Дежурна Ординација! #2

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Хемоглобинот кога последно проверив ми беше преку 130, за точно не знам.Мал вишок килограми имам :rolleyes:, не пушам, пиење ретко.
Кажи ми, ти се појави модринка на раката?Колку време те болеше?
Не мора да се појави модринка, ако добро притискаш откако ќе се извади иглата на местото каде што била нема да се појави никаква модринка. Треба да притиснеш силно на местото (преку памукчето секако) со горниот дел на два прста и да држиш постојан притисок 3-5 минути, така гарантирано не се појавува модринка.
Поминувањето зависи од твојот организам, некому, ете, му поминуваат за два дена, мене ми стојат по две-три недели.

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
А може му ја утнале вената па му направиле хематом :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Чуствувам тежина во очите и болка во очните капаци,дали е можно да е од недоволно спиење бидејки многу слабо спијам и се чуствувам уморно,значи модри кругови имам околу очите,и дајте препорачајте нешто за поквалитетен сон бидејки се навикнав летово на малку спиење и сега спијам по 4-5 саати.Имам и мала вртоглавица. Поздрав и фала однапред :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.466
Чуствувам тежина во очите и болка во очните капаци,дали е можно да е од недоволно спиење бидејки многу слабо спијам и се чуствувам уморно,значи модри кругови имам околу очите,и дајте препорачајте нешто за поквалитетен сон бидејки се навикнав летово на малку спиење и сега спијам по 4-5 саати.Имам и мала вртоглавица. Поздрав и фала однапред :)
Секс, после тоа ќе спиеш ко бебе.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
луѓе помагајте, прајте што ќе прајте, ми се воспалија мускулите на нозе :facepalm: значи буквано не можам да станам.
вчера после подолго време решив да вежбам и еве сега што си направив. ме болеле и порано мускулите ама ова е претерано, не можам да ги свиткам нозете.
некое апче? бабини рецепти? маст?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Не мора да се појави модринка, ако добро притискаш откако ќе се извади иглата на местото каде што била нема да се појави никаква модринка. Треба да притиснеш силно на местото (преку памукчето секако) со горниот дел на два прста и да држиш постојан притисок 3-5 минути, така гарантирано не се појавува модринка.
Поминувањето зависи од твојот организам, некому, ете, му поминуваат за два дена, мене ми стојат по две-три недели.
А ќе бидам во состојба вечерта да тренирам? Дарувањето е сабајле кај 10 часот, тренинг имам во 19:00.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
А ќе бидам во состојба вечерта да тренирам? Дарувањето е сабајле кај 10 часот, тренинг имам во 19:00.
Не се препорачува физички напор истиот ден.
~DaRko земи си еден аналгин или парацетамол и движи се колку можеш, побрзо ќе ти помине.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Имам 18 години и сакам првпат да дарувам крв.
Дарувањето е претпладне, јас во 9 вечерта имам тренинг, наредниот ден исто така и сабота утакмица.Можно е да не сум во можност да одработам тренинг или да не можам да изиграм утакмица?Модринката и отекувањето на раката се појавува секогаш, колку долго трае?
Недела дена ќе бидеш како утепан не давај крв ако планираш да правиш напорни тренинзи.
Али ако под тренинг подразбираш заебанција нешо као тренинг за девојче тогаш немаш гајле нема ништо да приметиш (y)
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 18:59 ---
Иљач против уплав од авион?
Нема природен лек за тоа само кола, автобус,воз, брод.
Инаку дијазепам или алкохол али ја би препорачал нешо као виски пред и во авион со пиво не, пошо многу на мочање тера.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Дечки немам спиено неколку дена, ужасно се осеќам, се распаѓам,немам сила, и пак не можам да спијам!

Дали 2 таблетки Лексилиум од 3 мг, би направиле штета, или можам да ги испијам? Зошто од една нема ефект :notworthy:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.466
Дечки немам спиено неколку дена, ужасно се осеќам, се распаѓам,немам сила, и пак не можам да спијам!

Дали 2 таблетки Лексилиум од 3 мг, би направиле штета, или можам да ги испијам? Зошто од една нема ефект :notworthy:
Абе секс... ееее колку е лесен лекот, само да ви текне треба.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Недела дена ќе бидеш како утепан не давај крв ако планираш да правиш напорни тренинзи.
Али ако под тренинг подразбираш заебанција нешо као тренинг за девојче тогаш немаш гајле нема ништо да приметиш (y).
Ракометар сум батка, голман :).Не трчам многу, ама примам удари нормално, и сабота имам утакмица.Совет :) ?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.466
те направил врвен еким.....да беше професорка можеби ќе размислев......
Абе ремек дело сум му момче, не еким :) е сеа машко е јбга, види кај жениве може има и таму некоја саглам професорица а слободна ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom