Хилта

• Креатор на темата Креатор на темата горан 222
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јануари 2012
Мислења
100
Поени од реакции
3
Ако може некој да ми каже како се движат цените во Скопје.Сакам да купам хилта немора да е некоја многу скапа, не ми треба за секојдневна употреба.

Барај Ingco, не се многу скапи а се квалитетни, нз да ти кажам точна цена ама нема да зажалиш

Makita се доста квалитетни како бренд, но се малку посоленки, застапници се Лотлус..Исто така имаш и Бош во Меркур.
Кажи која големина ти треба? Цената многу варира од големината.

Многу се извинувам што се мешам, ама за што правите муабет? :pipi:

Sell-Demolition-Hammer-power-Tools-electric-Breaker.jpg

Јас иам искуство со Блек енд Декер, Макита, Бош, Хилти, Боститч, ДеВалт... Најдобри Макита... Дефинитивно... Ама скапи са...

Многу се извинувам што се мешам, ама за што правите муабет? :pipi:

...лафат за направија што личе на бормашина ....за бушење и кршењена ѕидови

инаку моја препорака....не фрлајте пари на импровизации...купи си DeWalt или Makita и ако ја употребуваш правилно и повремено ќе ја имаш долго време...а и раце нема да те болат

Па негдека од 800 до 1000 wati
Макита ти е некаде околу 35 илјади денари за 1050 Вати, имаат некои промоции на саем па можеби ќе го фатиш и поефтинко.
Тука некаде се и Девалт мислам...Не знам како се движат Блек анд Декер и Бош.
Хилти пак се најскапи секако..
Останати брендови не би ти советувал да земаш.

Макита пиштолов батериски за штрафење ми е платен 350 евра па по една година користење морам при работа со едната рака да го држам подесувачот на брзина пошто закочува, а имам купенио комплет Skill од 7 алати за 7000 ден па ми бркаат повеќе работа и од макитите и од сите други марки пиштоли, шлајфалици, убодни пили.
Има един MInessota мислам беа, цена отприлика колку макита, можеш и нив да ги ѕирнеш

а зошто не си земиш Бош бормашина, има начин да работи како хилта, мислам дека подобро ти е вака :)

AEG, Millwaukee, Festool mnogu kvaliteten alat imaat ,no se poskapicki ,ako ne ti e za sekojdnevna rabota mozez da zemes i kineska Jiangsu 1500w gi imase vo Baumarket za 9iljadarki i dosta dobro se pokazaa

Јас имам HILTI TE-100, HILTI - TE 15, Torna и Raider или Soma мислам дека е нај фалш марката што ја имам. TE-100 е многу добра, ама беше скапа, ТЕ-15 е мала и стар модел, со премногу дефекти (клипница, запчаници,термален прекинувач...), Торната ми е со бургии над 30мм и таа е прекрасна машина, незнам дали ги има во Македонија.
Е сега за последната, Raider или Soma е од оние што ги шиткаат по кафани, по улица за 1500 денари е земена, има многу повеќе работа завршено од Хилти (оригинал) ТЕ-15ката и тоа без дефект, работи веќе 5-6 години и само менувам четкици и ја подмачкувам редовно.
Си имам систем за одржување на електричниот алат, го расклопувам механичкиот дел, го перам со нафта, па полнам нова маст, така правам 2-3 пати годишно зависно од употреба, а четкици менувам по потреба. Кабли прекинувачи исто по потреба им менувам. Тоа е што јас имам дома, а имам искуство и со DeWalt, BOSH и Hitachi, мислам дека HILTI и DeWalt се најдобри, па Hitachi и Makita, па потоа следат B&D, Bosh, па после овие се останато...

Ако планираш да работиш, земи си DeWalt, мислам дека нема шанса да згрешиш, на второ место ги ставам Hitachi и Makita. А од препоракта погоре за Inco, според мене ефтини се, па незнам каков квалитет нудат.
Lux Јас имав Skill 650W рачна дупчалка, највеќе ја користев за шрафење, прекрасна машина, уште го колнам тој што ми ја украде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom