Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Џабе. Оди поживеј во Гостивар една година, и потоа врати се со либерализмот.
Сум растел и сум се дружел со секакви луѓе и во различни околини. Тие што најмногу ми наштетиле биле од мојата националност(но не значи дека цел нација е таква, се работи за неколку невоспитани).
Што се однесува до албанците. До сега Албанец не ми направил зло. Кога имавме мал семеен бизнис најдобро со нив се соработуваше. Се си подмируваа на време и секогаш се држеа до зборот и договорот. Еснаф луѓе биле секогаш. Тоа е за мене најважно, тоа што се случува во дневна политика воопшто не ми е важно.

Јас не верувам во таа теорија. Пресимплификаторска е за мојот вкус. Верувам во различни центри на моќ, во диспрзија на моќта. Можеби највиновнии за наездата на варварите во Европа се самите европјани, за кои добро забележуваш дека ја имаат изгубено своајата стара моќ. Можеби сето тоа е само еден природен процес на одумирање на една култура.

Постоеше еден филозоф на историјата, се викаше Шпенглер. Тој тврдеше дека секоја цивилизација се раѓа, го достигнува својот зенит, и полека умира. Тоа се природни и неизбежни процеси. Можеби сега само го гледаме природниот крај на Европската цивилизација.

И јас. Ама види сега една чудна работа. На страна Протоколите на приориумот. Види лебати случајност. Ај ѕирни го видеото со Вилдерс. Види му го презимето на опонентот на Вилдерс кон кого нели е фрлено обвинението дека има лабава политика со исламистите. Не алудирам ништо. Само се подзамислувам троа...

Ренди, на многу тенко јаже си да се сопнеш и да треснеш јако.

Сум растел и сум се дружел со секакви луѓе и во различни околини. Тие што најмногу ми наштетиле биле од мојата националност(но не значи дека цел нација е таква, се работи за неколку невоспитани).
Што се однесува до албанците. До сега Албанец не ми направил зло. Кога имавме мал семеен бизнис најдобро со нив се соработуваше. Се си подмируваа на време и секогаш се држеа до зборот и договорот. Еснаф луѓе биле секогаш. Тоа е за мене најважно, тоа што се случува во дневна политика воопшто не ми е важно.

Тоа се соништа кои сеуште сакаме да ги сонуваме. Добри Албанци, еснафи, и лоши Албанци, од Косово. Нека пукне во Македонија, ќе видиш како сите ќе се наредат под вахабистичкото знаме, и ќе видиш каде одат парите од еснафите Албанци...

Еве да те прашам, како е возможно во Македонија да не се најде НИТУ ЕДЕН ДОБАР, ЕСНАФ Албанец да ги осуди протестите на вахабистите за ослободување на осомничените убици на децата?

НИТУ ЕДЕН????

Се си подмируваа на време и секогаш се држеа до зборот и договорот.
Ова е работа што најмногу ја почитувам кај Албанците. Ако Албанец ти даде збор не ти треба дополнителна гаранција дека работата ќе биде завршена. Ама џабе е тоа, ако ти убијат сонародници за Велигден и сите ги бранат убијците. Џабе.

Те прашав зошто во Јапонија, Кина, Кореја, Индија, Саудиска Арабија, Индонезија, Египет не постои збор “мулти културизам“ и таков начин на живот?

Тие што највеќе ти наштетиле биле од твојата националност само затоа што 99% од времето ти си се дружел со тие од твоја националност, а еснафот на Албанецот ќе го почуствуваш до крај на грло сечен за 10 години :).Колку тој и да ти глуми еснаф на тебе само затоа што има корист од тебе сите тие од прв до последен работат за нивни интереси за разлика од тебе.Тоа е разликата.

Тие Турци интелектуалци што живеат во Германија се баш најголемо лоби група на Турција и исламот воопшто.Тие детски муабети дека интелектуалецот само семејството го интересира на друг можеш да ги продаваш.Во Германија 30 пати повеќе забулени Турчинки ќе видиш отколку во Истанбул.Се држат како црева во Германија.На секој петти ден читаш во дневник како нападнале некој Германец и го претепале.Значи тие кога тепаат Германец тоа го прават само затоа што биле дискриминирани, а Германец кога тепа Турчин тоа е “национализам“ и “расизам“?

Тоа му доаѓа на исто ко и во САД ............. ако црнец натепа или убие белец тогаш тоа се смета само за изолиран и небитен случај/инцидент, но доколку белец натепа или убие црнец тогаш белецот експресно ќе биде наречен со триста називи од типот расист, нацист и.т.н.
Ова му доаѓа ко демек белците порано биле лоши, краделе и колонизирале ’’туѓи‘‘ земји, поробувале и.т.н. и затоа сега треба да им попуштаат на сите ............ која глупа работа, па да не биле белците и да не ги направиле тие колонизации по Американските континенти, по Австралија, по делови од Африка и.т.н. тамошните домородни племиња и ден денеска немале да знаат што е тоа кибрит, а не па нешто друго !

Ој ти јунаку. Прво ти реков да ми одговориш што направи за татковинава наша мила и колку деца имаш? Потоа ти реков може и муабет ќе врземе и пиво ќе отвориме.

Тоа не е добар аргумент, така? Зборовите кои ги слушаш од него можеа да ти бидат кажани и од некој компјутер. И него ќе го прашаше дали има направено 2-3 деца за Македонија? Спори со аргументите, не со личноста...
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 00:04 ---
И јас. Ама види сега една чудна работа. На страна Протоколите на приориумот. Види лебати случајност. Ај ѕирни го видеото со Вилдерс. Види му го презимето на опонентот на Вилдерс кон кого нели е фрлено обвинението дека има лабава политика со исламистите. Не алудирам ништо. Само се подзамислувам троа...

Коен, старо добро Холандско презиме...

:pos:

Те прашав зошто во Јапонија, Кина, Кореја, Индија, Саудиска Арабија, Индонезија, Египет не постои збор “мулти културизам“ и таков начин на живот?

Тие што највеќе ти наштетиле биле од твојата националност само затоа што 99% од времето ти си се дружел со тие од твоја националност, а еснафот на Албанецот ќе го почуствуваш до крај на грло сечен за 10 години :).Колку тој и да ти глуми еснаф на тебе само затоа што има корист од тебе сите тие од прв до последен работат за нивни интереси за разлика од тебе.Тоа е разликата.
И после Евреите не биле надлуѓе... На овие нашиве им требаат 20 години да се свестат каде се наоѓаат, да им одземат пола од државата, да им се мочаат на државноста и името на државата, да им тепаат сонародници на секој ќош, да им го запалат знамето 20 пати, да им утепаат деца на велигден... и пак да ги бранат??? :facepalm: Идиотизам... просто сум, уствари бев изненаден до пред некоја година кога сфатив со какво ѓубре ја делам државава.

Зборовите кои ги слушаш од него можеа да ти бидат кажани и од некој компјутер.

И ја еднаш ти реков дека сум можеби компјутер, ти ми се запна човек, па човек...

Тоа не е добар аргумент, така? Зборовите кои ги слушаш од него можеа да ти бидат кажани и од некој компјутер. И него ќе го прашаше дали има направено 2-3 деца за Македонија? Спори со аргументите, не со личноста...
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 00:04 ---

Коен, старо добро Холандско презиме...

За останатите ова...Па не баш http://en.wikipedia.org/wiki/Cohen
Е ај сега.

Зашо стално коа нешо мирише и смрди пемиеот си го трга г'зот?
И има ли некој уши да чуе дека знамињата ќе останат и после прославата?
Баш сакам тој филм да го глеам :pipi:

Најсмешни типови на луѓе ми се тие што живеат во Аеродром и продаваат муда за бубрези за соживот.Или најстрашно тие што продале куќа на Шипец и се доселиле во средина каде што нема Шипец како супер живееле меѓу нив и колку бил чесен зборот на Шипацот.:cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom