Како да извадам слика од видео во компјутер?

• Креатор на темата Креатор на темата Torchyrus
  • Време на започнување Време на започнување
T

Torchyrus

Гостин
Од видео кое не е ставено на интернет сакам да направам слики и да ми бидат во jpg , како ? би требало да е можно нели ?
Од youtube правам со PrtScr и во BS player пробав така ама кога копирам во paint продолжува видео не е слика :/ , пробав со P додека трае видеото сликам и горе пишува дека се направило некоја слика bscap0002.jpg , но неможам никаде да ја најдам во pc пребарувам со search не ги дава ...
Помош некој? :)

Од видео кое не е ставено на интернет сакам да направам слики и да ми бидат во jpg , како ? би требало да е можно нели ?
Од youtube правам со PrtScr и во BS player пробав така ама кога копирам во paint продолжува видео не е слика :/ , пробав со P додека трае видеото сликам и горе пишува дека се направило некоја слика bscap0002.jpg , но неможам никаде да ја најдам во pc пребарувам со search не ги дава ...

Choosing an image directory
Right click on the menu or the video > Options > Preferences > General > Directory for captured images > Browse to folder

Choosing an image directory
Right click on the menu or the video > Options > Preferences > General > Directory for captured images > Browse to folder
Стигам до General и под него има само File types , а кога е притиснато на General има десно листа на некои работи кој треба да ги штиклираш ама никаде не видов directory for ... хмм?

Чекај, болдов не го сфатив убаво, кога правиш паст од принтскр во пеинт ти се пастира видео (wtf) или шо е работава?!

Not possible...

Го пуштам видеото на youtube со што подобар quality full screen правам PrtScr копирам во paint снимам конвентирам на imageshack и ете слика овоа мислеше not possible or ?
:D истово од BS player небива ;/
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:12 ---
Што копираш во Paint? :pos:
PrintScreen :D
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 20:13 ---
Чекај, болдов не го сфатив убаво, кога правиш паст од принтскр во пеинт ти се пастира видео (wtf) или шо е работава?!
Да , а од youtube не е така ..

:pos:brliiiiv eden :pos: sto mi naprai covjece, umiram od smea.

0LAbg.gif

Да , а од youtube не е така ..
Извини, морам уште еднаш, значи кога ќе направиш принтскрин на видео и пастираш во пеинт наместо слика ти се пушта видеото во пеинт... Тоа сакаш да ми кажеш?

а од јутуб директно со фотоскејп скриншот да удареш ?
пробај

Извини, морам уште еднаш, значи кога ќе направиш принтскрин на видео и пастираш во пеинт наместо слика ти се пушта видеото во пеинт... Тоа сакаш да ми кажеш?
да
А што конвертираш, жити се?
офф , зачувај слика во paint и ќе видиш како ти ја дава.. за да не ја дава така него да ја даде во jpg ја мењам на Imageshack
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 22:28 ---
а од јутуб директно со фотоскејп скриншот да удареш ?
пробај
проблемот е шо не е ставено видеото на youtube

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom