот пред 20-30 години, но денес е само гето на паразитски раси коишто го зголемија криминалот, силувањата 20 пати.Во многу европски градови е небезбедно да се движиш во многу зони од градот кадешто е населено со имигранти од Африка и Азија.Тоа ми беше целата поента, а не некакви Евреи, идеологии и слично.
Виена, од преубав град, од лулка на европската култура стана гето на забулени Турчинки, Курди, Косоварки и други.Таму не стапнува полиција, затоа што кога се апси Турчин цел кварт се собира исто како кај нас со Косовариве.
Во Западна Европа намерно се прима “културолошко и расно компактибилно“ население од Русија, Белорусија, Полска, Украина за да се покрие дефицитот на белото население во тие земји од наездата на небелците и муслиманите.Незнам дали си прошетал во Брисел да видиш што е?Прв утисок ти е како во Гана да си или Нигерија.Страшно!!Амстердам е чист пример за ова што го зборуваш.
Инаку во право е членот,иако некогаш била Швајцарија лулка на слободниот-говор и човековите права,веќе тоа не е случај,пренаселена е од Муслимани од блискиот исток,а и ние Балканците не заостануваме многу кога е во прашање населувањето во Швајцарија.