Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Уметнички добро изведен двоглавиот орел , ме изненади девојката. Ако тоа на средина е мапа на Етничка Албанија , тогаш немало потреба , а и сега може да се поправи тоа , да се обои со црно.

А другиот дел со Еден народ , едно знаме .... Тоа не изгледа убаво за во една училница.

Иначе не е прв пат во Македонија внатре во училници да има политичко историски мапи.
Во основното училиште Григор Прличев во Охрид каде учат од сите националности , во една училница има таква мапа :

hartaa.jpg

Тоа си е во Македонија, претставени границите на етничка Македонија.
Кога Албанија фаќала делови на денешна Македонија?
И во која држава е цртана таа слика?
IQ < (1)40

Се чудам од владата како сеуште не дошле луѓе на свечената промоција на ова ремек дело.
Ех нема да дојдат па ти за кого мислиш они приредуваат пречек:) Па рамковните партнери од нашава влада. Ти што сакаш Ахмети да дојде во посета на училиштето и да најде чисти ѕидови без карти на голема албанија, без пароли итн. Па ти нормален ли си децава толку труд вложиле и уште некој владин претставник да не ги посети знаеш ли ти кој резил ќе биде тоа бе еј:D

ТИ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ ДА НЕ МИ ГО МЕШАШ ОТИ МАМАТА!

Во григор учат 90% македонци и нормално е дека ќе биде исцртана карта на голема Македонија....за разлика од тоа во дебар се 50-50 македонци - албанци!
Ненормален

Ова ако процури у медиуми, ќе искочат тие од власта и ќе речат: „Нема место за паника, децана само си играле брза географија.“
Сега ќе искочи Панче Кралев и ќе рече веднаш ќе пратам инспекција да провери, друго прашање? а што стана со таблите од Чаир, не ве слушнав добро, инаку се брзам треба да отвориме нова лабараторија ви благодарам за прашањето за се што не вие јасно владата ќе даде писмени соопштение. И ти си Македонија:ROFLMAO:

Прочитај ја книгата на женава http://en.wikipedia.org/wiki/Betty_Mahmoody напишана е по вистинска приказна и она си знае низ што поминала.Иако не се работи стриктно за Албанците да видиш кога станува збор за исламот и традицијата како мислењето и односот си ги менуваат преку ноќ.

Од кога тоа малтретирањето на жени е ексклузива на исламската религија?
Во тој поглед радикалните муслимани и балканците (со оставштина од турски менталитет и 500 години владеење) не се разликуваат многу. Се тоа си е индивидуално и зависи од човекот. Исто како што меѓу муслиманите има мажи кои ги малтретираат жените, така и меѓу нашиве црни хроники секој ден читаш дека некој Трајко или Петко ја убил, задавил жена му или ја ставил во гепек.

Од кога тоа малтретирањето на жени е ексклузива на исламската религија?
Во тој поглед радикалните муслимани и балканците (со оставштина од турски менталитет и 500 години владеење) не се разликуваат многу. Се тоа си е индивидуално и зависи од човекот. Исто како што меѓу муслиманите има мажи кои ги малтретираат жените, така и меѓу нашиве црни хроники секој ден читаш дека некој Трајко или Петко ја убил, задавил жена му или ја ставил во гепек.

Серизоно? Третманот на жените на Балканот го споредуваш со третманот на жените во исламот?

:facepalm:

Би ти посакал да поживееш година две во Саудиска Арабија, забулена. Да освежиш малку...

more drzava treba da ni se zablagodari. cita li deka godisno 700 milioni evra vlezat vo drzava od pecalbari Albanci. Site tie pari odat vo Skopje 2014. Sto ima investirano drzava vo polog za da bideme zablagodarni?
Да, државата треба да ви се заблагодари. Од вас се крепи таа, да не бевте вие - пропаст ќе беше. Ние не работиме, не придонесуваме...не бе не, на ваши плеќи падната е државата нема што.

Уметнички добро изведен двоглавиот орел , ме изненади девојката. Ако тоа на средина е мапа на Етничка Албанија , тогаш немало потреба , а и сега може да се поправи тоа , да се обои со црно.

А другиот дел со Еден народ , едно знаме .... Тоа не изгледа убаво за во една училница.

Иначе не е прв пат во Македонија внатре во училници да има политичко историски мапи.
Во основното училиште Григор Прличев во Охрид каде учат од сите националности , во една училница има таква мапа :

hartaa.jpg

I jas pred 7 godini koga zavrsiv sredno obrazovanie na moeto sredno uciliste im pokloniv karta na etnicka Makedonija so razmer 6 m na 3 m i den denes go krasi mislam holot na gimnazijata , ama druze OVA E MAKEDONIJA ne zaboravaj i kad tad ovie kosovski lesovi koi gi spasivme od srpskiot noz ke gi proterame bidejki ni zabodija ne eden tuku 100 nozevi vo grbot , ama ne se sekiraj i ova ke go izdrzime , site gi fakjame na kondicija , a vas kako od sala ke ve izdrzime , bitno znam deka mnogu dobro ste odgledani od majka Makedonija i gospod dobro ke ni pise , a vie malku podrazmislete sto pravite i kade moze da ve odnesat postapkite koi gi pravite !

Серизоно? Третманот на жените на Балканот го споредуваш со третманот на жените во исламот?

:facepalm:

Би ти посакал да поживееш година две во Саудиска Арабија, забулена. Да освежиш малку...

Ти си бил во некоја арапска земја? Ама искрено кажи.

Не си реален, тоа дали некој ќе ја малтретира жена му или не зависи од менталитетот и самиот негов карактер, а според муабетов, испаѓа само муслиманите биле такви, што не е вистина.

Дремеж и досада
посилни од дрога, baby
купен мир и тишина
пострашни од војна, may be

Ко да не сум одовде
не, јас никому не припаѓам
стојам отстрана и посматрам
и во ништо повеќе не верувам
Ѕид од празни зборови
меѓу нас и она што е суштина
Чекам истрел да те разбуди
Чекам истрел кој ќе пресуди