edin4o
Продуцент
- Член од
- 4 април 2010
- Мислења
- 1.419
- Поени од реакции
- 461
- Локација
- Десно од левото
- Веб-сајт
- gamezone.com.mk
Ова го отворив чисто од информативен карактер. Моето семејство ништо не зема на одплата/кредити така да сите работи што сме ги купувале сме ги купиле во готово. Истото важи и за телефоните.
Според вас, дали е подобро да се земе телефон во готово - да се дадат сите пари одеднаш и да не му се мисли, или постепено (нели, со камата) да отплатувате некој телефон (без разлика дали станува збор за 2,3 или повеќе години) ?
Според мене е најдобро во готово - не му ја мислиш и мирна глава. Доколку сакам да земам телефон некој - ќе си штедам и ќе си одвојувам онолку пари месечно колку ќе кошта неговата рата - и ќе си го земам
Али тоа е за телефон само, постпејд исплатливо е за оние кои многу зборуваат и кои многу се закачени на нет. Тоа за мене не е одлика, па затоа у готово само 
Според вас, дали е подобро да се земе телефон во готово - да се дадат сите пари одеднаш и да не му се мисли, или постепено (нели, со камата) да отплатувате некој телефон (без разлика дали станува збор за 2,3 или повеќе години) ?
Според мене е најдобро во готово - не му ја мислиш и мирна глава. Доколку сакам да земам телефон некој - ќе си штедам и ќе си одвојувам онолку пари месечно колку ќе кошта неговата рата - и ќе си го земам