Каде боли кога „душата боли“

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Oпсесивност -Хемороиди
хемороидите може да се појават од постојан страв дека ништо нема да се заврши во рок , неспособност да се разрешат насобраните проблеми , страв од губење контрола над емоциите како и од страв од било кој вид на разделби.

Дај види таму нешто вртоглавица ме мава последните три дена да не им врска со душата.

Oпсесивност -Хемороиди
хемороидите може да се појават од постојан страв дека ништо нема да се заврши во рок , неспособност да се разрешат насобраните проблеми , страв од губење контрола над емоциите како и од страв од било кој вид на разделби.

Е ова мора да е точно.Двајца мои колеги се жалат имале хемороиди и за двајцата може да кажам дека цело време се плашат дека нема да завршат работа.Едниот дури и ден денес доаѓа 40 мин. порано и почнува со работа пред сите.А веќе 6 години е на тоа работно место.:)

Дај види таму нешто вртоглавица ме мава последните три дена да не им врска со душата.

Страв од секс - Фригидност

Страв од врска, од губење контрола ..

и да , има врска со душата:pos:
душата сака секс ама стравот е пречка кој води до фригидност :pos::ROFLMAO:

Страв од секс - Фригидност

Страв од врска, од губење контрола ..

и да , има врска со душата:pos:
душата сака секс ама стравот е пречка кој води до фригидност :pos::ROFLMAO:

Види го бе, јас озбилна он се заебава со мене :)

Мене коа ме боли душата осеќам тежина во срцето , и нагоре ко низ уста да ми излегува нешто :( и ми се плаче :cautious:

same as me.

Напнатост - Главоболка
Лицата кои често се жалат на главоболка ,а немаат сериозен физиолошки проблем , буквално е создадена од психолошка и физичка напнатост.предизвикана од сопствени внатрешни конфликти .
Лично незадоволство- Висок притисок
Се јавува како последица на претерана одговорност и желба постојано да се работи. Лицата кои патат од висок притисок премногу се трудат да ги оправдаат туѓите очекувања, да стекнат почитување од другите , што често ги доведува во ситуација да заборават на своите потреби.
а и овие две, дефинитивно се точни за мене.
Лубрикант

Соларниот плексус, прво се чувствува како вибрирање и напнатост за да премини во непријатно топло накај жешко чувство проследено со гадење после што доаѓаат редовни нагони за плачење ама премногу си горделив за тоа, па затоа ќе се стегаш и ќе трпиш, ќе најдеш некаква занимација која ја мразиш најмногу на светот се додека не поминат неколку недели или месеци кои ти изгледаат како години па ќе почне само од себе да исчезнува или како што кажува песната "вријеме лијечи све" (y)
Не заебавајте се со соларниот плексус, кај ќе ви оди душата...или обратно :cautious::)

Овие @cool@ што ги навел да ги наречеме заболувања се минорни,ако во предвид се земе колку посериозни последици може да доведе стресот.

Соларниот плексус, прво се чувствува како вибрирање и напнатост за да премини во непријатно топло накај жешко чувство проследено со гадење после што доаѓаат редовни нагони за плачење ама премногу си горделив за тоа, па затоа ќе се стегаш и ќе трпиш, ќе најдеш некаква занимација која ја мразиш најмногу на светот се додека не поминат неколку недели или месеци кои ти изгледаат како години па ќе почне само од себе да исчезнува или како што кажува песната "вријеме лијечи све" (y)
Не заебавајте се со соларниот плексус, кај ќе ви оди душата...или обратно :cautious::)
Хммм... ај ако не би те мрзело подобјасни малце подетално...:)

Хммм... ај ако не би те мрзело подобјасни малце подетално...:)

Ех подетално ме мрзи ама на кратко соларниот плексус е manipura (тука може ќе поврзеш "душевна болка" со прана или life force), не мислев нешто по сериозно со постот...само опишував состојба т.н. "душевна болка" што секако е апстрактен поим ама се чувствува ;)

Напнатост - Главоболка
Лицата кои често се жалат на главоболка ,а немаат сериозен физиолошки проблем , буквално е создадена од психолошка и физичка напнатост.предизвикана од сопствени внатрешни конфликти .

Јас патам од ова. Не сум болна од ништо, имам јак имунитет, не сум имала некои посериозни проблеми со здравјето, ама главоболки имам по 2-3 дена во неделата, по цел ден и неможам да се опоравамсе додека не отспијам и да се разбудам наредниот ден. Ова ми се случува изминативе 7-8 години редовно, пробувам психички да си дејствувам сама себе дека сугестивно ми е, колку ми успева ќе покаже времето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom