Природни маски за нега на лице

Земи чичково масло и мачкај ја косата и кожата на главата еднаш неделно, а секој втор ден на сувите делови ставај вазелин со невен и д пантенол. Помага многу ;)
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 12:23 ---

Земи го асо дерм сапунот, стварно е скап но помага многу кај екстремно сува кожа.
И примени го истиот совет со чичково масло и вазелин со невен + д пантенол.
cickovo maslo , kade da najdam ima vo apteki? ustvari prvpat slusam za takvo nesto:oops:

cickovo maslo , kade da najdam ima vo apteki? ustvari prvpat slusam za takvo nesto:oops:
Го има во сите аптеки и поголеми маркети. Имаш на различни фирми, но би ти ги препорачала маслата на Галафарм :pipi:
И уште нешто за оние со сува кожа. Никако не користете многу топла вода, затоа што дополнително ја суши кожата. Мијте се со млака вода. Избегнувајте нагли промени од топло на ладно и обратно.

Го има во сите аптеки и поголеми маркети. Имаш на различни фирми, но би ти ги препорачала маслата на Галафарм :pipi:
И уште нешто за оние со сува кожа. Никако не користете многу топла вода, затоа што дополнително ја суши кожата. Мијте се со млака вода. Избегнувајте нагли промени од топло на ладно и обратно.

;) fala , ajde zort na se te tera :)

Те молам пиши ми маска за ЕКСТРЕМНО СУВА кожа, значи до толку сува што не само во коса туку и по цело лице има перут а да не зборам во веѓи колку иам перут....однапред мн ти благодарам

Инаку јас веќе пробав еден пилинг ( тој со лимун и шеќер) и топ е
Еве и неколку маски

Еднаш неделно користи маска за лице направена од едно јајце мешано со една мала лажичка мед, пола лажица маслиново масло и две лажички вода. Остави 15 минути да делува и после измиј се со млака вода :)

Растопи пивски квасец и додај 1 лажица маслиново масло, 1 лажица мед и 1 лажица р'жано брашно. Измешај да се соедини смесата убаво и потоа нанеси ја на лице па остави да стои 10 минути. Потоа се отстранува со млака вода.

Ако е за коса пробај го клоране шампонот против првут, претпоставувам дека се работи за сув перут така да овој би ти одговарал. Мислам цела колекција се такви, на природна база и ептен се ефикасни. Исто можеш да ги ѕирнеш и ducray, мислам дека за машки повеќе одговара, во зегин ги има, иди распрашај се ќе ти објаснат. И јади повеќе витамин ц :)

Ducry e народе фантастичен, јас го користам :)

• Ми се допаѓа
Reactions: oio

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom