Аиво Орав ги навреди Македонците, нарекувајќи ги „Славомакедонци“

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Гледај шо ти пра парите.
Од една страна имаме став (добро не официјален, али јавна тања) fuck eu/fuck nato, че прогласуваме персони нон грати, не боли стојко, битно кредити ни дава, пари има како да калапи државниот ни врв, притоа од поддршката што сме ја имале, каква таква, сега веќе П нема.
Од друга страна, шошониве мамето мамино ни го ебаја, си пра шо му сака на таквото, му прднало Знамина клава, му прднало споменик клава на некој си терорист и то не на постамент туку пази на ТЕНК од АРМ, ЗАПЛЕНЕТ! Демек ОСВОЕН од непријатело, а нашиве за муце се фатени и ко пичлачина А не сме да зузна, оти ако зузна, си ебаја мајката фотељите, парите, па и затвор не му бега... Плус, како шо реков, поддршка немаме во случај на конфликт...
...и ко че размислиш вака...кај оди државава наша? Ако има среќа че појди у три лепе пизде материни...пошо нели ние оптимисти сме, можи и у петнајсе пичке материни да замини....
Ах бееее, да ти ебам штрко да ти ебам.... :mad:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Дечково е Амди Бајрам во ЕУ. Сериозно ќе се замарате? Фатете работа нешто, персона нон грата ми зборите тука.
Грешка тој е амбасадор на Еу во Скопје:) Од некој ваков кловн и од неговиот ебан извештај за напредокот на оваа држава , зависи дали народ ќе се препукува дали идеме напред или назад со реформите. А овој кловнот е еден од тие што даваат извешај за нашите реформи итн.:) За мене и тебе е кловн ама за Еу он е висок претставник на Еу во Македонија. И на крај краишта или нека го почитува овој народ тука зошто сепак е гостин или нека се избрка со клоци надвор од нашава држава:) Зошто нели Демократија е слобода на избор;) А зошто слободата на говор се дел од европските стандарди кој треба да ги почитуваме , јас топло му препорачувам да иде во 3 лепе пи.ке мат..ине:)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Ме мрзи да ти одговорам зошто ќе треба неколку страни да си реплицираме, не е се така црно во Македонија а не се така ни бело во Македонија тоа е вистината. А зборот реформа е широк поим, и зависно кој како го сфаќа, некој реформа го сфаќа потегот што може 5,5% камата да го прошири својот бизнис, некој реформа што се воведе рамен данок од 10% за разлика од порано кога беше повисок и не беше рамен, за некој од помало место реформа е што во вчера газел по земја, а сега има асфалт таму. А народов далеку од тоа дека е глуп и се пали на национализам, напротив Македонецот најмалце се пали на национализам, пример кога ги утепаа 5 луѓе кај смилковското езеро место ние да протестираме итн, рамковните протеситраа пази зошто сме ги уапсиле рамковните. А македонците кога протестираа за истиот настан едвај 200 души се собраа од кој поголем број малолетници е тек тогаш најде полицијата врз нив да употребува солзавец и палки, а кога рамковните маваа по влада и по полиција тогаш сите мирни беа. Ова е еден само доказ од многу те дека не сме националисти некој наш нека утепаше 5 албанци без причина пред рамазан ќе видеше граѓанска војна во Македонија. А времето е најдобар судија за тоа кој што бил или не бил.
Е да ми си здрав и жив.
(ова не го сваќај како навреда, туку дебатираме) Ајде сега пак ќе те прашам, пошо претпоставувам не го виде надополнетото во претходниот пост: - Патем, ко си толкав патриот, оти во потпис не ставаш дека натепаа вчера дете од Крушево, одбојкарче, во Тетово,после утакмица, од кои тепачите се знаат многу добро, или дека албанциве поставуваат споменици со тенкови ЗАПЛЕНЕТИ од АРМ, или дека поставуваат знамина 16 метарски. Или ова мање битно е? Битно е некој си од пичкасимајчина како не нарекол. Што е пострашно, да смрди надвор, некаде далеку, или одвнатре да скапува, да трули.... ? Туку ми ставаш дека ЕУ курвата и НАТО педерот не чинеле. (индиректно де)
Е токму, со истата карта игра и паторов. Национализмот, патриотизмот го насочува контра ЕУ и НАТО, тука е и Грција....а кај што треба најмногу да се обрни внимание, кај што смрди и трула најмногу, внатре, никој ништо не вели, никој ништо не знај, никој ништо не превзема. (и тоа намерно, причините ги кажав во претходниот пост)
И како заклучок, а контра аргумент на твојот дека народов далеку од тоа дека е глуп, е фактички далку поглуп (одколку што мислеше дека мислев дека е глуп), со самата причина што ги срка и ги вари без проблем овие ефтини трикови.

А за економија, да не навлегуваме, бидејќи пред статистиките и фактите и боговите молчат. Единствено ти на оваа тематика можиш да ми дадеш оправдување, зошто е тоа така, нешто што мене ич не ме интересира, бидеќи како контра аргумент ќе ти ги дадам милионите државни пари потрошени за глупости, на кој што ти ќе ми речиш дека не се глупости бидејќи огромен број работници биле ангажирани да работат на тие проекти, со тоа земале плата, прехранувале семејства и тн..., на што јас ќе ти одговорам дека и со градење на инфраструктура и енергетски централи истите тие работници ќе биделе пак ангажирани...и така до недоглед. Така да мислам да ја прескокниме оваа тематика. ;)

П.С Јас глава ја оставам, и сигурен сум дека ако Паторот даеше аманет да излезат на протести после случката , дека ќе имаше излезено 3 пати повеќе луѓе одколку што излегоа албанци.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Не вреди да продолжи дискусијата... кога веќе мислиш дека побитно е да се прогласи персона нон грата, некој европски трол на кој му било наредено (или самоиницијативно... небитно) да не наречи Славо-Македонци, отколку да се прогласат персона нон грата некои ликови од политичката сцена на Македонија кои на секој можен начин не понижуваат, па дури и со тоа што ги наградуваат Филе, Орав и компанија... кога пола институции испраќаат протестни писма!

http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mid=36&eventid=42118&utm_source=daily.mk

Back to reality :facepalm:

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Видов дека СДС го коментираше говорот на Орав.....а Џорџе као го повикал да се извини и горенаведениов го игнорирал....па после во изјавите ко професорон на К-15 во фамозниот „Индијана бој“ скеч: „нема потреба да кажеш Македонија, кажи нашата земја, нашата држава....“ - па уште толку не понижи....

Не можеш да го протераш....уствари можеш, ама кажи - не ми треба ЕУ и чао...целиов процес на влегување во ЕУ ни е тотално однародување кое ќе биде крунисано со промена на името во којзнае што и сами си го бараме....малку ни е....

Партијава на власт место некоја сериозна реакција да шлапне, министерон садел дрва (тоа и треба да му е редовна работа), а другине не знам кај биле....
И ќе дојде време овој коктел да праи за испраќање (ние уште не влезени во ЕУ, фала Богу) и нема да му отидат на коктелот овие.....ко мали дечиња....
Нашиве власти се за стап, овој си ја копа дупката кај што му кажале да копа....

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Верувам дека сите веќе сте чуле за навредите на бриселската гнида всадена во форма на амбасадор на ЕУ во Македонија наречен Орав па мислам дека е време за жестока реакција за ова повеќе да не се повтори!
Пишувајте мејлови во кои ќе ја изразите својата згрозеност од однесувањето на оваа геноцидна творба на адресата на нивната делегација во Македонија на delegation-fyrmacedonia@eeas.europa.eu.
Не штедете зборови! Бидете активни. за пример на факти ви го посочувам следниот линк како орентација со кои работи да се занимавате http://www.press24.mk/story/aivo/amhrc-i-mhrmi-orav-da-se-izvini-za-„slavomakedonci“-ili-da-bide-otpovikan?utm_source=daily.mk .

бидете активни недозволувајте некој да ве понижува!!!!
ВО СЛОГАТА Е СИЛАТА

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.407
Поени од реакции
4.278
Абре кого драпаат нашиве!? Па Орав и уште незнам кој не досега стопати не имаат наречено славомакедонци и сега најдовме да креваме прашина, да плачиме да се жалиме да повикуваме на разговор. Ова не е ништо ново. Се прашувам дали некој со ова намерно ни го свртува вниманието од вистинските пиздарии кои се случуваат во моментот. Зошто шител и компанија не објавуваат ништо за 32 метарскиот јарбол со туѓо знаме, зошто не коментираат на таа тема и зошто претседателот или премиерот не изјават нешто на таа тема или пак некого да повикаат на разговор за тоа!? Ако се вистински патриоти ке реагираат за јарболот и ке постапат согласно законот а не да ми глумат патриоти и да глумат ревност оти некој по 1001 пат не нарекол славомакедонци.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
Еве типичен пример на лицемерие:

Нели е правото на национално самоопределување едно од загарантираните човекови права?

Кај кур се сеа на мајка им у пичка, тие Милчини, Нјчевски, Метаморфозиси и слични гомна?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Se zamarate so Eu iSlavoMakedonci koa u spostvena vlada ima Ahmetovci koi Shkup i Golema Albanija propovedaat

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Se zamarate so Eu iSlavoMakedonci koa u spostvena vlada ima Ahmetovci koi Shkup i Golema Albanija propovedaat
Zatoa sto provokaciite na Ali Ahmeti, Rufi Osmani i Menduh Taci se del od pritisokot za da ni go smenat imeto. Znaci tie dve raboti ne se odvoeni.

Ova e posebno izrazeno otkako Hilari Klinton dojde vo poseta na regionot, no ne vo Makedonija od pricina sto nema napredok vo agendata na EU i SAD. Na Albancite im veti SAD ke bide so niv uste 100 godini, so sto im isprati poraka i ovie uste tolku pocnaa da zbesnuvaat.

Vo megjuvreme se aktivira Bugarija so svoi zakani. Znaci oskata istok-zapad.

A na celava kasa Orav i dade beleg so "Slavomakedonci", "FIROM" i "vasata zemja", za da nema dilema sto baraat od nas...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Овој Орав е одлична шанса да се демонстрира малку строгост врз него. Доаѓа од земја која е апсолутно никој во европската политика, и не верувам дека човекот има некои дебели врски. Едноставно се протерува од државата, и чао пријатно. Потоа следниот амбасадор на ЕУ ќе се подзамисли што ќе зборува, затоа што на лично и професионално ниво, е огромен срам за еден дипломат да биде избркан.

За жал, нашата влада нема мадиња ниту на овој сила да му покаже...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Значи ли оправдувањето на нАиво ќОрав дека и ние смееме да употребуваме "јазик разбирлив за сите"...
Тогаш кој е проблемот нашите сограѓани (знаете на кои мислам) да ги нарекуваме онака како што сите би ce разбрале и како што се нарекувале со векови наназад, а плус тоа нема да ги мешаме со граѓаните на соседната држава Албанија??

Kajgana Shop

На врв Bottom