Jordan Rudess
Tonight's the night.
- Член од
- 3 декември 2008
- Мислења
- 412
- Поени од реакции
- 53
Дечки некој предлог за usb 3.0. Сакам да купам..
Нов лаптоп.
Е скапи се бе.Процесорот можно е да можеш, ама не знам колку ти се исплати. Графичката зависи каква ти е. Пример мојата е на MXM слот и се менува (иако ми е постар лаптопов), кај тебе не знам. Според оваа страна, тебе ти е бетер лаптопот од мојот и мислам дека нема слот за засебна графичка. Продај го и купи со подобра.
Јас мислам дека до графичката ти е, мене порано ќе ми се укочеше и на екранот ми се појавуваа едни линии(црна позадина со зелени линии ако не се лажам) и се слушаше еден чуден звук "тиииит".Здраво Форумџии,
Имам еден desktop PC кој е така постар..и во последно време ми се јави некој проблем што неможам да го решам. Конкретно се работи за следното:
Значи си работам јас на него, и после некое време (секогаш е рандом, некогаш 2саата некогаш 6) ми се укочува (ништо не функ) и од матичната имам постојан звук (како оние BIOS beeps, само што до сега не сум го сретнал овој и е постојан).
Го гасам од копче(единствен начин), и потоа кога го стартувам си работи нормално како ништо да не се случило.
Е сеа знам ќе речете чим ти работи терај, ама иритирачко е..
Ако некој може било како да ми помогне би бил мн благодарен.
Тоа е ок, ама како го објаснуваш тоа што после рестарт све си работи најнормално?Јас мислам дека до графичката ти е, мене порано ќе ми се укочеше и на екранот ми се појавуваа едни линии(црна позадина со зелени линии ако не се лажам) и се слушаше еден чуден звук "тиииит".
Меморијата најверојатно.Здраво Форумџии,
Имам еден desktop PC кој е така постар..и во последно време ми се јави некој проблем што неможам да го решам. Конкретно се работи за следното:
Значи си работам јас на него, и после некое време (секогаш е рандом, некогаш 2саата некогаш 6) ми се укочува (ништо не функ) и од матичната имам постојан звук (како оние BIOS beeps, само што до сега не сум го сретнал овој и е постојан).
Го гасам од копче(единствен начин), и потоа кога го стартувам си работи нормално како ништо да не се случило.
Е сеа знам ќе речете чим ти работи терај, ама иритирачко е..
Ако некој може било како да ми помогне би бил мн благодарен.
Тоа само понекогаш се случува, може еднаш месечно.Тоа е ок, ама како го објаснуваш тоа што после рестарт све си работи најнормално?
Види што биос имаш и најди си го бип звукот/errorot овде:Тоа само понекогаш се случува, може еднаш месечно.
Да не си ги исклучил преку FN + некое F копче?Иам проблем со тастатурата и тачпадот на лаптопот.. Значи работи екранот, работи маусот коа ќе го стаам, али не работи на лап топот тач падот и тастатурата. Пишуе таму дека сите драјвери се инсталирани и функционира... А не е физички оштетен, ми нема паднато доле...
Anyone?
Не знам брат, не сум исклучуел ништо... И еве ако сум го напраил по грешка тоа, чаре?Да не си ги исклучил преку FN + некое F копче?
Другар, компјутерот ми е за у канта. Слаб процесор и крш графичка.Види што биос имаш и најди си го бип звукот/errorot овде:
1.AMIBIOS Beep Code
2.AwardBIOS Beep Code
3.PhoenixBIOS Beep Code