moze da si napravish dnk test analiza za predci . evtini se testovite a moze da bide dobar pocetok za tvojata potraga . jas gi zapoznav ovie [poradi druga pricina, ama imaat i takvi testovi i mnogu mi pomognaa www.smartdna.gr
А те чинеше колку?Јас конкретно немам направено ваков тест за предци. Случајно дознав кога правев за жал ДНК тестови за татковство . Бев задоволен од овој тест , и потоа направив ДНК фитнес тест и толку . Гледајќи на нивната веб видов дека имаат и вакви тестови какви што ти требаат тебе . Дечките се супер резултатите мене различно ми стигнаа. Едниот за 2 другиот за 3 недели. Ги правеле во Америка и мислам дека се најдобри.
Најлесниот пат е од знаења на постари баби/дедовци, од архива мислам дека не може да се изнајде многу, но оние кои потекнуваат од поголемите градови можеби ќе најдат нешто, главно барем јас така најдов од постарите е сега пример дедо ми се распрашувал кога бил помлад а и фактот дека потекнува од село каде луѓето се познаваат меѓу себе и може полесно да се претпостави. Тој ми раскажа се, не сум се распрашувал по Архиви не сум ни запознаен со процедурите тами дозволи ова она...А да се знае 1 век и повеќе на назад е многу тешко 2-3 уште повеќе земајќи го фактот дека во 1 век се проследуваат колку точно 3-4 генерации...И јас во последно време нешто многу се заинтересирав за оваа тема, сакам историја, ама повеќе истражувачка и ова ми звучеше на интересен "проект". Можам да стигнам само до дедо и баба на моите дедо и баба, до толку памтат, а после? Гледам некои луѓе тука дошле до 18 век, а и читав на нет и гледам некои доаѓале и до 17, некои до порано. Не ми е јасно како тоа, кај се бара, кај има толку стари записи? Или лажат незнам... Сепак сакам да стигнам барем до 19 век ( порано о 90/80-тите години)
Епа да мене дедо ми може да ми каже до негови прабаба и прадедо ( т.е. од тетка му ги дозна тие), прашањето ми беше за потаму, дали има начин да се дознае затоа што како што кажав има луѓе кои до 18/19 век стигнувале. Фала сепакНајлесниот пат е од знаења на постари баби/дедовци, од архива мислам дека не може да се изнајде многу, но оние кои потекнуваат од поголемите градови можеби ќе најдат нешто, главно барем јас така најдов од постарите е сега пример дедо ми се распрашувал кога бил помлад а и фактот дека потекнува од село каде луѓето се познаваат меѓу себе и може полесно да се претпостави. Тој ми раскажа се, не сум се распрашувал по Архиви не сум ни запознаен со процедурите тами дозволи ова она...А да се знае 1 век и повеќе на назад е многу тешко 2-3 уште повеќе земајќи го фактот дека во 1 век се проследуваат колку точно 3-4 генерации...
Ич не знам, ако веќе толку те интересира прашај во градските архиви најверојатно евидентирале а и кој би вршел таква работа во 18/19 век не верувам, такви архивски процедури ( ако не се лажам ) се малку тешки и ми се чини треба некоја посебна дозвола, така што не ти давам некоја гаранција.Епа да мене дедо ми може да ми каже до негови прабаба и прадедо ( т.е. од тетка му ги дозна тие), прашањето ми беше за потаму, дали има начин да се дознае затоа што како што кажав има луѓе кои до 18/19 век стигнувале. Фала сепак
Уште да не бев јас анти-монархист...
ПЕТКАНА ??????????Во овие доцни часови од ноќта, се решив да ви ја откријам мојата тајна. Јас сум потомок на царското семејство Романови, односно правнука на Анастасија Николаевна Романова, која успеала да ја избегне трагичната судбина на нејзиното семејство и пребегнала во Пуста Брезница каде што го запознала мојот прадедо Стојан. Подоцна се венчале и се преселиле во Ракотинци и таму си живееле среќно до крајот на животот. Со оглед на моето благородничко потекло, мислам дека би било коректно од ваша страна да ми се обраќате со Ваше Височество , а не би било лошо и да станете и да се поклоните секогаш кога ќе напишам пост.