Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За некој со скромни 22 години доста храбро ги користиш термините ПОРАНО, НА ВРЕМЕТО... небаре многу си мудар....
На времето - не сум употребил таков термин . Кога напишав порано, мислев на периодот пред 5 - 6 години кога слични вакви работи ми го кревале бесот до плафон, ова ми идело да го направам, се разбира во македонска верзија .

DA. Edna od prvite drzavi koja ve priznala pod ustavno ime i edinstvena vo regionot sto vi se obraka so Rep.Macedonia i osven toa imate podrska okolu problemot so imeto (oti grcija ni e zaednicki neprijatel)

Грција не е непријател на Македонија, немој да шириш дезинформации шизик еден, да не е грчки капитал има пола пари овде да ги нема....ако вас ви е непријател Грција нас не ни е , политичарите можат да дробат што сакат ама народот знае, нас единствен непријател ви сте вие.....со радост би се поздравил со грк одколку со тебе....и да....би сакал овај народ да има барем малце од национализмот на грција па да видиш како е ..... и пак ке ти кажам...ми е гајле дали сте не признале под уставно име...80% од младината на МК меѓу кои и јас, не ве сакаме, би го прифатиле тоа или не.....ти засекогаш ќе останеш мој непријател...и кога би бил во можност да бирам страна..со задоволство ке одам на Грчка или Српска...никад од твоја....еве ти мислење на 80% на Македонец.....

„Разбуди се" ќе го обвитка Скопје со албански знамиња
На стогодишнината од независноста на Албанија, Скопје ќе биде обвиткано во знамето на Албанија и ќе се обои во „црвено-црно", најавија денеска од невладината „Разбуди се ".

Од оваа невладина организација денеска пред споменикот на Хасан Приштина во Скопје, заедно со градоначалниците од ДУИ, промовираа донација од стотици албански знамиња кои им ги подарија на Албанците за да ги закачат на видни места како што се тераси, дворови, домови, продавници.

„Изразуваме почит за високата национална свест на сите придонесители кои што без ниту едно двоумење ѝ се придружија на нашата иницијатива за да го оцрвениме Скопје во духот на најголемиот албански национален празник. На овој начин Скопје ќе им испрати најтопли поздрави на Валона и Тирана", изјави Теута Златку од невладината организација „Разбуди се".

Знамињата ги купиле бизнисмени, а како донација беа поделени на сите градоначалници Албанци".

„Активностите на Движењето „Разбуди се“ ќе ги поплават улиците на Скопје со албански знамиња за сите домови кои што сè уште немаат национално знаме со молба да ги виорат овие знамиња на нивните тераси и прозори и на овој начин Скопје ќе им испрати најтопли поздрави на Влора и Тирана. Ги каниме сите граѓани да започнат со поставувањето на Албански знамиња на видлива места во нивните домови, продавници, излози и институции за нашите очи да гледаат само црвено црно во овие празнични денови за aлбанската нација. Ги каниме и медиумите да се мобилизираат максимално во овие празнични денови за Албанците како што тоа го правеа секогаш за национални прашања", велат од „Разбуди се!".

Во петокот ДУИ започна со поставување знамиња во општините каде има доминантно албанско население. Али Ахмети лидерот на ДУИ, нога повлече во кичевско, во селата Грешница и во Колибари.

На јарбол од 35 метри заедно со амбасадорот на Албанија во Македонија Агим Чејку развиорија шестметарско албанско знаме во приватна нива.

Со тоа ја заобиколија законската регулатива која налага пред официјална институција освен знамето на националната заедница задолжително да стои и државното знаме.

„Знамето во Кичевско е декоративно, ставено во согласност со Законот за употреба на знамињата и сметаме дека нема ништо нелегално и не претставува никаква провокација кон никого", изјави Артан Груби од ДУИ.

На денот на поставувањето на двете шестметарски знамиња лидерот на ДУИ Али Ахмети испрати силна порака со зборовите „Албанците нема да дозволат ниедна црна рака да го чепне знамето. Ова знаме ќе се вее со векови, тоа треба да го знае секој злонамерник што ќе се обиде да го симне од јарболот нека не се осмелува да го направи тоа, затоа што тоа нема да го дозволат Албанците, а тоа се Албанците кои живеат во овој крај", потенцираше Ахмети.
Извор - Кајгана

Предлагам и да одиграат еден флеш моб со шота сред плоштад во чест на шошонската култура.

„Разбуди се" ќе го обвитка Скопје со албански знамиња

Извор - Кајгана

Предлагам и да одиграат еден флеш моб со шота сред плоштад во чест на шошонската култура.

Ај да се кладиме дека ќе има извикувања....СМРТ КАУРИ, ФИРОМ и остало
??

Секоја им чест еј, на секоја втора куќа/тераса у Тетово има истакнато албанско знаме. Ова до сега неам видено...

Секоја им чест еј, на секоја втора куќа/тераса у Тетово има истакнато албанско знаме. Ова до сега неам видено...
Имам кажано дека ова е век на Албанците, победа до победа, ние можеме само да завидуваме и да се караме меѓусебе, само капа им симнувам. Браво.

Да брат, а ти шо ќе напраеш?
Јас 30 пати сум го јадел за тоа, а искрено веќе немам ни желба.Мене да ми кршат ребра џандари, а некој да се шета во Солун на шопинг.Пола македонски националисти автомобили продадоа за да платат пријави и казна за да на крај некој ги нарекува хулигани и наркомани.Нека си се дави македонскиот народ во сопствените гомна .Не е моја работа.

Јас 30 пати сум го јадел за тоа, а искрено веќе немам ни желба.Мене да ми кршат ребра џандари, а некој да се шета во Солун на шопинг.Пола македонски националисти автомобили продадоа за да платат пријави и казна за да на крај некој ги нарекува хулигани и наркомани.Нека си се дави македонскиот народ во сопствените гомна .Не е моја работа.

Чим не е твоја работа остави некој кој смета дека му е работа да направи нешто, без разлика дали е правилно или не. Ем го дрвиш овде, ем не било твоја работа.

Se gleda deka vas ve sakaat mnogu
Луѓе, сите Албанци кога се обраќаат, иако живеат во Македонија, никогаш не викаат НАС, во НАШАТА држава итн, многу едноставно - бидејќи за нив, Македонија не е нивна држава. Ова е мислење на 90% од Албанците, но, и покрај тоа, они живеат тука, и уживаат подобри бенефиции од Македонците во сопствената држава. Ова е, онака - ебан факт на кој што никој не му обрнува внимание. Не мора да дискутираме за ништо понатаму, ниту за Смилковско, ниту за поклонување пред споменици, ниту за знамиња, затоа што сите тие работи се следствени и многу нормални ако го земеме во предвид горниот факт.
Затоа, иако не сакам да звучам песимистички, ќе ви кажам само едно банално - тоа е, курот ни е пред усните, а носот ни е затнат, па пресметајте што следува...

Чим не е твоја работа остави некој кој смета дека му е работа да направи нешто, без разлика дали е правилно или не. Ем го дрвиш овде, ем не било твоја работа.
Работата е што пак ќе излезам секогаш и секаде за разлика од вас.Посилно е од мене јебига.

А, Леандра ќе поведе SpreadTheTruth иницијатива за поморот на желките во Каспиското езеро :pos:
све ОК другово, али SpreadTheTruth е една од ретките активности во вистинска насока, во Македонија.

све ОК другово, али SpreadTheTruth е една од ретките активности во вистинска насока, во Македонија.
Што е вистинско бе другар?Најголема глупост жива.Кого му е гајле за тоа ?Вистинска насока е кога делуваш на улица, меѓу луѓето, меѓу младината.Кога од младите наместо либерални снобови правиш расно и национално освестени луѓе.

Што постигна тоа SpreadTheThruth?

Кога Комити беа бројни и силни пред да ги растури системот беа страв и трепет во Скопје.На секој тепан Македонец се враќаше 5 пати дупло и Албанците не смееја подалеку од Чаир да мрднат.Гледај сега што се случува, а допрва ќе се случува.

Што е вистинско бе другар?Најголема глупост жива.Кого му е гајле за тоа ?Вистинска насока е кога делуваш на улица, меѓу луѓето, меѓу младината.Кога од младите наместо либерални снобови правиш расно и национално освестени луѓе.

Што постигна тоа SpreadTheThruth?

Кога Комити беа бројни и силни пред да ги растури системот беа страв и трепет во Скопје.На секој тепан Македонец се враќаше 5 пати дупло и Албанците не смееја подалеку од Чаир да мрднат.Гледај сега што се случува, а допрва ќе се случува.
Не се ограничувај еднодимензионално. секој си има улога.

Луѓе, муабетот ви е жените на чешма. Имаме проблем овде, и сите сме во ситуација да се поставиме некако спрема проблемот. И немањето став спрема овој проблем, повторно е имање став, само што се состои од пикање на главата во песок. За многу бргу ќе дојде време кога пикањето на главата во песок повеќе нема да биде опција...

Кои се реално алтернативите и што може да се направи?

Луѓе, муабетот ви е жените на чешма. Имаме проблем овде, и сите сме во ситуација да се поставиме некако спрема проблемот. И немањето став спрема овој проблем, повторно е имање став, само што се состои од пикање на главата во песок. За многу бргу ќе дојде време кога пикањето на главата во песок повеќе нема да биде опција...

Кои се реално алтернативите и што може да се направи?
Овој проблем го нема само Македонија.Го имаат и Британија, Франција, Германија, Шведска , но не во толкав размер како ние, но ќе го имаат драстично за 10-15 години кога ќе се земе во предвид дека во 2011 година во Париз 54% од новороденчињата се небелци.Сите западно евроски држави осетија што значи да имаш Албанец во своја држава, па затоа и расне незадоволство спрема емигранти.Немој да те чуди зашто 99% од националистички организации во Европа вадат парола“Косово је Србија“.

Сакам да кажам или сите заедно обединети во Европа или ќе не ебат паразитски раси.Трето нема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom