Прецизна акција на IDF во Газа

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ова во главно и го знаев, ама прашањето ми е што точно прават овие од Хамас, што Израел нон-стоп ги напаѓа и контролира... На пример последниве денови Израелциве многу се засилија со нападите ама несфатив на која основа, што направија овие од Хамас (дали правеа некои закани или нешто) па што Евреите одма реагираат и ги напаѓаат..?
Борбата на Хамас(која владее со појасот-Газа) не е за правата на Палестинците туку Хамас како Исламистичка терористичка организација се бори првенствено за целосно уништување на Еврејската држава(Израел) и сите Евреи во неа .............. деновиве Хамас(гневна поради тоа што Израелците и убија еден од нејзините лидери) истрела стотици, ако не и илјадници ракети кон Израелска територија ........ дел од тие ракети се уништени од Израелскиот одбранбен штит, но добар дел од ракетите и се паднати на Израелска територија најмногу во Израелските градови Ашкелон, Ашдод, но исто така и неколку ракети паднале и во Тел-Авив и Ерусалим !
Израелската армија го возвраќа ударот засега само со воздушни напади, додека пак копнените сили на Израел сеуште се стационирани на границата со појасот Газа и чекаат знак за копнена операција во појасот Газа.
Целта на Израел е уништување на Хамас т.е. убивање на нејзините лидери и членови/терористи, а целта на Хамас е да убие што е можно повеќе Евреи-цивили !

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ne sum videl tolku idiot narod kako makedoncite ,vie ne mislite so zdrav mozok ,vie ste bolni luge ,ne znam koj roditel bi se kriel pozadi deca ,ako ovie ubistva vi izgledat kako borba protiv terorizmot ubivajki deca zeni vo svoite domovi gagjaki od avion ,stvarno ste za zalenje , da vi kazam gospod da vi tera vaka kako palestincive ,ne mozam da kazam bidejki decata mi se mnogu mili i ne sakam na nikoga da mu se sluci ova sto mu se slucuva na Gaza .
Citam mnogu glupi teksti ovde , ama mnogu mi idat na revi koga gledam kakvi bolesnici ima ovdeka ,ne znam kako se postavat sliki pa da vidite koi se realnite teroristi
Хамас ги користи децата, жените, старците и општо цивилното Палестинско население како жив штит ........
Хамас своите ракетни лансери ги става покрај болници, џамии, училишта, приватни куќи на цивили, станбени згради на цивили... и затоа секогаш кога Израел ги лови Хамас-терористите за жал има и голем број на цивилни жртви од Палестинската страна !

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Хамас ги користи децата, жените, старците и општо цивилното Палестинско население како жив штит ........
Хамас своите ракетни лансери ги става покрај болници, џамии, училишта, приватни куќи на цивили, станбени згради на цивили... и затоа секогаш кога Израел ги лови Хамас-терористите за жал има и голем број на цивилни жртви од Палестинската страна !

Isto kako da mi odgovara BENJAMIN NETANJAHU .Zamisli Hamas gagja so raketi od Gaza , a od druga strana Gaza e pod opsada ne znam kolku vreme,lugjeto nemat lekovi ,hrana a ti mi vikas gagja so raketi ...eeee allall da tie be batka imas mozok ,stvarno genia si allall da tie na majka sto te rodi ,

Znaci tolku raketi ima hamas sto cel grad od miljon i poveke ziteli sekoj si ima po dva tri raketi na sekoj objekt ,,,e pa uste ednas bravo za tebe

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Isto kako da mi odgovara BENJAMIN NETANJAHU .Zamisli Hamas gagja so raketi od Gaza , a od druga strana Gaza e pod opsada ne znam kolku vreme,lugjeto nemat lekovi ,hrana a ti mi vikas gagja so raketi ...eeee allall da tie be batka imas mozok ,stvarno genia si allall da tie na majka sto te rodi ,

Znaci tolku raketi ima hamas sto cel grad od miljon i poveke ziteli sekoj si ima po dva tri raketi na sekoj objekt ,,,e pa uste ednas bravo za tebe
А бе ајде... од кај ги најдоа над 800 ракети тогаш?
Никого не залажуваш овде...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

Епа кој тогаш ги испали стотиците ракети кон Израелска територија во последниве неколку денови ......... кој .............. дел од тие ракети биле уништени од Израелскиот одбранбен штит, но добар дел од ракетите и паднале во Израелските градови Ашкелон и Ашдод ........ а неколку ракети и завршиле во предградија на Тел-Авив и Ерусалим ........... а ти ми викаш дека Палестинците немале никакви ракети, епа тогаш кој ги испалува ракетите кои паѓаат во Израелските градови ?!
Инаку за разлика од тебе јас батка читам и следам медиуми !

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
А бе ајде... од кај ги најдоа над 800 ракети тогаш?
Никого не залажуваш овде...
ncncncncn.jpg
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 20:07 ---
Епа кој тогаш ги испали стотиците ракети кон Израелска територија во последниве неколку денови ......... кој .............. дел од тие ракети биле уништени од Израелскиот одбранбен штит, но добар дел од ракетите и паднале во Израелските градови Ашкелон и Ашдод ........ а неколку ракети и завршиле во предградија на Тел-Авив и Ерусалим ........... а ти ми викаш дека Палестинците немале никакви ракети, епа тогаш кој ги испалува ракетите кои паѓаат во Израелските градови ?!
Инаку за разлика од тебе јас батка читам и следам медиуми !

Pa gledam ,mnogu ti e tesko da svakas

М

Мартин`

Гостин
Прегледај го приврзокот 52929
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 20:21 ---
Gledam vi go isprale mozokot .... vakov narod so vakvi mislenja kako vasite se osudeni da islecznat ,,,poleka ,,,poleka i vie ke mu se priklucite na izrael
Ај ѕирни на предходната страна како ги воспитуваат децата.. со динамити околу себе уште од најрана возраст ги спремаат за бомбаши самоубијци со пушки во рацете и со војнички униформи да маршираат па нормално дека после ќе завршуваат како сликите погоре.

Тактиката со глумење невини фаци и жртвувајки деца за ваши цели не ви проаѓа веќе, проѕирни сте.

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Ај, објасни ни на сите, зошто Хамас користи деца како жив штит? Зошто, ако се толку силни мажи, не се борат сами, туку се кријат зад деца? Големи педери се овие од Хамас, ќе почнат и после сами бараат примирје.

Не мешај никого во целава лакрдија. Палестинциве сами си се виновни, тие си играаат детски игри... Демек, кого удрат не жалат, ама кога ќе им врати Израел тогаш цел свет им е виновен. За разлика од Хамас, Израел ги напаѓа милитантите, а не цивили.

Замисли, најголем дел од тажачите на погреб се деца! :tapp: Барај слики на гугл, ќе се запрепастиш до кое дереџе се Палестинците.

Дури и да се подзамисли човек за намерите на фраериве од Хамас:
Several rockets fired from Gaza landed not in Israel but in the territory of the West Bank, near Bethlehem, where Palestinians live. One landed between two Arab villages near Gush Etzion.
Ova e veke poznata fraza na tie koi sakat da go prikrijat zlostorstvoto,ubivanjeto , i da se amnestirat od terorizmot ,ako ti mozes da go pravis toa ,togas mozam da ti kazam deka imas pravo ,izvadi go tvoeto dete taka kako sto mislis

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Gledam vi go isprale mozokot .... vakov narod so vakvi mislenja kako vasite se osudeni da islecznat ,,,poleka ,,,poleka i vie ke mu se priklucite na izrael
Незнам јас чив мозок е повеќе испран .......... нашиот или вашиот ............... вие сте тие кои што сте и 1000 пати повеќе наклонети кон вашата религијата, а не ние !
И како тоа мислиш и ние ќе сме му се приклучеле на Израел ?!!

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Ај ѕирни на предходната страна како ги воспитуваат децата.. со динамити околу себе уште од најрана возраст ги спремаат за бомбаши самоубијци со пушки во рацете и со војнички униформи да маршираат па нормално дека после ќе завршуваат како сликите погоре.

Тактиката со глумење невини фаци и жртвувајки деца за ваши цели не ви проаѓа веќе, проѕирни сте.
http://www.youtube.com/watch?v=8hKSXQXHq0g
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 20:34 ---
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 20:38 ---
Da dava Gospod na glava da vi dojde i uste povke pa da vidite kolku boli ,nekoi ne znat kako e bidejki nemat custva za deca ,ne znat sto e roditelska lubov ,prosto zivotni a ne lugje

М

Мартин`

Гостин
http://www.youtube.com/watch?v=8hKSXQXHq0g
Da dava Gospod na glava da vi dojde i uste povke pa da vidite kolku boli ,nekoi ne znat kako e bidejki nemat custva za deca ,ne znat sto e roditelska lubov ,prosto zivotni a ne lugje
Огромен дел од израелските слики се од изложба на оружје исто како ден на арм да земам да сликам дете со пушка.. тоа не е обука за истите како да пукаат ниту пак на израелските деца уште од 2-3 години им го перат мозокот со говори како на она дете погоре..

А да ни се врати нас ? види кој кажува бе, да не беше трагично ќе беше смешно
Кажува припадник на онаа заедница што убија пред велигден 5 луѓе од кои 4 деца а нешто покасно протестираа со шеријатски/исламски знамиња.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Навистина е зачудувачка омразата кон Евреите(и како посебен народ и како посебна религија) од страна на Муслиманите и тоа особено од оние порадикалните Исламисти !
Б.Т.В. овдека на темава правиме муабет за случувањата во Израел и Газа, а членот Муслиман(Саламбо) овдека почна да фрла клетви по сите НеМуслимани на темава ! :facepalm::facepalm:

H

HITCH

Гостин
Ova e veke poznata fraza na tie koi sakat da go prikrijat zlostorstvoto,ubivanjeto , i da se amnestirat od terorizmot ,ako ti mozes da go pravis toa ,togas mozam da ti kazam deka imas pravo ,izvadi go tvoeto dete taka kako sto mislis
Пф, па моето дете не е во прва борбена линија! Лесно е, само провери ги сликите на гугл. Ќе ти излезат милиони слики на дечиња со оружје в рака, јас не ги објавувам тие слики, ниту сум ги однела дечињата таму.
Проблемот е многу сериозен. Немој да се обидуваш да го оправдаш искористувањето на децата како жив штит! Треба да знаеш дека тоа не е ниту етички, ниту морално, тоа е нечовечно!

Дали ти се согласуваш дека децата не треба да бидат искористувани како жив штит или ја поддржуваш злоупотребата на децата? Си помислил ли некогаш какви луѓе ќе станат оние деца? Си помислил низ кои трауми минуваат додека ги обучуваат како да ракуваат со оружјето?

Види, кога веќе решиле да се борат Палестинциве тоа нека го прават на достоинствен начин - како мажи, а не како кукавици да се кријат зад дечиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom